Seppänen heitti Saksassa 74,72, Linna pyörähteli kärkituloksen 67,40

Seppänen heitti Saksassa 74

Moukarinheittäjä Tuomas Seppänen avasi kesän kilpailukauden kiskaisemalla Saksan Fränkisch-Crumbachissa 74,72. Se toi kolmannen sijan kansainvälisessä kilpailussa, jonka voitti britti Chris Bennett tuloksella 75,46.

Pitkässä ja sateen maustamassa kilpailussa Seppänen heitti kolmesti yli 74 metriä. Hänen toiseksi paras heittonsa kantoi 74,44.

– Sijoitukseen ja siihen kuinka kilpailu eteni, olen tyytyväinen. Heitossa on hyvä potku, mutta teknisesti ne eivät olleet hyviä. Ei ollut aivan sellaista parhaiden heittojen tuntumaa, Seppänen kertaili.

Noormarkun Nopsan heittäjän kevätkausi alkoi sikäli mainiosti, että hänen tuloksensa Fränkisch-Crumbachissa jäi kaksi senttiä hänen viime kesän parhaastaan. Sen Seppänen heitti Pekingin MM-kisojen karsinnassa.

Seppäsen Saksassa tekemä tulos rikkoi myös Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan 73,50. Seppänen tosin on jo valittu EM-joukkueeseen

Tampereen Pyrinnön Juho Saarikoski sai Fränkisch-Crumbachissa tuloksen vain ensimmäisellään, joka kantoi 64,43. Saarikosken kiusana on huhtikuun alusta ollut tulehdus lonkan nivelpussissa.

– Sitä on hoidettu kaikilla keinoilla hieronnalla, fysioterapialla ja viimeksi kortisonilla. Sen jälkeen se oli viikon verran hyvä, mutta kipeytyi uudelleen, Saarikoski sanoi.

Riihimäen Kiskon Inga heitti Helsingissä kauden kotimaisen kärkituloksella 67,40. Tulos syntyi Linnan kevätkauden toisessa kilpailussa. Ensimmäisessä hän heitti 64,70. 

Linnan ennätys on viime kesänä heitetty 68,25. EM-kisojen tulosraja on 68 metriä.

Tuloksia

Fränkisch-Crumbach, Saksa:

Kv. kilpailu:

Miehet, moukari: 1) Chris Bennett Britannia 75,46, 2) Eivind Henriksen Norja 74,97, 3) Tuomas Seppänen Suomi 74,72,…13) Juho Saarikoski Suomi 64,43.

Helsingin heittokilpailut