SE-naiset Sandblom ja Neziri aloittavat MM-kisakesän Karjaalta

SE-naiset Sandblom ja Neziri aloittavat MM-kisakesän Karjaalta

Linda Sandblom ja Nooralotta Neziri aloittavat elokuisiin Lontoon MM-kisoihin tähtäävän kilpailukauden Raaseporin Tähtikisoista sunnuntaina (4.6.).

Kisojen muita kotimaisia kärkinimiä ovat estejuoksija Topi Raitanen, keihäänheittäjät Teemu Wirkkala, Jenni Kangas, pikajuoksija Eetu Rantala, kiekonheittäjä Pyry Niskala ja kuulantyöntäjä Arttu Kangas.

Sandblom, 27, kilpaili viime kesänä Amsterdamin EM-kisoissa ja Rion olympialaisissa. Kummassakin kilpailussa hän ylitti 189. Talven EM-halleissa Belgradissa hän ylitti 186 ja oli jaetulla yhdeksännellä sijalla. Hallikauden saavutuksiin lukeutui myös halli-SE 191. 

MM-kesän kilpailukauden Sandblom avaa luottavaisena.

– Kaikki on mennyt silleen kuin syksyllä suunniteltiin. Harjoittelussa on edetty viime vuoden malliin. On löydetty hyvä balanssi levon ja kilpailemisen suhteen, Sandblm sanoo harjoituskaudesta.

Viime kesänä Sandblom ylitti ulkoratojen SE:n 193. Se on sentin vähemmän kuin mitä elokuisten Lontoon MM-kisojen tulosraja  Noihin korkeuksiin pääseminen kestää tovin.

– Olen huono treenihyppääjä. Tarvitsen kilpailuja, että pääsen hyppykuntoon. Siksi niitä kisoja onkin aikamoinen putki, Sandblom sanoo.

Naisten 100 metrin aidat on yksi Raaseporin kisojen kärkilajeista. Nezirin haastavat 13,23 tänä vuonna juossut Etelä-Afrikan Claudia Heunis, Valko-Venäjän Ilona Paljanskaja sekä Reetta Hurske ja Lotta Harala.

Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen juoksi hiljattain Belgiassa esteet kauden kotimaiseen kärkiaikaan 8.46,10 ja hakee nyt uutta ennätysparannusta. Häntä kirittää matkan 8.23,23 juossut Viron Kaur Kivistik. Espoon Tapioiden Tomi Lehto murtanee yhdeksän minuutin rajan.

Miesten keihäskisaa tähdittävät Etelä-Afrikan Rocco van Rooyen (ennätys 85,39), Qatarin Ahmed Bader Magour (84,74) sekä Argentiinan Braian Toledo (83,32). Kotimaan kärkinimistä mukana ovat Wirkkala, Sampo Lehtola, Sami Peltomäki ja Joni Karvinen.

Naisten keihäskisan ennakkoon kovin heittäjä on Islannin Asdis Hjalmsdottir, jonka ennätys on 62,77. Häntä haastavat Kangas ja Utriainen.

Arttu Kankaan haastaja kuularingissä on Valko-Venäjän Mihail Abramtshuk, joka parhaimmillaan on pukannut 20,18. Pyörähdykseen vaihtanut isäntäseuran IF Raseborgin Tomas Söderlund tekee nyt ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä uudella tekniikalla.

Kisojen kärkinimiä ovat myös 100 metriä juokseva Eetu Rantala, kiekonheiton kotimaan ykkönen Pyry Niskala ja 17-vuotiaiden 400 metrin aitojen hallitseva Euroopan mestari Viivi Lehkoinen.

Kilpailusta lähetetään suora lähetys Ylellä klo 16.30-18.45.

Lisää infoa tästä linkistä