Örn kiiti nuorten mestariksi loistoajalla 10,37 – Keskitalo ja Leveelahti tuplamestarit – Marjanen ja Luukkola nopeimmat naiset

Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn voitti 22-vuotiaiden miesten 100 metrin Suomen mestaruuden loistoajalla 10,37 Turussa 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa lauantaina. Tuulen voimakkuus oli 1,6 metriä sekunnissa.

Ennätystään Örn paransi 0,12 sekuntia ja kiilasi 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi ja miestenkin kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi.

Suomen vuositilastossa Örn on kolmas. Edellä ovat vain 10,26 ja 10,27 juosseet Riku Illukka ja Samuli Samuelsson.

– Merkittävin juttu tämän kauden kehityksessä on, että sain harjoitella viime talven melko pienillä murheilla. Toissapäivänä oli viimeisimmän nilkkaleikkauksen vuosipäivä, Örn sanoi.

Nilkkaleikkauksella Örn viittasi vuonna 2019 tulleeseen vammaan, jonka hoito vaati kaksi leikkausta. Ne pilasivat lahjakkaan pikajuoksijan kaksi edellistä kesää.

100 metrin mitalitrio: Viktor Thor, Santeri Örn ja William Thor.

10,40:n alitus kauden tavoitteena 

Kuluvan kesän aikana Örn ehti pudottaa ennätyksensä 10,49:ään ennen Turun SM-kilpailuja, mutta kunnonmukainen tulos on antanut odottaa itseään.

– Tänä kesänä on ollut huonoa tuuria olosuhteiden kanssa, vastatuulta ja vaikka sun mitä. Sellainen huippuveto oli jäänyt minulta vetämättä, Örn sanoi.

– Mutta tuo oli nyt minulta huippuveto. 10,40:n alitus oli tämän kauden tavoitteena ja nyt sen sain.

Örnin mukaan Turun juoksu oli kokonaisuutena onnistunut.

– Nyt en miettinyt liikaa. Kauden aiemmissa juoksuissa aloin miettiä liikaa teknisiä juttuja, kun odotukset kauteen olivat kovat ja ajat pyörivät siellä 10,50:n hujakoilla, Örn sanoi.

– Nyt tulin juoksemaan mitaleista enkä miettinyt aikaa.

Kalevan kisoissa 100 ja 200 metriä 

Joensuussa kauppatieteitä opiskeleva Örn, 22, harjoittelee Jarno Tenhusen valmennuksessa. Turussa hänen piti juosta myös 200 metriä, mutta se jää nyt väliin ja Örn keskittyy 26. elokuuta Tampereella alkaviin Kalevan kisoihin. Siellä hän juoksee sekä 100 että 200 metriä.

Ennätyksensä Turun 22-vuotiaiden 100 metrin finaalissa juoksivat myös Porvoon Akilleksen kaksoset Viktor ja William Thor. He olivat toinen ja kolmas ajoin 10,50 ja 10,57.

– Juoksu tuntui muuten hyvältä, mutta tuossa lopussa, kun Santeri tuli ohi, oma juoksu vähän jäykistyi. Tyytyväinen olen, kun ennätyskin tuli, hopeamitalisti Viktor Thor sanoi.

– Lähtö ja reaktio olivat hyvät, mutta 30 viimeisellä metrillä juoksu meni vähän etupainotteiseksi, pronssimitalisti William tuumi.

Kaikkien aikojen kovatasoisimman nuorten SM-finaalin neljäs oli toissakesäinen miesten Suomen mestari JKU:n Konsta Alatupa ajalla 10,57 ja viides Joensuun Katajan Viljami Hietaharju ajalla 10,77. Finaaliin kahdeksan parhaan joukkoon päästäkseen piti juosta 10,89.

Pirkitta Marjanen ja Katja Luukkola naisten mestarit

19-vuotiaiden miesten 100 metriä voitti Lapuan Virkiän Valtteri Louko liki tyynessä ajalla 10,84. Pietarsaaren Drottin Adrian Björkgren oli toinen ajalla 11,01, Tampereen Pyrinnön Joel Turkka kolmas ajalla 11,04 ja Sibbo-Vargarnan Rasmus Martin tasaisen mitalikamppailun neljäs ajalla 11,06.

Suotuisammissa tuulioloissa Björkgren ja Martin pinkoivat välierissä ennätyksensä 10,97 ja 11,01.

– Ihan hyvä juoksu. Odotettu voitto, koska olin tilastoykkönen. Harmi, että oli nollatuulet. Myötätuulessa olisi voinut tulla ennätys, Louko sanoi.

Tällä kaudella 11,83 juossut Porin Yleisurheilun Pirkitta Marjanen kiiti mestariksi 22-vuotiaiden naisten 100 metrillä ajalla 11,89. HIFK:n 400 metrin aituri Nea Mattila oli toinen ajalla 11,92. Kolmas oli Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala ajalla 12,21 ja neljäs ennätyksensä 12,23:een parantanut HKV:n Petra Häggqvist.

– Ylimääräistä jännitystä toi se, että takareisi nappasi kiinni alkuerässä. Mitali oli tavoitteena ja mestaruus oli mukava yllätys. Juoksu kulki hyvin, mutta ei ollut ihan nappisuoritus, Marjanen kertoi.

Kolme starttia samana päivänä painoi monen juoksijan jaloissa. Valkeakosken Hakan Karoliina Kujanpään ja JKU:n Sara Francisin alkueräajat 12,20 ja 12,04 olisivat oikeuttaneet mitaliin, mutta finaalissa he kangistuivat viidenneksi ja kuudenneksi.

19-vuotiaiden naisten mestariksi kiiri Leppävaaran Sisun Katja Luukkola ajalla 12,09 ennen Espoon Tapioiden Julia Ihantolaa, jonka aika oli 12,21. Tämä finaali juostiin tasan kaksi metriä sekunnissa hönkineessä myötätuulessa.

19-vuotiaiden tiukan pronssimitalikamppailun paras oli Turun Urheiluliiton Edit Nurminen ennätyksellään 12,25. Alku- ja välierin nopeimman ajan 12,15 juossut Savonlinnan Riennon Milla Pirkkalainen jäi mitalista yhden sadasosasekunnin ja ennätyksensä juossut Turun Urheiluliiton Ilona Ruohola kolme sadasosasekuntia.

Aituri-Keskitalo ponnisti tuplamestariksi

Espoon Tapioiden Saara Keskitalo ponnisti Turussa 22-vuotiaiden tuplamestariksi. Hän voitti perjantaina 100 metrin aitajuoksun ennätyksellään 13,51 ja lauantaina napakassa puuskatuulessa käydyn pituushypyn kimmahdettuaan viimeisellä yrityksellään 617. Keskitalon voittotulos jäi sentin hänen aiemmin tänä kesänä ponnistamastaan ennätyksestä.

– Oli vähän aamuinen olo, mutta siinä kisan aikana vertyi. Se kuusimetrinen tuli viimeisellä hypyllä ihan tahdonvoimalla. Hyvä tulos siihen nähden, että oli aika kova puristus päällä, Keskitalo sanoi.

Jos pituushypyn voitto irtosi tahdonvoimalla, vauhti edellispäivän aitajuoksussa oli pieni yllätys.

– On ollut vähän sellainen tahmainen viikko. Yllätyin, että pystyin juoksemaan finaalissa ennätykseni, Keskitalo sanoi.

– Kiva tietää, että vaikka on kausi pitkällä, on silti enkkakunnossa. Voi olla, että se tahmaisuus oli sitä, kun on vähän treenailtu.

Toinen 22-vuotiaiden pituushypyssä oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Roosa Mähönen. Hän ponkaisi ennätyksensä 593 kahdesti. Ensimmäinen syntyi 2,7 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa ja toinen ennätyskelpoisesti.

Nea Lento haki puuskatuulessa tuntumaa pidempään vauhtiin

Tampereen Pyrinnön Nea Lento voitti ajoittain kovaksi äityneessä puuskaisessa myötätuulessa käydyn 19-vuotiaiden pituushypyn tuloksella 616. Sitä ryyditti 5,5 metriä sekunnissa puhkunut myötäinen.

Kesäkuisten alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen finalisti käytti Turun kilpailussa aiempaa pidempää vauhtia, joka tuntui sopivan.

– Otin vauhtiin muutaman askelen lisää. Minulla on ollut askelmerkin kanssa sen verran ongelmia, että tehtiin isompi muutos, niin saa vähän muuta ajateltavaa, Lento sanoi.

– Hypyt tuntuivat tosi hyvältä, vaikka ne lähtivät tosi korkealle, joka on aina ollut minun ongelmani.

Tervolan Terävän Saana Peura oli toinen tasan kuusi metriä kantaneella hypyllä. Se olisi ollut hänen ennätyksensä, mutta myötätuulta oli ennätyskelpoisuuden rajat ylittävät 2,9 metriä sekunnissa. Pronssimitalikamppailun neljän naisen kesken muutaman sentin välein voitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Meeri Elomaa tuloksella 580.

Tulos kaihersi mestari Väänästä – Leveelahti moukaroi ennätyksensä

Kiira Väänänen sinetöi 22-vuotiaiden naisten moukarinheiton mestaruuden jo avauskierroksen heitolla, joka kantoi 60,89. Vaikka tulos toi mestaruuden, se ei alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen pronssimitalistia tyydyttänyt.

– Kesän huonointa tekemistä. Kun oli viimeiset junioreiden SM-kilpailut, olisin halunnut heittää hyvin, Väänänen sanoi.

Väänänen heitti Tallinnan EM-finaalissa ennätyksensä 65,98. Turun heittojen mittaa Väänänen ei halunnut selitellä eikä hänen mielestään ole syytä huoleen Kalevan kisojen suhteen.

– En näe, että tuossa on Kalevan kisoihin mitään korjattavaa. Nyt vain epäonnistuin. Kyllä minä tuon osaan, Väänänen vakuutti.

Hopean heitti Maaningan Mahdin Kaisu Eskelinen tuloksella 56,90 ja pronssin Kaustisen Pohjan-Veikkojen Julia Kivinen tuloksella 56,25. Hyvätasoisessa kilpailussa ylittivät 55 metriä myös HIFK:n Andrea Österman ja kiekonheittäjä Helena Leveelahti.

Leveelahti viides moukarissa ja mestari kuularingissä

Tallinnan alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen kiekonheiton hopeamitalisti Helena Leveelahti oli moukarikilpailun viides Hämeen piirin ennätyksellä 55,23.

– Ihan kohtuullisen hyvin se meni. Heitän ehkä syksyllä Ruotsi-ottelun jälkeen pari moukarikilpailua, Leveelahti sanoi.

Ihan kylmiltään Virtain Urheilijoita edustava Leveelahti ei moukaririnkiin mennyt.

– Tällä kaudella en ole heittänyt yhtään moukarikilpailua, mutta perjantaina kävin kiekonheiton palkintojenjaon jälkeen kahdeksan heittoa heittämässä. Kolme sain häkistä pihalle ja muut osuivat häkkiin, Leveelahti muisteli.

Leveelahti voitti myöhemmin lauantaina 22-vuotiaiden kuulantyönnön tuloksella 14,93 ja tuli siten kisojen kaksoismestariksi. Hän voitti kisojen avauspäivänä myös kiekonheiton.

–  Tiedän, että pystyn työntämään helposti 15 metriä, kun tekniikka osuu kohdalleen. Tekniikka on ollut epävakaa. Olen työntänyt tänä kesänä vain viisi kuulatreeniä ja tämä oli vasta kauden toinen kuulakilpailu, Leveelahti sanoi.

Janakkalan Janan Sanni Kuparinen oli kuulakisan toinen ennätyksellään 13,45 ja Vasa Iddottssällskapin Linn Sund kolmas tuloksella 13,34. Karhulan Urheilijoiden moniottelija Janette Hanski ylitti myös 13 metriä.

Tilastoykkönen Emilia Kangas jäi illman tulosta. Se oli hänelle jo kuudes kerta tämän vuoden kilpailuissaan.

Elmeri Eskola kuorrutti mestaruuden ennätyksellään

Säkylän Urheilijoiden Elmeri Eskola kohensi ennätystään 46 sentillä 66,51:een ja voitti 19-vuotiaiden miesten moukarinheiton mestaruuden. Eskolan sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 65,24

Jämsänkosken Ilveksen Lauri Hirvelä oli toinen heitettyään 60,91 ja Lappajärven Veikkojen Jaakko Tenhunen kolmas tuloksella 59,04.

22-vuotiaiden miesten täyspainoista olympiamoukaria heitti pisimmälle Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen, joka tämän vuoden ensimmäisessä kilpailussaan kirjautti pöytäkirjaan tuloksen 62,49 ja voitti mestaruuden lähes seitsemän metrin erolla. Se oli jo hänen seitsemäs peräkkäinen nuorten mestaruutensa.

Pituushyppääjät ponnistivat suotuisassa tuulessa ennätyksiään

19-vuotiaiden miesten pituushypyssä kuusi kahdeksasta parhaasta kilpailijasta paransi ennätyksiään. Mestaruuden voitti Alavieskan Virin Eetu Jokela viimeisen kierroksen ennätyshypyllään 716.

Toiseksi sijoittui myötätuuleen 705 hypännyt Hartolan Voiman moniottelija Eemil Porvari. Kolme seuraavaa Lahden Ahkeran Eelis Snåre, Perniön Urheilijoiden Arttu Tauriainen ja Espoon Tapioiden Evangelos Spartiotis kohensivat ennätyksensä seitsemän metrin pintaan tuloksin 698, 696 ja 694.

22-vuotiaiden miesten mestaruuden voitti Lappajärven Veikkojen kymmenottelija Tarmo Savola, jonka 739 sentin hypyn ajaksi vauhdinottoradalla pauhui myrskytuuli 8,5 metriä sekunnissa. Lahden Ahkeran Karim Echahid ponnisti viimeisellä yrityksellään 3,8 sekuntimetrin myötätuuleen vain sentin vähemmän.

Tasaisen kilpailun kolme seuraavaakin hyppäsivät kelpo tulokset: kolmanneksi sijoittunut Imatran Urheilijoiden Otto Pulkkinen 732, Ähtärin Urheilijoiden kymmenottelija Juuso Toivonen 727 ja Turun Weikkojen Joska Tommola 718.

Jere Keskinen ei harmitellut tuulioloja

Seiväshypyssä päivän ainoa viiden metrin ylittäjä oli 22-vuotiaiden mestaruuden tuloksella 504 voittanut Vaasan Tovereiden Jere Keskinen. Toiseksi sijoittunut Sibbo-Vargarnan Anton Kunnas ylitti korkeuden 492.

Keskistä voimakkuudeltaan vaihdellut puuskainen tuuli ei haitannut. Mestaruuden varmistettuaan hän yritti kolmesti vielä korkeudesta 535.

– En todellakaan ole tyytyväinen tulokseeni, mutta voittoa näistä kisoista vain haetaan. Tuuliolosuhteet olivat tänään hyvät, enimmäkseen myötäiset. Vain ihan hetkellisesti tuuli puhalsi sivusta tai vastaan. Kauden tulostavoitteeni on 540.

19-vuotiaiden mestaruuden voitti Vasa Iddrottssällskapin Albin Lundberg tuloksella 490. Pihtiputaan Tuiskun Joonatan Kemppainen hävisi Lundbergille 22 senttiä ja seuraavat kilpailijat jo puoli metriä.

Someron Esalle moukarikultaa Silja Kososen poissaollessakin

19-vuotiaiden naisten lauantain heittolajeista puuttuivat Nairobiin tämän ikäluokan MM-kilpailuihin jo matkustanut Suomen parhaimmisto moukarinheiton ME-juniorin Silja Kososen johdolla.

Kososen seura Someron Esa sai kuitenkin juhlistaa moukarinheiton Suomen mestaruutta, kun Marika Virtanen linkosi viimeisellä yrityksellään voittoheiton 53,16. Toinen oli 52,38 heittänyt Kristiinankaupungin Länkenin Emmanuela Koomson ja kolmas Iisalmen Visan Tia-Maria Paldanius tuloksella 50,47.

Saman ikäluokan kuulantyönnön voitti Annukka Saalismaa Pudasjärven Urheilijoista tuloksella 13,48. Vain 14 senttiä hänelle hävisi Oriveden Ponnistuksen Oona Viljanen tasaisessa kilpailussa, jonka seitsemän parasta työnsivät yii 12 metrin. Pronssimitalin voitti Närpiön Kraftin Johanna Tikkala, jonka tulos oli 12,74.

 

TURKU 14.8.2021 22- ja 19-v. SM-kilpailut, 2. päivä

M22,

100 m (1,6 m/s): 1) Santeri Örn PolvijU 10,37, 2) Viktor Thor BorgåAk 10,50, 3) William Thor BorgåAk 10,57, 4) Konsta Alatupa JKU 10,57, 5) Viljami Hietaharju JoKa 10,77, 6) Eeli Purola OP 10,87, 7) Lasse Hämelahti JanJa 10,95, 8) Jasper Leppäkangas KankaanpSL 11,03.

 1. alkuerä (2,4): 1) Konsta Alatupa JKU 10,58, 2) Viktor Thor BorgåAk 10,58, 3) Jasper Leppäkangas KankaanpSL 10,89, 4) Mikael Granqvist SibVa 11,10, 5) Atte Sormunen UKK 11,48, 6) Karolus Areva TuTo 11,60.
 2. alkuerä (0,5): 1) William Thor BorgåAk 10,82, 2) Lasse Hämelahti JanJa 10,84, 3) Joonas Liukkonen PolvijU 10,95, 4) Pavel Mäkinen HIFK 11,12, 5) David Bamm VasaIS 11,51, 6) Konsta Gröndahl PaimU 11,82.
 3. alkuerä (1,8): 1) Santeri Örn PolvijU 10,60, 2) Viljami Hietaharju JoKa 10,80, 3) Eeli Purola OP 10,85, 4) Daniel Savolainen JKU 11,33, 5) Joni Järvinen LA 11,59.

800 m: 1) Aleksi Kivelä LempKi 1.52,76, 2) Niko Viljola HKV 1.53,20, 3) Lassi Kuva LA 1.53,71, 4) Roni Tirkkonen JoKa 1.54,19, 5) Olli Ahlgren LA 1.55,31, 6) Väinö Venetjoki GamlakarlIF 1.55,59, 7) Janne Kanerva LA 1.56,94, 8) Wiljami Itämeri TuUL 1.59,88 (B-erän voittaja), 9) Julius Mäkinen TP 2.00,95, 10) Eetu Lindholm TuUL 2.00,99, 11) Valtteri Luomala KauhWi 2.01,00, 12) Joni Huhtala KauhWi 2.03,10, 13) Joona Sointu LempKi 2.05,89, 14) Veeti Lapveteläinen LapinlVe 2.06,27, 15) Jaakko Kotajärvi LimingNM 2.09,55

Seiväs: 1) Jere Keskinen VaasTo 504, 2) Anton Kunnas SibVa 492, 3-4) Iiro Suutarinen ÄhtärU & Juuso Toivonen ÄhtärU 480, 5) Miikka Metsäkangas LA 472, 6) Jami Siira TP 462.

Pituus: 1) Tarmo Savola LappajVe 739 (8,5 m/s), 2) Karim Echahid LA 738 (3,8 m/s), 3) Otto Pulkkinen ImatrU 732 (2,8 m/s), myös 691, 4) Juuso Toivonen ÄhtärU 727 (2,6 m/s), myös 718, 5) Joska Tommola TuWe 718 (3,2 m/s), myös 709, 6) Antti Tiekso TuWe 694 (3,6 m/s), myös 692, 7) Kristian Peltola JKU 688 (3,3 m/s), myös 677, 8) Aatu Koivisto NaantLö 670, 9) Juho Nieminen JKU 669 (2,8 m/s), 10) Ville Eikkula TP 664 (4,2 m/s), 11) Marcus Kytölä NurmijYU 653 (2,5 m/s), 12) Iikka Alingué JanJa 626 (4,4 m/s), 13) Matias Niinimaa NaantLö 622 (3,5 m/s), 14) Daniel Kosonen TP 573.

Moukari: 1) Oskari Lahtinen NoormNo 62,49, 2) Veikka Rajala TP 55,55, 3) Kimi Rinnekari NurmijYU 55,52, 4) Oskari Kaarila NurmijYU 54,37, 5) Juhana Karjanlahti AlajAn 53,92, 6) Riku Laukkanen TU-38 52,69.

M19,

100 m (0,1 m/s): 1) Valtteri Louko LapuanVI 10,84, 2) Adrian Björkgren JakobstDr 11,01, 3) Joel Turkka TP 11,04, 4) Rasmus Martin SibVa 11,06, 5) Juho Haapala TuUL 11,19, 6) Joonas Rajaniemi OP 11,20, 7) Juho Koivisto JKU 11,23, 8) Ilmari Vuorela LaitJy 11,36.

 1. välierä (2,0): 1) Valtteri Louko LapuanVI 10,87, 2) Adrian Björkgren JakobstDr 10,97, 3) Juho Haapala TuUL 11,08, 4) Juho Koivisto JKU 11,10, 5) Ilmari Vuorela LaitJy 11,20, 6) Tuukka Koskinen LA 11,26, 7) Veeti Katainen KU-58 11,52, 8) Aukusti Jaskari SeinäjSU 11,53.
 2. välierä (1,5): 1) Joel Turkka TP 10,98, 2) Rasmus Martin SibVa 11,01, 3) Joonas Rajaniemi OP 11,14, 4) Eemeli Mäntylä PoTa 11,22, 5) Elias Zetterman TammRy 11,46, 6) Tomi Simonen AlavVi 11,46, 7) Juuso Pyyhtiä LA 11,54, 8) Akseli Eskelinen LUM 11,55.
 3. alkuerä (1,3): 1) Joel Turkka TP 11,11, 2) Joonas Rajaniemi OP 11,14, 3) Veeti Katainen KU-58 11,52, 4) Aukusti Jaskari SeinäjSU 11,58, 5) Juuso Pyyhtiä LA 11,60, 6) Hannes Nieminen LeppävaarSi 11,79, 7) Taneli Hietala AlavVi 11,86
 4. alkuerä (2,3): 1) Valtteri Louko LapuanVI 11,12, 2) Tuukka Koskinen LA 11,12, 3) Tomi Simonen AlavVi 11,37, 4) Elias Zetterman TammRy 11,37, 5) Samuli Hänninen KarhU 11,61, 6) Mikko Kuivalainen EspTa 11,94, 7) Mikko Mäkipää IkaalU 12,23.
 5. alkuerä (1,4): 1) Rasmus Martin SibVa 11,05, 2) Juho Haapala TuUL 11,38, 3) Akseli Eskelinen LUM 11,51, 4) Jeremi Siimes TuUL 11,76, 5) Jonatan Sperryn EspTa 11,79, 6) Juho Fyrstén OP 11,80, 7) Toni Appelqvist EsboIF 11,84.
 6. alkuerä (1,5): 1) Adrian Björkgren JakobstDr 11,00, 2) Eemeli Mäntylä PoTa 11,24, 3) Ilmari Vuorela LaitJy 11,24, 4) Juho Koivisto JKU 11,26, 5) Tuukka Ingers LA 11,79, 6) Mikael Harju MiehVi 11,90.

800 m: 1) Benjamin Lee HKV 1.55,77, 2) Leonard Markén IFVOM 1.56,37, 3) Atte Nevala KU-58 1.56,97, 4) Matias Mononen LA 1.57,76, 5) Junnu Korvenpää KU-58 1.58,00 (B-erän voittaja), 6) Simo Laine LUU 2.00,09, 7) Valtteri Keskinen VihdVi 2.01,09, 8) Daniel Äikäs HKV 2.01,20, 9) Onni Ikonen HankasHa 2.01,42, 10) Onni Huovinen JoKa 2.02,50, 11) Onni Mäkelä KälvTa 2.02,93, 12) Samuel Räty KeravU 2.03,35 (C-erän voittaja), 13) Rasmus Lerstrand VasaIS 2.03,83, 14) Pyry Suojanen TuUL 2.03,84, 15) Oskari Jacobsson KeravU 2.03,89, 16) Jere Raunio HKV 2.04,56, 17) Samuli Kero VammSV 2.04,91, 18) Otto Vilpponen JoKa 2.05,01, 19) Akseli Stark KU-58 2.05,02, 20) Emil Huomo OP 2.05,15, 21) Aleksanteri Sihvonen HKV 2.05,96, 22) Atte Ylipahkala KuivasjAu 2.07,01, 23) Viktor Björkell VasaIS 2.13,75, 24) Joona Heikkerö PorvU 2.14,67

Seiväs: 1) Albin Lundberg VasaIS 490, 2) Joonatan Kemppainen PihtipTu 468, 3) Oskari Henttinen KokemKV 440, 4) Juuso Tornberg RaahVe 440, 5) Janne Juhola KalajJu 440, 6) Otto Junnila SibVa 430, 7) Andrei Kiviharju EsboIF 406, 8) Niklas Tallqvist BorgåAk 392, 9) Artjom Kiviharju EsboIF 364, Oliver Helenius TuUL ilman tulosta (364).

Pituus: 1) Eetu Jokela AlavVi 716 (1,3 m/s), 2) Eemil Porvari HartVo 705 (3,8 m/s), 3) Eelis Snåre LA 698, 4) Arttu Tauriainen PernU 696, 5) Evangelos Spartiotis EspTa 694, 6) Sakari Vallius JoKa 677 (3,1 m/s), 7) Aleksi Huotari PohjanKo 661, 8) Patrick Lindberg VihdVi 656, 9) Juho Kahelin TP 654 (2,5 m/s), 10) Miro Tanninen JoKa 649 (2,6 m/s), 11) Jeremi Siimes TuUL 637, 12) Otso Mikkilä ImatrU 632 (4,0 m/s), 13) Lauri Honkanen ImatrU 623 (3,1 m/s), 14) Santeri Yliselä LapuanVI 620 (2,5 m/s), 15) Manu Metsäkangas LA 612, 16) Tuukka Ingers LA 583 (5,3 m/s), Aukusti Jaskari SeinäjSU ilman tulosta.

Moukari (6 kg): 1) Elmeri Eskola SäkylU 66,51, 2) Lauri Hirvelä JämsänkIl 60,91, 3) Jaakko Tenhunen LappajVe 59,04, 4) Matias Ketomäki NurmijYU 57,70, 5) Joona Tuusjärvi HIFK 57,46, 6) Manu Kurri NakkVire 48,45, 7) Kaius Kaleva EspTa 48,07, 8) Tuomas Ruotsalainen EspTa 44,52.

N22,

100 m (0,4 m/s): 1) Pirkitta Marjanen PoYU 11,89, 2) Nea Mattila HIFK 11,92, 3) Kerttu Latvala KUYU 12,21, 4) Petra Häggqvist HKV 12,29, 5) Karoliina Kujanpää ValkeakHa 12,31, 6) Sara Francis JKU 12,35, 7) Juulia Kokko ImatrU 12,39, 8) Ilona Luoma TP 12,44.

 1. välierä (1,1): 1) Nea Mattila HIFK 12,02, 2) Sara Francis JKU 12,19, 3) Kerttu Latvala KUYU 12,27, 4) Ilona Luoma TP 12,37, 5) Alina Strömberg LarsmoIF 12,68, 6) Neea Puskala ÄhtärU 12,70, 7) Vilma Lindroos PoTa 12,83, 8) Mari Heinonen KajKi 12,91.
 2. välierä (0,3): 1) Pirkitta Marjanen PoYU 12,19, 2) Petra Häggqvist HKV 12,30, 3) Karoliina Kujanpää ValkeakHa 12,32, 4) Juulia Kokko ImatrU 12,51, 5) Noora Juslin BorgåAk 12,59, 6) Olivia Ben Khalifa TP 12,71, 7) Jenny Asplund LarsmoIF 12,77, 8) Veera Pudas VeitsilKV 12,85.
 3. alkuerä (1,2): 1) Sara Francis JKU 12,04, 2) Kerttu Latvala KUYU 12,32, 3) Veera Pudas VeitsilKV 12,72, 4) Maisa Laakso VasaIS 12,76, 5) Taru Väisänen OP 12,78, 6) Maija Pitkänen TuUL 12,83.
 4. alkuerä (3,9): 1) Pirkitta Marjanen PoYU 11,99, 2) Juulia Kokko ImatrU 12,34, 3) Noora Juslin BorgåAk 12,39, 4) Neea Puskala ÄhtärU 12,58, 5) Olivia Ben Khalifa TP 12,63, 6) Laura Risto KuopRe 13,29, 7) Sofia Södergårdh LemlIF (Åland) 13,50.
 5. alkuerä (1,2): 1) Karoliina Kujanpää ValkeakHa 12,20, 2) Petra Häggqvist HKV 12,23, 3) Alina Strömberg LarsmoIF 12,57, 4) Aino Rasmus JKU 12,77, 5) Viivi Hellman TP 12,87, 6) Anniina Haapala JoutsPo 13,26, 7) Aino Rajanen PohjanKo 13,48.
 6. alkuerä (0,7): 1) Nea Mattila HIFK 12,15, 2) Ilona Luoma TP 12,23, 3) Vilma Lindroos PoTa 12,64, 4) Jenny Asplund LarsmoIF 12,68, 5) Mari Heinonen KajKi 12,71, 6) Helmiina Raninen LUU 12,91, Ilona Kamunen KuivasjAu hylättiin.

800 m: 1) Viola Westling TuUL 2.06,72, 2) Helmi Vuorimaa LA 2.08,51, 3) Kiia Keinonen TP 2.09,84, 4) Reetta Joronen SavRi 2.10,13, 5) Heini Ikonen JKU 2.10,76, 6) Siiri Rainio JKU 2.11,46, 7) Veera Mensonen MaaningMa 2.13,19, 8) Marika Aarnio TuWe 2.15,25, 9) Ella Koskiniemi EspTa 2.18,57 (B-erän voittaja), 10) Lotta Mäkinen JKU 2.19,58, 11) Hertta Hankimaa KUYU 2.19,86, 12) Alisa Pennanen FoSa 2.31,96, 13) Emma Pasanen LA 2.41,30, Riina Heikkonen LUM keskeytti.

Pituus: 1) Saara Keskitalo EspTa 617 (0,8 m/s), 2) Roosa Mähönen JKU 593, 3) Gia Reinholm JKU 578 (2,5 m/s), myös 574, 4) Henriikka Aaltonen VaasVa 575 (4,8 m/s), myös 556, 5) Minttu-Maaria Alanen VaasVa 572, 6) Oona Hietala TP 565, 7) Janette Hanski KarhU 564 (2,4 m/s), myös 551, 8) Laura Lepistö PoYU 555, 9) Annina Stens HeTa 542 (2,8 m/s), myös 540, 10) Iina-Kaisa Mäkelä KU-58 538 (4,1 m/s), myös 509, 11) Maria Peura TervolTe 532 (2,5 m/s), myös 531, 12) Pinja Lehtinen LempKi 532, 13) Jutta Väkeväinen LappajVe 530 (3,6 m/s), myös 509, 14) Merette Koskenniemi TU-38 528 (2,8 m/s), myös 515, 15) Ida Ounaslehto EsboIF 525, 16) Jonna Peritalo EvijU 504.

Kuula: 1) Helena Leveelahti VirtainU 14,93, 2) Sanni Kuparinen JanJa 13,45, 3) Linn Sund VasaIS 13,34, 4) Janette Hanski KarhU 13,12, 5) Felicia Meriheinä LiljIK 12,56, 6) Laura Lepistö PoYU 12,56, 7) Katri Erkkilä BorgåAk 12,34, 8) Andrea Österman HIFK 12,17, 9) Nelli Talvitie HyvinkSU 11,60, 10) Venla Ruotanen YlivKu 10,69, 11) Jane Lember NoormNo 10,16, 12) Nilla Rättyä JanJa 10,10, 13) Merette Koskenniemi TU-38 10,01, Emilia Kangas SeinäjSU ilman tulosta.

Moukari: 1) Kiira Väänänen VarpaisjVi 60,89, 2) Kaisu Eskelinen MaaningMa 56,90, 3) Julia Kivinen KaustPV 56,25, 4) Andrea Österman HIFK 55,60, 5) Helena Leveelahti VirtainU 55,23, 6) Anni Sinelampi LA 52,54, 7) Emma Uosukainen EsboIF 49,76, 8) Kati Rinnekari NurmijYU 48,39, 9) Elina Verainen NouSu 43,68, 10) Emma Pääkkö VahdTu 41,23.

N19,

100 m (2,0 m/s): 1) Katja Luukkola LeppävaarSi 12,09, 2) Julia Ihantola EspTa 12,21, 3) Edit Nurminen TuUL 12,25, 4) Milla Pirkkalainen SavRi 12,26, 5) Ilona Ruohola TuUL 12,28, 6) Senja Roos LA 12,40, 7) Meeri Elomaa SeinäjSU 12,51, 8) Stiina Kokkonen TU-38 12,55.

 1. välierä (2,4): 1) Milla Pirkkalainen SavRi 12,15, 2) Katja Luukkola LeppävaarSi 12,22, 3) Edit Nurminen TuUL 12,27, 4) Lotta Alasaukko-oja TP 12,66, 5) Veera Kauhanen JoKa 12,67, 6) Saana Takala SeinäjSU 12,79, 7) Juulia Inkinen LA 12,82, 8) Viivi Sandberg EspTa 13,16.
 2. välierä (3,3): 1) Julia Ihantola EspTa 12,24, 2) Meeri Elomaa SeinäjSU 12,35, 3) Senja Roos LA 12,41, 4) Emmi Valtonen TuUL 12,54, 5) Roosa Pirinen KarhKa 12,78, 6) Kaisu Seppälä SäkylU 12,82, 7) Olivia Marttila VantSa 12,88, 8) Tessa Moisio KaipVi 12,97.
 3. välierä (0,0): 1) Ilona Ruohola TuUL 12,40, 2) Stiina Kokkonen TU-38 12,70, 3) Wilma Jungar EsboIF 12,70, 4) Sofia Ylinen SeinäjSU 12,76, 5) Niina Karttunen SavRi 12,89, 6) Amanda Kulju JKU 13,13, 7) Milla Kokkonen VehkalVe 13,13, Essi Vehmaa LUM ei osallistunut välieriin (ae. 12,63, 0,6 m/s).
 4. alkuerä (0,4): 1) Ilona Ruohola TuUL 12,56, 2) Emmi Valtonen TuUL 12,77, 3) Niina Karttunen SavRi 12,88, 4) Amanda Kulju JKU 12,99, 5) Anna Pyykkö OrivPo 13,10, 6) Oona Vasilev TapanilErä 13,20, 7) Siiri Lithovius LimingNM 13,23, 8) Inka Metsämäki SeinäjSU 13,24.
 5. alkuerä (0,2): 1) Katja Luukkola LeppävaarSi 12,67, 2) Wilma Jungar EsboIF 12,71, 3) Juulia Inkinen LA 12,93, 4) Tessa Moisio KaipVi 13,04, 5) Viivi Sandberg EspTa 13,05, 6) Roosa Toivonen HKV 13,21, 7) Saara Rantanen HyvinkSU 13,50, 8) Saara Vahtokari RaumU 13,55.
 6. alkuerä (0,7): 1) Senja Roos LA 12,58, 2) Meeri Elomaa SeinäjSU 12,58, 3) Saana Takala SeinäjSU 12,69, 4) Roosa Pirinen KarhKa 12,89, 5) Nea Rekola TuKU 13,26, 6) Adonika Lehtonen TuUL 13,51, 7) Noora Hietala HyvinkSU 13,79, 8) Emilia Tallqvist EsboIF 13,84.
 7. alkuerä (0,6): 1) Stiina Kokkonen TU-38 12,57, 2) Essi Vehmaa LUM 12,63, 3) Sofia Ylinen SeinäjSU 12,74, 4) Lotta Alasaukko-oja TP 12,80, 5) Kaisa Äijälä NouSu 13,22, 6) Nea Hänninen KarhU 13,62, 7) Laura Anttila JanJa 14,31, Charlotta Suoniemi KiukaistKi hylättiin.
 8. alkuerä (0,5): 1) Julia Ihantola EspTa 12,54, 2) Veera Kauhanen JoKa 12,76, 3) Olivia Marttila VantSa 12,83, 4) Milla Kokkonen VehkalVe 12,93, 5) Eeva Samberg HKV 13,14, 6) Sanni Hirttiö PohjanKo 13,20, 7) Riikka Savolainen JKU 13,28, 8) Jannika Viljakainen BorgåAk 13,82.
 9. alkuerä (0,5): 1) Milla Pirkkalainen SavRi 12,39, 2) Edit Nurminen TuUL 12,52, 3) Kaisu Seppälä SäkylU 12,94, 4) Charlotta Pettersson TP 13,12, 5) Iina Holopainen HIFK 13,28, 6) Elviira Niemelä TuUL 13,62, 7) Maiju Saukkosaari TP 13,62, 8) Ada-Sofia Söderlund LiePa 13,91.

800 m: 1) Ronja Koskela KuivasjAu 2.17,84, 2) Enni Katajalaakso KannUra 2.18,79, 3) Elina Mettälä HKV 2.19,48, 4) Viivi Patronen EspTa 2.22,70, 5) Ninna Wallin OulaistHu 2.22,95, 6) Elvi Warwick KaipVi 2.23,71 (B-erän voittaja), 7) Ella Kainulainen SavRi 2.24,03, 8) Anni Nylund JomalaIK (Åland) 2.24,23, 9) Heljä-Viivi Unkila TuUL 2.24,48, 10) Iiris Koski LA 2.24,58, 11) Suvi Rantala HämTa 2.25,38, 12) Vilma Patrikainen NokU 2.27,03, 13) Hanna-Maija Siltanen HKV 2.27,19, 14) Veera Helkama SalVil 2.27,34, 15) Venla Häkkinen JoKa 2.28,56, 16) Ellinoora Tuominen RaumU 2.32,40, 17) Sanni Suhonen EspTa 2.33,25, 18) Selina Rintala SeinäjSU 2.39,19, 19) Inari Leppäniemi KokemKV 2.45,30

Pituus: 1) Nea Lento TP 616 (5,5 m/s), 2) Saana Peura TervolTe 600 (2,9 m/s), myös 598, 3) Meeri Elomaa SeinäjSU 580 (3,3 m/s), myös 564, 4) Vilma Itälinna TP 574 (3,3 m/s), myös 565, 5) Milka Riiali ImatrU 574, 6) Andrea Rönnskär PedersFa 571 (2,5 m/s), myös 543, 7) Riikka Savolainen JKU 555, 8) Pinja Ruoho LA 553 (4,3 m/s), myös 546, 9) Piia Kalliomäki ÄänekU 544, 10) Noora Tiainen LUM 530, 11) Siiri Lithovius LimingNM 511 (3,8 m/s), Venla Väliharju TP ilman tulosta.

Kuula: 1) Annukka Saalismaa PudasjU 13,48, 2) Oona Viljanen OrivPo 13,34, 3) Johanna Tikkala NärpKr 12,74, 4) Eucabeth Kivikangas AlajAn 12,58, 5) Vilma Räsänen ViitasVi 12,52, 6) Enni Aula PohjanKo 12,36, 7) Gita Reinholm KarhKa 12,13, 8) Charlotta Pettersson TP 11,32, 9) Elina Männikkö KuivasjAu 10,98, 10) Eveliina Lehtola OP 10,84, 11) Veera Koskinen LA 10,05, 12) Saara Mattila KosKa 8,45, 13) Senja Laakso KeravU 7,19.

Moukari: 1) Marika Virtanen SomEsa 53,12, 2) Emmanuela Koomson KristLä 52,38, 3) Tia-Maria Paldanius IisVi 50,47, 4) Jaana Leppinen KarijTa 48,08, 5) Anni Liikanen KuusamEV 47,91, 6) Henna Salminen TammRy 47,16, 7) Nellinoora Maunula HIFK 46,58, 8) Ellen Bos VasaIS 45,78, 9) Tiia Lindgren PoTa 44,94, 10) Emma Backlund BorgåAk 43,90, 11) Iida Uosukainen EsboIF 42,35, 12) Minttu Kovanen JoKa 41,07, 13) Elisa Huhta NurmijYU 33,53.