Seitsenottelijat ennätysjahtiin Virossa

Seitsenottelijat ennätysjahtiin Virossa

Tasaisuus ja hyvät kilpailijan ominaisuudet olivat Tiia Hautalan valtti seitsenottelijana. Samaa hän toivoo nyt lajivalmentajana Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kilpailujen seitsenotteluun torstaina starttaavalta kolmikolta Hertta ja Jutta Heikkinen sekä Miia Sillman.

– Jutalla on hyvät eväät pistesijaan. Veikkaan, että se vaatii vähintään saman kuin minkä hän teki Sastamalassa (5665 pistettä) ja ehkä hieman enemmän. Hertan ja Miian otteluun olen tyytyväinen jos he pystyvät parantamaan ennätyksiään (5318 ja 5400), Hautala sanoo.

– Olen jo nyt tyytyväinen, että meillä on tässä kilpailussa mukana kolme naisottelijaa.

Tallinnassa seitsenottelijoita ei ole järin paljon. MM-vuosi näkyy joidenkin urheilijoiden valinnoissa. Tilaston kärjessä ovat Venäjän Ljubov Tkatsh (6151) ja Unkarin Xénia Krizsán (6116).

 

Jutta: Aidat ja pituushyppy avainlajit

Jutta Heikkinen lähtee pistesijajahtiin luottavaisena.

– Viimeiset treenit menivät tosi hyvin. Valmistautuminen on ollut muuten ihan samanlainen kuin normaalisti, mutta mielikuvaharjoituksia olen tehnyt normaalia enemmän ja käynyt suorituksia säännöllisesti läpi.

Jutta Heikkinen sanoo, että ottelun onnistumisen kannalta hänelle kriittisimmät lajit ovat pika-aidat ja pituushyppy.

Miia Sillmanille taas keihäänheitto on avain hyvään kokonaistulokseen.

– Jos keihästulos paranee, luultavasti ennätyskin paranee. Jos saan muuten koko lailla samanlaisen sarjan kuin viime ottelussa, Sillman viittaa kesäkuisen Tarton ennätysotteluun.

– Valmistautuminen olisi voinut mennä paremminkin. Terveyden kanssa on ollut pikkuisen ongelmia, kun viime Viron reissulta tuli pientä vatsataudin poikasta.

Hertta Heikkinen sanoo, että hänelle jännittävin laji on korkeushyppy.

– Sen kanssa on ollut pientä häikkää. Se ei ole lähtenyt ihan niin hyvin, vaikka muuten kaikki on sujunut.

Hertta Heikkisen mukaan kentän reunalle on luvassa runsaasti kannustusjoukkoja Suomesta. Matkalaisille on tarkoitus esittää hyviä suorituksia.

– Omaa ennätystä yritetään parantaa ja mielellään reilusti.