Seiväshypyn kärkinimet Ideaparkissa, kilpailusta livelähetys

Seiväshypyn kärkinimet Ideaparkissa

Liki kaikki seiväshypyn kotimaiset kärkinimet kisaavat lauantaina (2.2.) Lempäälän Ideaparkissa. Kilpailu on katsottavissa myös netin kautta livelähetyksenä osoitteessa: https://www.aamulehti.fi/a/201429278?c=1525858750101

Ideaparkin ostokeskus ei ole ensi kertaa seiväshyppykilpailun areena. Samassa paikassa kilpailtiin viimeksi viisi vuotta sitten. Suomen Urheiluliiton (SUL) seiväshyppyvalmentaja Jarno Koivusen mukaan edellytykset tasokkaalle kilpailulle ovat olemassa.

Miesten kilpailun tilastosuosikki on kuluvalla hallikaudella ennätyksensä 556 ylittänyt Urho Kujanpää. Tampereen Pyrinnön hyppääjän ykköshaastajia ovat Tommi Holttinen ja Tomas Wecksten, jotka ovat kuluvan talven aikana hypänneet 542 ja 540. Lajin kotimaisista kärkinimistä mukana ovat myös mm. Eetu Turakainen ja Santtu Koskiaho.

Naisten kilpailun ykkösnimet ovat Minna Nikkanen ja Saga Andersson, jotka ovat tämän talven kisoissa ylittäneet 432 ja 430. Molemmilla on Koivusen mukaan edellytykset selvästi parempaan. 

– Minnan fyysinen suorituskyky on erittäin korkealla, ja Saga tehnyt oikein hyviä hyppyjä harjoituksissa, mutta kisoissa on kisainnostus on vähän kiusannut hyppyjä. Molemmilla on nyt hyvät edellytykset hypätä kauden parhaansa, Koivunen sanoo.

Lakan ja Kortetmaan kausi käyntiin Jyväskylässä

Koivunen muistuttaa, että seiväshyppääjille kilpailukauden pari ensimmäistä kilpailua ovat aina pientä hakemista. 

– Nyt kaikilla on takanaan vähintään kaksi kilpailua, Ideaparkissa on käytössä hyppääjille tuttu siirrettävä alusta, ja jos ympärillä on samanlainen tunnelma kuin aiemmin, se varmasti auttaa hyppääjiä, Koivunen sanoo.

Kärkihyppääjien ajatuksissa välkkyvät myös Glasgow´ssa maaliskuussa käytävät EM-hallit, jonne miesten ja naisten tulosrajat ovat 565 ja 450.

– Tässä kilpailussa myös katsastetaan hyppääjiä viikon kuluttua Oslossa käytävään pohjoismaiseen hallimaaotteluun, Koivunen muistuttaa.

Viikonvaihteessa kisaillaan muuallakin. Jyväskylän kaksipäiväisissä Hipposhalleissa nähdään muiden muassa aituri Elmo Lakan ja pikajuoksija Anniina Kortetmaan kauden avaukset.

Ideaparkin kilpailut

Viikonvaihteen kilpailut