Seppänen kuudes, Kangas kahdeksas heittojen eurocupissa

Naisten keihäänheitossa sukupolvenvaihdos – Suomi maailmanrankingin 7:s

Moukarinheittäjä Tuomas Seppänen pyörähteli kuudenneksi tuloksella 72,57 heittolajien talvisessa Euroopan cupissa Romanian Aradissa.

Seppäsen paras heitto syntyi ensimmäisellä kierroksella, kuten kilpailussa yhdenneksitoista sijoittuneella Juho Saarikoskella. Hänen heittonsa kantoi 69 metriä.

Jenni Kangas heitti kahdeksanneksi naisten keihäskilpailussa. Hän kiskaisi viidennellään 55,89. Kankaan ennätys on viime kesänä syntynyt 56,56.

– Aika viileä keli, alle 10 astetta lämmintä ja pitkä kilpailu. Se tarkoitti, että aika kylmiltään sai viimeiset heitot revitellä, Kangas kertaili.

– Juuri päättynyt leiri Portugalissa meni hyvin. Odotin sen pohjalta itseltäni hieman enemmän, mutta suhteellisen tyytyväinen saa olla, Kangas sanoi.

Aradin kilpailun voitti saksalainen Christin Hussong tuloksella 61,80. Hän voitti viime kesänä 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja oli Pekingin MM-kisoissa kuudes.

Seppäsen paras heitto kolahti tolppaan

Seppäsellä on ollut helmikuun alusta kiusana pieni välilevyn pullistuma selässä. Hänen mukaansa se ei haittaa heittämistä, mutta vaikuttaa voimaharjoitteluun.

– Ensimmäinen heitto oli ok, sellaista keskitasoa. Toisessa ja kolmannessa heitossa oli hyvä meininki, mutta toinen osui verkkoon ja kolmas jäi vähän niin sanotusti käteen ja osui tolppaan. Se olisi ollut paras heitto, Seppänen totesi.

Saarikosken mukaan ensimmäisen heitto toimi, mutta sen jälkeen ei jaloista löytynyt sellaista terävyyttä kuin piti. Heittäjän mukaan talven harjoittelu on sujunut hyvin.

Talviheittojen Euroopan cup jatkuu sunnuntaina. Silloin suomalaisista heittävät moukarinheittäjä Inga Linna sekä kiekonheittäjä Salla Sipponen.

tuloksia