Seppänen moukaroi Saksassa toiseksi kauden parhaallaan: ”Siinä oli aineksia heittää pikkuisen pidemmällekin”

Tuomas Seppänen heitti toiseksi kauden parhaalla tuloksellaan 74,97 sunnuntaina Fränkisch Crumbachin moukarifestivaalissa, Saksassa.

Kilpailu heitettiin vaihtelevassa säässä. Seppänen heitti parhaansa viimeisellä yrityksellään. Saksalaisen Merlin Hummelin voittoheitto 75,66 tuli toisella kierroksella.

– Pari ensimmäistä kierrosta heitettiin kuivasta ringistä ja sitten oli märkää, kun vettä tuli välillä kaatamalla. Hummel pääsi livauttamaan voittoheiton kuivasta ringistä, Seppänen kertoi.

Seppänen oli varmassa kunnossa. Ensimmäinen heitto kantoi vain 71,51, mutta sen jälkeen tuli tasainen ja hyvätasoinen sarja: 73,88, 73,67, 73,71, 73,69 ja 74,97.

– Oli hyvä päivä. Heitossa oli teknisesti pientä hakemista, mutta kroppa oli hyvässä kunnossa. Siinä oli aineksia heittää pikkuisen pidemmällekin, Seppänen arvioi.

Hyvän heittovireen taustalla olivat Seppäsen mukaan hyvähenkisen kilpailun mainio tunnelma ja onnistunut harjoittelu viime kilpailujen välissä.

– Tämä oli kolmas kilpailu kymmenen päivän sisään ja se toi parhaan tuloksen. Se kertoo, että olen onnistunut treenaamaan fiksusti. En liikaa enkä liian vähän. Tätä täytyy jatkaa, Seppänen sanoi ja kiitteli Fränkisch Crumbachin kilpailun tunnelmaa.

– Suosittelen tätä kaikille moukarinheittäjille. Heti häkin takana on iso yleisö, joka kannustaa, Seppänen sanoi.

FRÄNKISCH CRUMBACH (GER) 5.6.2022 Kv. Moukarikarnevaali

Miehet,

Moukari: 1) Merlin Hummel Saksa 75,66, 2) Tuomas Seppänen Suomi 74,97, 3) Tristan Schwandke Saksa 73,89.

LIVE-Tulospalvelu: https://ergebnisse.leichtathletik.de/Competitions/ResultList/377443/7228