Seiväshypyn ME-mies kilpailee Paavo Nurmi Gamesissa

Lavillenie hamuaa huipputulosta Turussa

Seiväshypyn maailmanennätyksen haltija Renaud Lavillenie kilpailee kesäkuun 13. päivä Turussa. Paavo Nurmi Games tuo ranskalaishyppääjän Suomeen kilpailemaan ensi kertaa sitten Helsingin EM-kisojen 2012.

– Jos voidaan puhua elävistä legendoista, yleisurheilussa Lavillenie on sellainen. Meille oli todella hieno asia saada hänet Turkuun, sanoo Paavo Nurmi Gamesin taustaorganisaation PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Päättynyt hallikausi jäi Lavillenieltä jalkavaivojen takia kahden kilpailun mittaiseksi. Ongelmat on kuitenkin voitettu ja hän valmistautuu tavoittelemaan uransa ensimmäistä ulkoratojen MM-titteliä elokuussa Lontoossa.

– Renaud on hyvässä kunnossa ja harjoittelee täysillä, hyppääjän manageri René Auguin vakuuttaa.

Salosen mukaan Lavillenie saa Turussa arvoisensa vastuksen.

– Haemme vastukset hänelle viime kauden maailmantilaston 20 parhaan joukosta. Ovi on auki myös kotimaan 2-3 parhaalle hyppääjälle. Uskon, että kilpailussa aloitetaan 510-520 tasolta ja toinen korkeus lienee sitten jo 540, Salonen sanoo.

Lavillenie, 30, on vuoden 2012 olympiavoittaja ja viime kesän Rion olympiakisojen hopeamitalisti. Hän on voittanut ulkoratojen EM-tittelin kolmesti. Ulkoratojen MM-kisoista plakkarissa on yksi hopea ja kolme pronssia, mutta ei mestaruutta. Lavillenie rikkoi Sergei Bubkan 21 vuotta kestäneen ME:n vuonna 2014 ylitettyään Donetskissa 616.

Puolen miljoonan urheilijabudjetti

Paavo Nurmi Games nousi täksi vuodeksi Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) World Challenge –kilpailusarjaan. Salosen mukaan nousu IAAF:n toiseksi korkeimpaan sarjaan on lisännyt tuntuvasti kisan kiinnostavuutta lajin kansainvälisten kärkinimien keskuudessa.

– Urheilijabudjetti nousee tälle kaudelle ainakin 50 prosenttia ja ylittää puolen miljoonan euron rajan, Salonen arvioi.

– Urheilijahankintaneuvottelut käynnistettiin jo talvella -vierailulla New Yorkissa Millrose Gamesissa ja ne ovat vauhdittuneet Belgradissa käytyjen EM-hallien jälkeen.

Paavo Nurmi Games on osa Paavo Nurmi festivaalikokonaisuutta, joka järjestetään Turussa 10.-13.6.  


Renaud Lavillenie

Seiväshypyn ME-mies Renaud Lavillenie tapaa tuulettaa parhaita hyppyjään näyttävästi. Ranskan maajoukkueasussa hän on voittanut kassillisen arvokisamitaleita.