Sara Killinen moukaroi yli 71 metriä ja oli neljäs Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisoissa: ”En odottanut yhtään mitään”

Sara Killinen heitti neljänneksi ja liittyi 70 metriä rikkoneiden suomalaisten naismoukarinheittäjien joukkoon Yhdysvaltain ylipistomestaruuskisoissa Eugenessa Oregonissa perjantaina.

Killinen heitti ennätyksensä 71,02 ensimmäisellään ja nousee Suomen kautta aikojen tilastossa neljänneksi ja 22-vuotiaiden sarjassa toiseksi.

– En odottanut yhtään mitään. Torstaina meinasi olla jo itku puserossa, kun sain kilpailuun valmistavassa harjoituksissa nippa nappa yli 60 metrin ja heittäminen tuntui heikolta, Killinen kertaili.

– Ehkä jatkossa pitää mennä kisaan niin, ettei odota mitään. Verryttelyheitotkaan eivät nyt olleet mitään erikoisia, sellaisia 65-66 metrin heittoja.

Kilpailussa tilanne oli toinen. Heti ensimmäisessä heitossa moukari kaarsi yli 71 metrin. Sarjan seuraavat kaksi kantoivat 67,69 ja 67,06. Kolme viimeistä heittoa toivat pöytäkirjaan ruksin.

– Se ensimmäinen oli kuntoa vastaava heitto. Sen jälkeen innostuin yrittämään todella rajusti ja kolmessa viimeisessä oli sitten jo puhti pois, Killinen kertaili kilpailua.

– Sitä pitää jatkossa harjoitella, miten pidetään hermot kurissa tuollaisessa tilanteessa.

EM-kisat tavoitteena, kausi jatkuu Oulussa

Virginia Tech -opinahoa edustava Killinen, 21, kohensi Eugenessa ennätystään 1,52 metriä. Valmentajansa Andrew Dubsin johdolla Killinen on kuluvan kauden aikana parantanut ennätystään kaikkiaan yli kuusi metriä.

– Kun kaikki ovat jauhaneet sitä, että milloin se 70 metriä menee, olen valmentajalle sanonut, että älä sinä puhu siitä. Hän on kuitenkin koko ajan sanonut, että pystyn heittämään pitkälle, ja oli nyt ylpeä tässä onnistumisesta, Killinen kertaili.

Lapuan Virkiää Suomessa edustavan Killisen aikeena on nyt jatkaa kilpailukautta Euroopassa ja taistella paikasta Münchenin EM-kisoissa. Tulosraja kisoihin on 71,80. Toinen vaihtoehto on kerätä kisoihin riittävät rankingpisteet.

– Heitän seuraavaksi juhannuksena Oulun rankingkisoissa ja sitten lajikarnevaaleilla, jonka jälkeen minulla on kisa Irlannissa, Killinen kertoi.

Yhdysvaltain yliopistomestaruuden voitti kanadalainen Camryn Rogers, joka heitti kisaennätyksen 77,67. Yhdysvaltain Alyssa Wilson oli toinen ja Norjan Beatrice Nedberge Llano kolmas tuloksin 74,78 ja 72,10.

Kaikki tulokset