Schippers EA:n gaalassa: Ei tätä vieläkään usko todeksi

Schippers EA:n gaalassa: Ei tätä vieläkään usko todeksi

Hollannin pikajuoksutähti Dafne Schippers tunnustaa sulattelevansa edelleen päättyneen kauden menestystä.

– Euroopan ennätys, maailmanmestaruus ja MM-kulta. Ei sitä voi oikein vieläkään uskoa todeksi, Schippers tuumi tultuaan palkituksi Vuoden eurooppalaisena naisyleisurheilijana Euroopan yleisurheiluliiton EA:n gaalassa Lausannessa.

– Olen aina sanonut, että kaikki on mahdollista. Nyt näin itsekin, että kaikki todella on mahdollista.

Schippers pinkoi Pekingin MM-kisoissa 200 metrin maailmanmestariksi EE-ajalla 21,63 ja oli 100 metrillä toinen Hollannin ennätyksellä 10,81.

Vuoden eurooppalaisen miesyleisurheilijan tittelin vei pituushypyn maailmanmestari, britti Greg Rutherford. Hän kukisti hieman yllättäen maanmiehensä Mo Farahin, joka voitti Pekingin MM-kisoissa 5000 ja 10000 metriä.

– Mikään ei koskaan tule olemaan minulle niin hienoa kuin vuoden 2012 Lontoon olympialaiset, mutta päättynyt kausi oli silti urheilullisesti ajatellen minun urani paras, Rutherford tuumi.

Rutherford voitti päättyneellä kaudella myös lajinsa kokonaiskilpailun Timanttiliigassa. Pekingin MM-kisoissa hän ponkaisi mestariksi tuloksella 841, joka jäi kauden Euroopan tilaston kärkitulokseksi.

Rutherford on voittanut lajissaan kaiken mahdollisen, kun ennestään oli plakkarissa olympiavoitto sekä Euroopan – ja Kansainyhteisön mestaruudet.

 

Bukowiecki ja Zbären Vuoden tulokkaat

 

Vuoden eurooppalaisina, nuorina tulokkaina palkittiin puolalainen kuulantyönnön 19-vuotiaiden EM-voittaja Konrad Bukowiecki ja 22-vuotiaiden pika-aitojen sveitsiläinen EM-voittaja Noemi Zbären.

Bukowiecki, 18, työnsi kauden mittaan 6-kilon kuulaa 22,62 ja hallissa 22,38, joka on junioreiden ME-tulos. Hän oli EM-halleissa kuudes työnnettyään miesten kuulaa 20,46.

Syyskuussa Zagrebissa Bukowiecki työnsi miesten kuulaa huikeat 20,78, joka on hänen ikäluokkansa kaikkien aikojen paras ulkoratatulos.

Zbären vei Tallinnassa 22-vuotiaiden mestaruuden ennätyksellään 12,71 ja oli Pekingin MM-kisoissa kuudes ajalla 12,95.