Sandell kiitteli EM-maastojen rataa, britti Steel naisten suosikki

Sandell kiitteli EM-maastojen rataa
Annemari Sandell pitää laukkaradalle Ranskan Hyèresiin viriteltyä maastojuoksun EM-kisojen kilpailureittiä hyvänä. Sandell, Johanna Peiponen sekä junioreiden sarjassa juokseva Noora Wallenius ovat sunnuntaina (13.12.) käytävien kisojen suomalaisjuoksijat.

– Tosi hyvä ja aika tasainen reitti, vaikka sinne on rakennettu muutama töppyrä, Sandell tuumi radasta.

Töppyröillä Sandell tarkoitti radalle tehtyjä teräviä nyppylöitä. Matkalla on myös mutkia, nurmi- ja sorapintaa sekä pitkiä suoria.

Sandell palasi vuosien tauon jälkeen maajoukkueeseen reilu kuukausi sitten PM-maastoissa. Hän oli Göteborgissa käydyssä kilpailussa viides. Ennen PM-starttia takana oli varsin vähän harjoittelua. Nyt tilanne on vaaksan verran parempi.

– Sen verran olen harjoitellut mitä viidessä viikossa ehtii. Ei se kauhean paljon ole, mutta toivon mukaan saan juoksussa itsestäni hyvin irti, Sandell tuumi.

Peiponen voitti Göteborgissa pohjoismaiden mestaruuden loistojuoksulla ja testaa nyt vauhtiaan tuntuvasti kovemmassa seurassa.

Naisten kilpailusta on luvassa erittäin tasainen, suosikkeja on useita. Mestaruutta puolustaa vuosi sitten Bulgariassa kirivoiton juossut britti Gemma Steel, joka oli nopein myös brittien karsinnoissa. Siellä hän kukisti viime vuoden EM-kakkosen Kate Averyn.

Kisan muita kärkinimiä ovat vuosien 2012 mestari Irlannin Fionnuala McCormack ja toissa vuoden ranskalainen EM-ykkönen Sophie Duarte. Sandell uskoo, että menestyksekkään hiihtouran jälkeen kestävyysjuoksijaksi ryhtynyt norjalainen Kristin Steira voi olla kisoissa vahvoilla.

– Jos rata olisi rankempi, se olisi hänelle parempi, mutta tuollakin radalla alusta vaihtelee sen verran, ettei se mikään ratajuoksijan reitti ole, Sandell sanoo.

Wallenius: Reh ja Clay suosikit

Arkansasissa Yhdysvalloissa opiskeleva Noora Wallenius jäi naisten junioreiden kilpailun ainoaksi suomalaiseksi, kun Alisa Vainion piti jättää kilpailu väliin jalkapohjan hiertymän takia.

Wallenius on syksyn maastojuoksukaudella Yhdysvalloissa ehtinyt hankkia hyvän tuntuman isoihin maastojuoksukisoihin.

– Ensimmäinen maastojuoksukausi USA:ssa on tuonut paljon kokemusta. Kaikkiaan syksy on mennyt hyvin, joten lähden ihan innoissani katsomaan missä mennään eurooppalaisessa vertailussa, Wallenius sanoo.

Rataa Wallenius kuvaa mielenkiintoiseksi, mutta nopeaksi. Reilun neljän kilometrin kilpailun suosikiksi hän nostaa kaksi juoksijaa.

– Saksan Alina Reh ja britti Bobby Clay, Wallenius sanoo.

Reh voitti kesällä Eskilstunassa19-vuotiaiden EM-kisoissa 3000 ja 5000 metriä, Clay taas oli 1500 metrin mestari.

EM-kilpailut alkavat sunnuntaina (13.12.) kello 12.35 Suomen aikaa naisten junioreiden kilpailulla. Naisten kilpailu juostaan kello 15.30 Suomen aikaa.