Selkä kipeytyi, Kämäräisen kauden avaus siirtyi

Selkä kipeytyi

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräisen kilpailukauden avaus siirtyy kesäkuulle. Heittäjän selästä operoitiin joulukuussa hermoja painanut välilevynpullistuma. Kuntoutus sujui ongelmitta, kunnes noin viikko ennen lähtöä leirille Etelä-Afrikan Potchefstroomiin selkään iski kramppi. 

Kuntoutuksen ja fysikaalisen hoidon avulla selkä saatiin kuntoon, mutta sitten kovissa heitoissa selässä alkoi tuntua kipua. Selkä tutkittiin ja magneettikuvissa näkyi turvotusta kahdessa välilevyssä.

–  Selkään laitettiin kortisonia ja nyt kun pistoksesta on viikko, kivut ovat hellittäneet. Tästä eteenpäin edetään päivä kerrallaan selkää kuunnellen, Kämäräinen sanoo.

Kämäräiselle takapakki kesken hyvin sujuneen kuntoutuksen ja harjoittelun oli ankara isku.

– Diagnoosi tuntui aikamoiselta takaiskulta ja järkytykseltä tässä vaiheessa kautta, kun kaikki näytti hyvältä usean kuukauden kuntoutuksen jälkeen. 

Lapinlahti mahdollinen kauden avauskisa

Kämäräisen aikeena oli avata ulkoratakausi Saksan Hallessa viikon päästä. Nyt hän toivoo pystyvänsä heittämään kotiyleisön edessä Lapinlahden Eliittikisoissa 19. kesäkuuta.

– Juuri nyt olen todella kiitollinen, että minut valittiin jo varhain Amsterdamin EM-joukkueeseen. Kilpailukauden avaamista ei sikäli tarvitse kiirehtiä, Kämäräinen sanoo.

– Miten kesä etenee, riippuu siitä, miten selkä antaa treenata tästä eteenpäin. Selän terveys on laitettava etusijalle, vaikka kuinka hiekka valuu tiimalasissa ja arvokisat lähestyvät. Niin kauan taistellaan, kuin on toivoa, Kämäräinen sanoo.

 EM-kisojen karsintaan on aikaa pari kuukautta. Kutakuinkin saman verran on aikaa tehdä olympiakisojen 61 metrin tulosraja.