Seitsemän urheilijaa nimettiin Lontoon MM-kisoihin

Seitsemän urheilijaa nimettiin Lontoon MM-kisoihin

Suomen Urheiluliitto (SUL) nimesi seitsemän ensimmäistä urheilijaa elokuussa Lontoossa kilpailtaviin yleisurheilun MM-kisoihin. 

Talven tulosten perusteella joukkueeseen nousivat kolmiloikkaajat Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä, seiväshyppääjät Minna Nikkanen ja Wilma Murto, kävelijät Jarkko Kinnunen ja Veli-Matti ”Aku” Partanen sekä kestävyysjuoksija Anne-Mari Hyryläinen.

– Nyt tehty valinta noudattaa syksyllä julkaistuja vuosien 2017-2020 arvokisajoukkueiden valintakriteerejä. MM-kisoihin valitaan urheilijat, jotka ovat Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) osallistumiskriteereillä valintakelpoisia pois lukien maantielajit, jossa Suomen Urheiluliitolla on omat tulosrajat, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Nyt valitut urheilijat rikkoivat MM-kisoihin vaadittavat tulosrajat talven kisoissa pois lukien Jarkko Kinnunen. Hänellä on tulosraja viime vuodelta. Kävelyssä tulosrajaksi hyväksytään 1.1.2016 alkaen tehdyt tulokset.

Kemppainen laskee, että lopullisessa MM-joukkueessa voisi olla 18-20 urheilijaa, jos kesän kilpailukausi sujuu hyvin.

– Seuraava valinta on näillä näkymin kesäkuun lopussa ja kolmas valinta Seinäjoen Kalevan kisojen jälkeen heinäkuussa, Kemppainen sanoo.

Viimeinen päivä tehdä MM-kisojen tulosraja on 23. heinäkuuta.

Lipsasella kahden arvokisan kesä

Talvella kolmiloikan halli-SE:n 16,84 loikkineelle Simo Lipsaselle Lontoon MM-kilpailut ovat uran ensimmäiset aikuisten MM-mittelöt.

Lipsasen ulkoratakauteen arvokisoja mahtuu kaksi. Hän kilpailee myös 13.-16. heinäkuuta Puolan Bydgoszczissa 22-vuotiaiden EM-kisoissa.

– 22-vuotiaiden EM-kilpailut ovat minulle vielä kesän päätavoite. Tähtään huippukuntoa niihin kisoihin. MM-kilpailut tulevat siihen päälle hyvänä bonuksena, Lipsanen sanoo.

Lipsanen kiittelee varhaista valintaa MM-joukkueeseen. Se tarkoittaa, että kesän kilpailukauden suunnittelu on helpompaa, kun ei tarvitse miettiä tulosrajan jahtaamista.

– Kesän kilpailukauden avaus on vielä vähän avoinna. Kevään ohjelmassa on kolmen viikon harjoitusleiri Monte Gordossa Portugalissa, Lipsanen sanoo.

MM-valintoja:

Suomen Urheiluliitto on nimennyt 1. valinnassa seuraavat urheilijat Lontoossa 4.-13. elokuuta käytäviin yleisurheilun MM-kilpailuihin (suluissa kuluvan talven tulos, johon valintaa perustui).

Miehet: Simo Lipsanen Lappeenrannan Urheilu-Miehet, kolmiloikka (16,84), Jarkko Kinnunen Jalasjärven Jalas, 50 km:n kävely (3.58.55 -17 ja 3.50.40 -16 ), Veli-Matti ”Aku” Partanen Lappeenrannan Urheilu-Miehet, 50 km:n kävely (3.49.00).

Naiset: Anne-Mari Hyryläinen Nagu Idrottsförening, maraton (2.32.19), Wilma Murto Salon Vilpas, seiväshyppy (466), Minna Nikkanen Someron Esa, seiväshyppy (455), kolmiloikka Kristiina Mäkelä Orimattilan Jymy kolmiloikka (14,18).