Sanni Utriainen Seuracupista: ”Ihan parhaita reissuja”

Utriainen hioo heittoaan Matti Närhen valmennuksessa

Seuracup on jättänyt monelle huippu-urheilijaksi nousseelle unohtumattomia muistoja, ja jo kilpailun nimen mainitseminen saa hymyn huulille. Sanni Utriainen on yksi heistä.
– Ne olivat ihan parhaita reissuja, Utriainen sanoo.
Aikuisiällään Tampereen Pyrintöä edustanut Utriainen edusti juniorina kotipaikkakuntansa seuraa Nokian Urheilijoita.
– Lohjalla oli ainakin pari kerta. Muistan kun kävin Lohjan uimahallissa vähän palautumassa liukumäessä, Sellaista kunnon leiriretkitunnelmaa samanhenkisten kavereiden kanssa. Ihan parhaita muistoja, Utriainen innostuu.
– Oli useampana vuonnakin. Sieltä kun mentiin sieltä Suomi–Ruotsi-otteluun, olen aivan fiiliksissä pienenä tyttönä huutanut ääneni käheäksi. Erittäin lämpiä muistoja.
Keihäs oli lajina seuracupissakin, mutta monen muun tavoin Utriainenkin on osallistunut useampiin lajeihin.
– Olen jopa kolmiloikkaa hypännyt, joskus 11-vuotiaana. Se on tosi huvittavaa. Keihäs ja kolmiloikka, aika randomit lajit. Voi olla, että oli myös korkeutta tai jotain, hän muistelee nauraen.
Arvokilpailuedustajaksi kasvaneelle naiselle Seuracup oli monella tapaa kohokohta, joka tarjosi unohtumattomia hetkiä ja tärkeitä kilpailuja.
– Oli ne merkittäviä. Odotin niitä. Se on minimuoto siitä, kun lähdetään isompana reissuun. Pelkkiä lämpimiä muistoja. Pidän erittäin tärkeinä nuorille urheilijoille, Utriainen sanoo.

Kyselemme muutamilta aikuisurheilijoilta muistoja Seuracupista.