Sandblom MM-joukkueeseen: Hyppy on mennyt koko ajan eteenpäin

Sandblom MM-joukkueeseen: Hyppy on mennyt koko ajan eteenpäin

Korkeushyppääjä Linda Sandblom sai Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta (IAAF) kutsun ensi viikolla Lontoossa alkaviin yleisurheilun MM-kilpailuihin.

Sandblom nousee kisoihin rankingjärjestelmän kautta. Järjestelmällä täydennetään urheilijoita eri lajeihin, jos tulosrajan saavuttaneita ei ole haluttua määrää. Suomen joukkueessa on nyt 12 urheilijaa.

Sandblom oli Suomen joukkueissa viime kesänä EM- ja olympiakisoissa ja talvella EM-halleissa. Hän ylitti talvella halli-SE:n 191, joka toi nyt paikan MM-joukkueeseen. Päätöstä vastata myönteisesti IAAF:n kutsuun Sandblom ei kauan miettinyt.

– Olisin katunut jälkeenpäin, jos olisin vastannut kielteisesti, Sandblom sanoo.

Hangon IK:n hyppääjä on tänä kesänä ylittänyt 184. Viikonvaihteessa hän voitti Seinäjoella Suomen mestaruuden ylitettyään 182.

– Hyppy on mennyt koko ajan eteenpäin. Sen tuntee, vaikkei se ole vielä tuloksissa näkynyt, Sandblom sanoo.

Juoksun rentous ratkaisee

Sandblom ponnisti viime kesänä ulkoratojen SE:n 193. Edellytyksiä korkeisiin hyppyihin on nytkin, joten MM-kisojen karsintaa hän odottelee mielenkiinnolla.

– Korkeammat hypyt ovat minulla kiinni siitä, että saan juoksun tulemaan rennosti loppuun asti. Tähän ennen MM-kisoja pitää saada mahtumaan pari tekniikkatreeniä, Sandblom sanoo.

– MM-kisojen karsinnassa kaikki 32 kilpailijaa lähtevät samalta viivalta. Sitä ei kannata katsella mitä sitä ennen on hypätty. Minulla ei ole siellä mitään hävittävää.

Suomen MM-joukkueessa Lontoossa 4.-13. elokuuta urheilevat pituushyppääjä, Arttu Pajulahti, kolmiloikkaaja Simo Lipsanen, moukarinheittäjä David Söderberg, keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, kävelijät Jarkko Kinnunen, Aleksi Ojala ja Aku Partanen, kestävyysjuoksijat Anne-Mari Hyryläinen ja Camilla Richardsson, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, seiväshyppääjä Minna Nikkanen ja korkeushyppääjä Linda Sandblom.

– Periaatteessa on mahdollista, että joukkue täydentyy vielä rankingin kautta, mutta en pidä sitä todennäköisenä, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.