Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros päätökseen

Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros päätökseen

Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros päättyi eilen. Sarjojen kärkipaikkoja pitävät Kaustisen Pohjan-Veikot, Pyhäselän Urheilijat, Raision Kuula ja Turun Urheiluliitto.

Pienimpien, alle 5000 asukkaan paikkakuntien Kilo-sarjassa toisena olevan Vähänkyrön Viestin yleisurheilujaoston puheenjohtaja ja valmennuspäällikkö Hanna-Mari Raittinen sanoo sijoituksen olevan pieni yllätys.

– Ensimmäinen piirikisa meni meiltä yli odotusten. Porukkaa on vaihtunut ja muutamissa ikäluokissa oli pieniä haasteita joukkueen kasaamisessa. Mutta hyvin siinä onnistuttiin. Meillä valmentajat valitsevat urheilijoille lajit, mikä tarkoittaa sitä, että nuoret kilpailevat Seuracupissa itselle vieraissakin lajeissa. Monesti on käynyt niin, että kun on astunut vieraalle maaperälle, sieltä onkin löytynyt uusi oma lempilaji, Raittinen kertoo.

Raittisen mukaan seuran tavoitteena on finaalipaikka ja siellä sijoituksen kohentaminen viime vuodesta.

– Viime vuonna olimme neljänsiä. Sijoituksen kohentuminen kolmen joukkoon olisi upea juttu.

Tason mittari

Suurten paikkakuntien Tera-sarjassa kymmenentenä oleva Joensuun Kataja pääsi viime vuonna pitkästä aikaa Seuracupin finaaliin. Katajan yleisurheilujaoston toiminnanjohtaja Tomi Pyylampi sanoo, että Seuracupissa menestyminen on pitkäjänteisen työn tulosta.

– Asetimme seurana muutama vuosi sitten Seuracupin yhdeksi painopistealueeksemme. Se kantaa nyt hedelmää. Seuracup on hyvä toiminnan tason mittari, sillä piirikisoissa ja finaaleissa pääsemme kilpailemaan joukkueena muiden kärkiseurojen kanssa. Etenkin 15-vuotiaiden sarjassa meillä on erittäin vahva edustus, hän kertoo.

Pyylammen mukaan Katajan tavoitteena on finaaliin pääseminen sekä viime vuoden sijoituksen kohentaminen.

– Yhteinen ja vähintään yhden yön kestävä reissu on mainio yhteishengen kohottaja. Sitä odotetaan jo innolla.

Seuracupin toinen piirikisakierros käynnistyy 17.7. Ensimmäisen piirikisakierroksen jälkeinen tilanne löytyy tästä.