Seiväs kolhaisi polvea, Murto jätti tuulisen kisan varmuuden vuoksi kesken

Seiväs kolhaisi polvea

Ankara sivumyötäinen tuuli ja pieni haveri pilasivat seiväshyppääjä Wilma Murron kilpailun Uuden-Seelannin Hastingsissa. Murto päätti kilpailun ensimmäiseen yritykseen aloituskorkeudestaan 420.

– Tuuli oli todella kova. Olin tekemässä läpijuoksua, mutta tein siitä päätöksen aivan viime hetkessä. Minulla oli vielä ote kiinni seipäässä, ja käsi lipesi, kun juoksin patjalle. Seiväs vähän taipui ja löi polveen, Murto kertaili.

Halutessaan Murto olisi voinut jatkaa kilpailua, mutta kun polvi sai pienen tällin, hän katsoi, että kovassa tuulessa oli parempi jättää kilpailu sikseen ja keskittyä seuraavaan kilpailuun. Sen Murto hyppää jo viikonvaihteessa.

– Kentän laidalla oli fysioterapeutti paikalla. Hänen kanssaan katsottiin polvea. Siinä ei pitäisi olla mitään kuhmua isompaa. Jos nyt olisi ollut vaikka MM-finaali, olisi jatkanut kilpailua, mutta ajattelin, että tässä tapauksessa oli paras jättää kisa siihen, Murto sanoi.

Murron mukaan tuulta kilpailun aikana oli 8-9 metriä sekunnissa ja ajoittain enemmän. Tuuli vaikutti muidenkin hyppyyn. Kilpailun kärkinimet olivat lajin uusiseelantilaiset huiput, viime kesänä 445 ja 494 ylittäneet Olivia McTaggart ja Eliza McCartney. Kumpikin pääsi nyt toisellaan 435.

Miesten kilpailun kärkinimet olivat Tomas Wecksten ja Portugalin Diogo Ferreira. Kumpikin meni ensimmäisellään aloituskorkeutensa 520, mutta kummaltakaan 540:n ylitys ei enää onnistunut.

 

Oheiselta videolta Hastingsissa tuuliset olot välittyvät. Kuvissa on Wilma Murron verryttelyhyppy sekä Tomas Weckstenin 520:n ylitys ja paras yritys 540:stä.