Samuelssonille täpärästi kuudes mestaruus: ”Vähän väsynyt suoritus” – Kemppinen mestariksi harha-askelesta huolimatta

Samuli Samuelsson voitti Tampereella SM-hallikilpailuissa 60 metriä hiuksenhienosti. Uran viides perättäinen ja kaikkiaan kuudes hallimestaruus heltisi sekunnin tuhannesosien vertailussa, kun toiseksi kiihdyttänyt Riku Illukka sai finaalissa Samuelssonin kanssa saman ajan 6,71.  Naisten 60 metrin mestariksi kiiti Lotta Kemppinen ajalla 7,34.

– Finaali oli kaiken kaikkiaan vähän väsynyt suoritus, Samuelsson totesi.

Mestaruus päätti Samuelssonin hallikauden, joka jätti rahtusen hampaan koloon, vaikka hän juoksi talvella parhaimmillaan 6,65. Oma ennätys on 6,64.

– Sadasosan päähän jäin ennätyksestä ja se ärsyttää vähän, kun harjoituskausi on ollut niin hyvä, paras tähän asti. Se nostaa odotuksia ja sitten turhauttaa, kun niihin ei pääse, Samuelsson tuumi.

– En saanut yhdessäkään kisassa täydellistä onnistumista ja siksi ei tullut sitä piikkitulosta.

Illukka: ”Finaali oli hyvä kisa”

Illukan tunnelmat olivat samankaltaiset. Hän sivusi finaalissa kauden parastaan, joka jäi sekunnin sadasosan hänen ennätyksestään.

– Finaali oli hyvä kisa. Sain mielestäni aika hyvän kiihdytyksen ja juoksu tuntui jo alku- ja välierässä tosi hyvältä, Illukka tuumi.

– Koko hallikautta ajattelen olisi toivonut kaksi sadasosaa parempaa aikaa.

Kemppinen harmitteli harha-askelta

Naisten 60 metrin finaalissa Lotta Kemppinen palasi mestariksi vuoden tauon jälkeen ja kiihdytti uransa neljännen 60 metrin Suomen mestaruuden. Finaali ei kuitenkaan sujunut Kemppisen toiveiden mukaan. Yksi huono askel heti juoksun alussa pilasi mahdollisuudet parempaan aikaan.

– Se oli kolmas tai neljäs askel. Juoksu lähti vähän nokittamaan lähdöstä ja yksi askel petti, mutta ei pettänyt onneksi liikaa. Pystyin korjaamaan tilanteen, Kemppinen kertaili.

– Juoksu tuntui hyvältä, joten tuo harmittaa ihan sikana. Tampereen rata on ollut minulle hyvä ja sanoin ennen finaalia valmentajallenikin, että minusta tuntuu etten ole juossut yhtään. Oli hyvä ja  irtonainen olo.

Kemppinen on yksi niistä urheilijoista, jotka taistelivat rankingin kautta paikoista maaliskuisiin hallikauden MM-kilpailuihin, joihin SM-kilpailuista olisi ehkä vaadittu parempi aika.

– En usko, että pääsen sinne, ellei tule paljon poisjääntejä, Kemppinen totesi.

Kokkoselle roima ennätysparannus

Toiseksi naisten 60 metrillä juossut Jenna Kokkonen oli loistovireessä. Hän pudotti välierissä ennätyksensä lukemiin 7,45, kun aiempi oli 7,56, ja juoksi finaalissa hopeaa ajalla 7,46.

– Tiesin, että se aika on tulossa, kun saan  lähdön kuntoon. Minulla on ollut tosi paljon ongelmia kahden ensimmäisen askeleen kanssa. Ne eivät ole vieneet eteenpäin. Tiesin kuitenkin, että kun 200 metriä kulkee, niin 60 metriäkin voisi noihin aikoihin mennä.

Anniina Kortetmaa oli kolmas ajalla 7,51 ja Petra Häggqvist neljäs ennätyksellään 7,54.