Sandblom tankkasi itseluottamusta: Olen tosi ylpeä itsestäni

Sandblom tankkasi itseluottamusta:  Olen tosi ylpeä itsestäni

Linda Sandblom herautti kyyneleet korkeushypyn karsinnan jälkeen. Siinä purkautui onnentunne, jonka pohjustivat viime vuonna tehdyt ratkaisut: harjoittelun muutos, valmentajan vaihdos ja siirtyminen täysammattilaiseksi.

Nuo ratkaisut nostivat Sandblomin tällä kaudella EM- ja olympiakisojen karsintoihin, joissa molemmissa hän ponnisti 189.

– Nämä ovat onnenkyyneleitä. On niin siistiä olla täällä. Olen tosi ylpeä itsestäni. Nyt vasta sen tajuaa. Kuulun tänne, Sandblom totesi Riossa.

Naisten korkeushypyn karsintakilpailu oli miesten kilpailun tapaan erittäin tasainen ja tasokas: 15 hyppääjää ylitti karsintakorkeuden 194. Sandblom oli kilpailussa 26:s.

Sandblom meni 180 ensimmäisellään. Seuraavat korkeudet 185 ja 189 hän ylitti toisellaan. Kolmesta yrityksestä korkeudesta 192, kaksi jälkimmäistä olivat hyviä.

– Ensimmäinen yritys oli heikko, muut hypyt olivat korkeita. En oikein saanut painetta kaarrejuoksuun ja ponnistus jäi vähän pehmeäksi, Sandblom totesi 192:n ylityksistä.

Skoog kirittäjäksi maaotteluun?

Tällä kaudella SE:n 193 ylittänyt hankolainen uskoo, ettei 193 välttämättä jää hänen kauden parhaakseen.

–  194 on vielä kropassa, ja tässä on vielä Ruotsi-ottelu jäljellä. Virtaa on hypätä. Saa nähdä kuinka tästä reissusta palautuu.

Finaaliin menneiden joukossa olivat kilpailun tilastosuosikit tällä kaudella 201 hypännyt Yhdysvaltain Chaunté Lowe ja kesän mittaan 200 ylittänyt Saksan Marie-Laurence Jungfleisch.

Loppukilpailuun ponnistivat myös Kroatian konkarimenestyjä Blanka Vlasic sekä ennätyksensä 194 tehnyt Ruotsin Sofie Skoog. Hänet nähtäneen Ruotsi-ottelussa kirittämässä Sandblomia.