Savola testasi kuntoaan kolmiottelussa Tukholmassa, Eriksson juoksi 800 metrillä ennätyksensä

Sandra Eriksson juoksi 800 metrin ennätyksensä

Götzisissä kymmenottelun keskeyttämään joutunut Elmo Savola haki kilpailutuntumaa Tukholman Timanttiliigassa kolmiottelussa. Savola juoksi 110 metrin aidoissa 14,62, heitti kiekkoa 37,42 ja pinkoi 400 metriä aikaan 50,78. Pisteitä hän saalisti 2287, kun viiden loppuun asti urheilleen kolmiottelussa voiton vieneen virolaisen Taavi Tsernjavskin pisteet olivat 2508.

– Kaiken kaikkiaan hienot kisat ja hieno kokemus, että tänne kutsuttiin kilpailemaan. Pääsin kisailemaan vaivoitta, se oli mahtava juttu. Nyt tietää vähän, että missä tarkemmin menee, Savola sanoi.

Savola oli tyytyväisin aitoihin, vaikka lopussa olikin hänestä riippumattomia kommelluksia:

– Aika oli ok siihen nähden, että kaveri kaatui sisäradalta päälle loppusuoralla, jouduin väistämään ja varomaan.

Kiekossa hän sai verryttelyssä rentoja heittoja, mutta kilpailussa hän sai tuloksen kahdella heitolla.

– Kiekossa ei oikein ollut varmuutta, se oli aika lailla pettymys. Siinä olisi pitänyt heittää 43–44 metriä, että olisi ollut mahiksia paremmille sijoille.

Aidoissa kaatunut Markus Nilsson ei 400 metrille lähtenyt, joten Savola ei saanut vierelleen ketään juoksijaa.

– Jouduin kakkosradalla vähän yksin juoksemaan, kun kolmosrata jäi tyhjäksi. Kovemman ajan tavoittelu olisi vaatinut ehkä sen, että lähempänä olisi ollut joku. Tuli vähän liikaa ahmittua porukkaa kiinni ensimmäisen 150 metrin aikana, Savola sanoi.

Estejuoksija Sandra Eriksson juoksi 800 metrillä ennätyksensä 2.06,74. Hänen aiempi ennätyksensä oli 2.07,25. Erikssonin mukaan juoksun jäniksen oli tarkoitus juosta ensimmäinen kierros 61,5–62 sekuntiin, mutta valitettavasti hän juoksi kolme sekuntia liian hitaasti.

–  Juoksin ohi vähän ennen 400 metriä, ja kierrosaikani oli 64,64. Silloi tiesin jo että huippuaika oli mahdoton, mutta yritin kuitenkin. Vedin toisen kierroksen yksin. Se, että toinen kierros ja viimeinen 200 metriä meni niin nopeasti kertoo, että olisin voinut juosta pari sekuntia nopeammin, jos olisimme aloittaneet kovemmin. Ainakin tuntui todella kevyeltä ja en edes saanut maitohappoja. Vähän pettynyt, mutta oma ennätys on oma ennätys, Eriksson sanoi.

Genevestä viestin jälkeen Tukholmaan kiirehtinyttä Rantalaa painoi pitkittynyt matkustus

Kolmantena suomalaisena Tukholmassa kilpaili 100 metrillä juossut Eetu Rantala. Edellispäivänä viestissä Genevessä kilpaillut ja sieltä Tukholmaan kiirehtinyt Rantala jäi juoksun viimeiseksi ajalla 10,75. Rantalaa painoi pitkäksi mennyt matkustaminen. Frankfurtin yllä olleen ukkosmyrskyn takia hänenkin lentonsa peruttiin ja korvaava lento oli myöhässä, joten hän oli Tukholmassa perillä hotellilla vasta yöllä kahden jälkeen.

– Jalat tuntuivat väsyneeltä ja pientä kiristystä takareidessä. Ei mitään vakavaa, mutta reilun viikon kilpailupaussi tähän väliin tekee ihan hyvää, Rantala summaili.

Hän kilpailee näillä näkymin seuraavan kerran Oulussa 19. kesäkuuta.