Seiväshypyn eurooppalaiset tähdet Kuortaneella — Šutej ja Stefanídini haastavat Wilma Murron

Naisten seiväshyppy on yksi yleisurheilun Kuortane Gamesin kärkilajeista 17. kesäkuuta Kuortaneella. Wilma Murto saa vastaansa Münchenin EM-kisojen hopea- ja pronssimitalistit Kreikan Jekateríni Stefanídin ja Slovenian Tina Šutejin sekä Olivia McTaggartin Uudesta-Seelannista ja kotimaisia kärkihaastajia Elina Lampelan johdolla.

– Naisten seiväshypyssä on Münchenin EM-kisojen uusinnan makua ja miksei myös ripaus MM-kisatunnelmaa, sillä kaikilla näillä urheilijoilla elokuiset Budapestin MM-kilpailut ovat kauden päätavoite, sanoo Kuortaneen Gamesin ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava Tero Heiska.

Šutej meni talvella 482, Stefanídilla EM-, MM- ja olympiakultaa

Šutej, 34, oli Münchenin EM-kisoissa elokuussa naisten seiväshypyssä kolmas samalla tuloksella 475 toiseksi tulleen Stefanídin kanssa. Mestariksi taivutti Murto. Šutej haastoi Murron myös Istanbulin EM-hallien finaalissa maaliskuussa, mutta jäi silloin hopealle tuloksella 475.

Talven hallikisoissa Šutej korotti Slovenian ennätyksen lukemiin 482.

Stefanídi, 33, voitti olympiakultaa 2016 ja MM-tittelin 2017. Kreikkalaishyppääjällä on myös ulkoratojen Euroopan mestaruudet vuosilta 2016 ja 2018 sekä muita arvokisamitaleita. Hänen ennätyksensä on hulppea 491. Istanbulin EM-halleissa hän oli neljäs.

McTaggart, 23, oli toissa talvena MM-halleissa viides ja korotti maaliskuussa ennätyksensä ulkoradoilla lukemiin 471.

Kuortane Games on toista vuotta Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental -sarjan hopeatason kilpailu, joka tarkoittaa, että kotimaisten kärkinimien ohella kisoissa on useita ulkomaisia huippuja.

 Voidaan sanoa, että miesten ja naisten keihäskisaan on tulossa maailman huippuja. 100 metrin aitoihin halutaan tietysti rakentaa huippuhallikautta juosseelle Reetta Hurskeelle mahdollisuus kovaan kisaan. Kaikkiin lajeihin toki haetaan suomalaisille sopivan kovaa kansainvälistä vastusta, Heiska sanoo.

Kuortaneen Gamesin lajit ja muut tiedot:

https://www.kuortanegames.com