Seitsenottelijat loistovauhdissa pika-aidoissa Tampereella – Huntington 13,29, Vanninen, Itälinna ja Virjonen ennätysvauhdissa

Moniottelijat juoksivat loistovauhtia 100 metrin aidoissa aluemestaruusotteluiden avauslajissa Tampereella perjantaina. Tampereen Pyrinnön Maria Huntington oli nopein ajalla 13,29.

Huntingtonin seurakaverit Vilma Itälinna ja Saga Vanninen olivat toinen ja kolmas parannettuaan ennätyksiään tuntuvasti. Itälinnan ennätys on nyt 13,31 ja Vannisen 13,41. Itälinnan aiempi ennätys oli 13,65 ja Vannisen 13,52.

Huntingtonin aika on kevään kotimaan tilaston kakkosaika ja hänen uransa toiseksi paras kauden avaus. Myötätuulta erässä oli 0,8 metriä sekunnissa.

– Aika mahtavaa olla takaisin kilpailuissa. Tämä oli vasta toinen aitajuoksukisa Tokion olympialaisten jälkeen, Huntington viittasi viime kesän vaikeuksiin.

Huntington kaatui vuosi sitten keväällä aitajuoksun verryttelyssä ja kärsi olkapäävamman, joka vaikeutti harjoittelua ja kilpailemista. Kauden päätteeksi Huntingtonin kävi kirurgin pakeilla akillesjänteiden puhdistuksessa.

– Alkutalvesta oli vielä pientä nilkkavammaa, mutta tämä juoksu antoi osviittaa, että olen päässyt hyvään kuntoon siitä tilanteesta mistä talvella lähdettiin. Tuo juoksu oli kauden aloitukseksi ihan jees. Sellainen perushyvä, Huntington sanoi.

Aitajuoksu avasi seitsenottelun, josta Huntington kilpaili vain avauslajin ja Vanninen kaksi lajia. Kaksikko virittelee kilpailuvirettään kauden ensimmäiseen seitsenotteluun, jonka he urakoivat Götzisissä Itävallassa ensi viikolla.

Virjonen loistovauhdissa

Huippuajalla Tampereella ottelun aloitti myös Turun Urheiluliiton Enni Virjonen, 16, joka voitti 17-vuotiaiden 100 metrin aidat (76,20 cm) ennätyksellään 13,43. Sillä hän menee ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaetulla neljännelle sijalle. Myötätuulta Virjosen erässä oli 1,7 metriä sekunnissa.

https://live.tuloslista.com/12828#!#d19.5.2023