Seuracup-finaalien järjestäjät valittu: ” Iso juttu, otettiin aplodein vastaan”

Seuracup-finaalien järjestäjät valittu: ” Iso juttu

Tampereen Urheilijat -38, Urjalan Urheilijat, Valkeakosken Haka ja Nokian Urheilijat isännöivät yleisurheilun Seuracupin finaaleja ensi vuonna.

Kilo-sarjan finaali on Tampereen Hervannassa TU-38:n hoteissa. Mega-sarja finalistit kilpailevat Urjalassa, Giga-sarja Valkeakoskella ja Tera-sarja Nokialla. Finaalit kilpaillaan 1. syyskuuta.

– Finaali on hieno tapahtuma joka saadaan varmasti onnistumaan Hervannassa. Oltiin viime vuonna järjestämässä finaalia Kangasalan Urheilijoiden kanssa, ja se oli positiivinen kokemus, muistaa TU-38:n valmennuspäällikkö Mika Pelto.

– Seuralle finaali on tilaisuus aktivoida toimitsijoita. Tapahtuman tiimoilta tullaan järjestämään koulutuksia ja tätä kautta on mahdollisuus päästä kiinni isompiin kisoihin.

Samantapaisin ajatuksin finaalin järjestelyihin valmistaudutaan Urjalan Urheilijoissa.

– Se on meille iso juttu ja otettiin isojen aplodien kera vastaan kauden päätöstilaisuudessa, kun se julkistettiin, kertoo seuran valmennuspäällikkö Johanna Vesakoski.

– Me olemme jo suunnitelleet, miten saadaan riittävä määrä toimitsijoita mukaan. Ajatuksena on kutsua mukaan vanhoja urjalalaisia, jotka ovat joskus olleet seuracupissa urheilemassa. Varmaan pitää rakentaa myös yhteistyötä muiden seurojen ja kunnan kanssa.

Finaalin järjestäjälle kisapaikka bonuksena

Seuracupin finaalin järjestäjien bonuksena on paikka finaalissa seuran omalle joukkueelle.

– Siitä on jo vähän aikaa, kun on päästy finaaliin urheilumenestyksellä. Pari vuotta sitten, kun järjestettiin finaalia, pyristeltiin hyvin. Sieltä tuli positiivisia yllätyksiä, muistelee Tera-sarjan finaalia järjestävän Nokian Urheilijoiden yleisurheilujaoston kilpailuvastaava Esa Kivioja.

– Tässä joutuu tietysti puristamaan itsekukin, että saadaan toimitsijat ja kaikki hommattua. Meille finaali on sillä tapaa merkkipaalu, että saadaan aktivoitua myös vanhempia toimitsijoiksi ja muihin tehtäviin. Hyvin onnistuttiin pari vuotta sitten ja hyvin selvitään varmaan nytkin.

Valkeakosken Haka järjestää Giga-sarjan finaalin Valkeakoskella Apian kentällä jo toisen kerran lyhyen ajan sisään, ja innolla, vakuuttaa seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Juha Karjalainen.

– Nyt mennään samalla konseptilla kuin viimeksi. Se on toimitsijoille hieno ja selkeä kilpailu järjestää. Urheilijoille finaali on tosi makea juttu. Yhtä aikaa tullaan kentälle, koko ajan tapahtuu, ja yhdessä poistutaan, Karjalainen kiittelee.

Kaikki finalistit mukaan Ruotsi-otteluun

Perinteiseen tapaan kaikki noin 2000 finalistia pääsevät kilpailun jälkeen kokemaan Ruotsi-ottelun tunnelman. Finalistit kävelevät Tampereen Ratinassa kunniakierroksen maaotteluyleisön edessä. Lisäksi kunkin finaalin kaksi parhaiten menestynyttä joukkuetta osallistuu maaotteluväen kannustamana juostavaan viestikilpailuun.

– Seuracup alkaa ensi vuonnakin tutusti piirikisoilla. Niitä on tarjolla noin 50 ja jokaisen joukkueen, joka mielii taistella paikasta finaaliin, täytyy kilpailla piirikisoissa kaksi kertaa, sanoo Suomen Urheiluliiton Seuracupista vastaava aluepäällikkö Mika Tyrkkö.

– Seuracupin sarjajaot, lajit ja säännöt ovat samat kuin viime vuonna. Piirikisoihin odotetaan yhteensä noin 6000 osallistujaa. Lajisuorituksia kertyy noin 12 000.

Lisätietoja: Suomen Urheiluliitto, aluepäällikkö, Mika Tyrkkö, mika.tyrkko@sul.fi, 044 257 6169