Samuelsson vastatuuleen 10,48 – Kauhava SM 5.8.

Samuelsson vastatuuleen 10

Samuli Samuelsson kiiti 22-vuotiaiden miesten 100 metrin mestariksi ajalla 10,48. Juoksun aikana mitattiin etusuoralla vastatuulta 2,3 metriä sekunnissa. Ikaalisten Urheilijoiden Samuelsson jäi Kalevan kisoissa juoksemastaan ennätyksestään vain 0,18 sekuntia.

-Aika kova aika tässä tuulessa. Se oli tasapainoinen ja teknisesti hyvä juoksu. Harmittaa, että oli näin kova vastatuuli. Nollatuulessa olisin juossut ennätykseni. Järjestäjät olisivat voineet siirtää sataset myötätuuleen takasuoralle, Samuelsson toivoi.

Porvoon Akilleksen Willem Kajander pinkaisi hopealle ajalla 10,79 ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Aleksi Lehto pronssille ajalla 10,88.

Lempäälän Kisan Yleisurheilun Santeri Kuusiniemi voitti 19-vuotiaiden miesten 100 metriä 1,1 sekuntimetrin vastatuulessa ajalla 10,81. Hänen ennätyksensä on 10,58.

-Lähdössä jäin pirusti. Sitten juoksu lähti rullaamaan ja viimeiset 40 metriä puuskutin takaa toisten ohi. Lopussa vielä heittäydyin hyvin, Kuusiniemi kertoi.

Janne Viitalan valmentama Kuusiniemi voitti eilen 110 metrin aitajuoksun ennätyksellään 13,79.

-Ennätys oli tavoitteena ja se tuli, Kuusiniemi sanoi.

Kuusiniemi tavoittelee sunnuntaina 200 metrillä näiden kisojen kolmatta kultaansa.

Kokkolan Työväen Urheilijoiden Konsta Alatupa rutisti yllättäen hopealle ennätyksellään 10,88. Hän lohkaisi vastatuulessa ennätyksestään uskomattomat 0,27 sekuntia. Vantaan Salamien Riku Illukka pyyhälsi pronssille ajalla 10,92.

Pulkkinen ja Hurske naisten satasten nopeimmat

Aino Pulkkinen kukisti 19-vuotiaiden naisten 100 metrin kiivaassa kamppailussa Sanni Mahosen kahdella sadasosalla.

Äänekosken Urheilijoiden Pulkkisen aika oli 12,11 ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Mahosen 12,13.

Pituushypyn voittanut Turun Weikkojen Taika Koilahti heittäytyi pronssille ajalla 12,18. Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala taisteli jalkavammasta huolimatta neljänneksi ajalla 12,24.

Ilpo Vesterisen valmentama Pulkkinen nappasi kolmannen peräkkäisen nuorten SM-kullan 100 metrillä. Hän juoksi tänään alkuerässä 12,30 ja välierässä 12,27.

-Alku- ja välierässä päästelin tosi rennosti. Finaalissa jäin lähdössä, mutta otin kiinni. Näin Sannin sivulla, mutta en tiennyt maalissa, kumpi meistä voitti. Etukäteen asetelmat olivat jännittävät, kun meitä oli ainakin neljä kovaa, tasaväkistä, juoksijaa mukana, Pulkkinen sanoi.  

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske pinkaisi 22-vuotiaiden naisten 100 metrin ykköseksi 0,6 sekuntimetrin vastatuulessa ennätyksellään 12,10.

-Lähdin terävästi, mutta kiihdytyksessä oli parantamisen varaa, Hurske sanoi.

Marjukka Suihkon valmentama Hurske voitti eilen 100 metrin aitajuoksun. Hurske ei juokse enää sunnuntaina. Turun Urheiluliiton Eeva Paavilainen kipaisi hopeaa ennätyksellään 12,26 ja Iisalmen Visan Milla Heiskanen pronssia ajalla 12,31.

 

Kujanpää haaverin ja rankkasateen jälkeen 535

Urho Kujanpää luisui seiväskuoppaan, kun hänen otteensa lipesi ensimmäisessä yrityksessä 530:stä.

Kujanpää säikähti ja sai käsivarteensa ruhjeita, mutta kokosi itsensä ja ylitti rankan sadekuuron jälkeen 535.

Se toi Tampereen Pyrinnön Kujanpäälle 22-vuotiaiden miesten seiväshypyn SM-kullan.

Kilpailun komein suoritus nähtiin, kun Kujanpää liiteli yli 515:stä puolen metrin erolla.

-Nuorten EM-kisat (500) ja Kalevan kisat (505) menivät penkin alle, mutta nyt sujui pitkästä aikaa hyvin, Kujanpää iloitsi.

Isänsä Hannu Kujanpään ja Raimo Eskolan valmentaman Urho Kujanpään ennätys on ulkona 541 ja hallissa 555.

-Jäin tänään ennätyksestäni vain kuusi senttiä. Lähdin hyppäämään ennätystäni. Sadekuuroa lukuun ottamatta sää oli hyvä: myötätuulta ja pilvistä. Seipään lipeämisen jälkeen vaihdoin löysempään seipääseen, Kujanpää kertoi.

Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten ylitti 530 komeasti ensimmäisellä yrityksellä ja sai palkinnoksi hopeamitalin.

-Fiilikseni parani huomattavasti, kun Urho ylitti 535. Yrityksiin 545:stä otin aikaisempaa isomman seipään. Olisi pitänyt varmaan jatkaa pienemmällä seipäällä, Wecksten sanoi.

Kujanpää ja Wecksten yrittivät kolme kertaa 545:ttä, mutta limbosivat tai pudottivat. Someron Esan Tommi Holttinen sai pronssia tuloksella 505.

Turakainen, Koskiaho ja Salmi kiivaassa seivästaistelussa

Miesten 19-vuotiaiden seiväshypyssä Eetu Turakainen, Santtu Koskiaho ja Jesse Salmi ylittivät kukin 510 ensimmäisellä yrityksellään.  

Korkeus 515 oli liikaa Koskiaholle ja Salmelle, mutta Turakainen ylitti sen komeasti kolmannella yrityksellä lippalakki päässään.  

Turun Urheiluliiton Turakainen yritti vielä kolmesti 537:ää, mutta ei onnistunut ylittämään sitä. Hänen ennätyksensä on 535. Karijoen Tapparan Koskiaho ja Vasa IS:n Salmi jakoivat hopean.

-Se oli ihan kunnon kisa. Ratkaisevan 515 ylitin aikaisempaa jäykemmällä seipäällä. Sitten alkoi väsyttää, mutta yksi yritys 537:stä oli hyvä.

Mestari Turakaista valmentaa Jari Holttinen, jonka seiväshyppyennätys on 555.

-Maastalähtö ja riman päällä taiteileminen ovat vahvuuteni. Nopeutta pitää saada lisää, Turakainen kertoi.    

Tervo ja Witka moukarin ylivoimaiset mestarit

Karhulan Katajaisten Krista Tervo pyörähti kolme kertaa, päästi moukarin irti ja karjaisi. Hän voitti 22-vuotiaiden naisten moukarinheiton kultamitalin viimeisen kierroksen tuloksellaan 65,79.

Tervo paransi tulostaan koko ajan jokaisella viidellä mitatulla heitollaan: 62,11, 63,15, 63,68, 64,52 ja 65,79. Niistä lyhinkin olisi riittänyt kultaan. Tervo oli tyytyväinen sijoitukseen, mutta ei tulokseen.

-Oli nihkeää eikä kroppa tuntunut hyvälle. Viimeisellä heitolla sain puristettua jonkinlaisen tuloksen. Olen kilpaillut niin paljon, että alkaa väsyttää, Tervo kertoi.

Jukka Vihtosen valmentama Tervo on heittänyt tänä kesänä 68,27. Hän heittää useimmista muista (neljä pyörähdystä) poiketen kolmella pyörähdyksellä. Hallitseva Kalevan kisojen mestari Tervo pääsee 22-vuotiaiden sarjaan vielä ensi ja sitäkin seuraavana vuonna.

Nurmijärven Yleisurheilun Tiina Rinnekari yllätti heittämällä hopeaa. Hänen tuloksensa oli 61,92. Kauhajoen Karhu Suvi Koskinen linkosi pronssille tuloksella 61,65. Kaksi vuotta sitten ennätyksekseen 68,20 heittänyt Riihimäen Kiskon Inga Linna jäi neljänneksi tuloksella 60,28.   

Someron Esan Johanna Witka ei vitkastellut, vaan linkosi 19-vuotiaiden naisten moukarissa heti ensimmäisellä kierroksella tuloksen 61,70, joka olisi riittänyt kultaan.

Witka heitti vielä kolmannella kierroksella ennätyksensä 62,14. Hänen edellinen ennätyksensä oli kaksi senttiä lyhyempi. Mikä tahansa Witkan neljästä mitatusta heitosta olisi riittänyt kultaan.

-Sarja oli tasainen, mutta olisin mielelläni heittänyt pidemmälle. Rinki oli sateen jäljiltä liukas, mutta se ei haitannut. Tykkään liukkaasta ringistä, Witka kertoi.

Kari Pihkasen valmentama Witka sijoittui 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa tuloksella 60,59 neljänneksi.

-Mitalitta jääminen harmittaa, Witka sanoi.

Kauhavalla SM-hopeaa heitti Ristiinan Urheilijoiden Emilia Olkkonen (57,94) ja pronssia Posion Pyrinnön Tytti Oikarainen (56,56).

Kangas ja Auvinen miesten moukarien vahvimmat

Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas voitti 22-vuotiaiden miesten moukarinheiton tuloksella 69,19. Hänen ennätyksensä sarjan 7,26 kilon moukarilla on 70,30.  

Sjundeå IF:n Roope Auvinen voitti 19-vuotiaiden miesten moukarinheiton tuloksella 72,13.

Hän olisi voittanut kultaa vielä viidenneksi pisimmällä heitollaan, joka kantoi 69,30. Yksi hänen heitoistaan hylättiin, kun se meni vasemmalta sektorin ulkopuolelle. Se olisi ollut noin 73 metriä. Auvisen ennätys on 72,73.

-Olen tyytyväinen. Heitin ensimmäisen varman päälle (70,47) ja siitä oli hyvä lähteä parantamaan. Rinki ei ollut sateen jäljiltä liian liukas, kun se oli jo valmiiksi sopivan karhea. Sain itsestäni hyvin irti, vaikka en saanut tasaväkistä vastusta, kertoi Tommy Söderholmin valmentama Auvinen.

HIFK:n Marco Kammer heitti hopeaa (67,29) ja IF Åsarnan Victor Hongell pronssia (63,07).  Ikäluokan moukari painaa kuusi kiloa.

 

Koilahti hyppäsi 611 ja Lehtiö 599

Turun Weikkojen Taika Koilahti voitti 19-vuotiaiden naisten pituushypyn tuloksella 611. Hän hyppäsi sen 1,7 sekuntimetrin vastatuulessa ja jäi ulkoennätyksestään vain kolme senttiä.

Koilahti sai tuloksen vain kahdella hypyllä. Hän on hypännyt hallissa 619.

Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala sai tuloksen vain kolmannella kierroksella, mutta tulos 580 toi hänelle hopeaa. Parpala jätti kolme viimeistä kierrosta väliin.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen hyppäsi pronssia tuloksella 576.  

Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö on Suomen naisten pituushypyn tilastoykkönen tuloksella 635.

Kauhavalla hän ponkaisi sateesta liukkaalla hyppypaikalla viimeisellä kierroksella kultatuloksen 599. Lehtiö olisi voittanut kultaa myös toiseksi pisimmällään, joka kantoi 592.

-En ole kovin tyytyväinen tulokseeni. Askel ei meinannut osua lankulle enkä ollut muutenkaan huippuvireessä, sanoi Pekka Nurmen valmentama Lehtiö.

Vaasan Vasaman Emma Pullola leiskautti hopeaa tuloksella 589 ja Imatran Urheilijoiden Senni Salminen pronssia tuloksella 579.

Sallinen otti Leveelahdesta revanssin kuulassa

Savonlinnan Riennon Henna Sallinen on noussut vaikeuksien kautta 19-vuotiaiden naisten kuulantyönnön Suomen mestariksi.

Sallinen pukkasi kultaa tuloksella 13,62. Kiekonheiton voittanut Virtain Urheilijain Helena Leveelahti työnsi hopeaa tuloksella 13,58. Kiekossa toiseksi sijoittunut Sallinen otti revanssin Leveelahdesta. 

-Voitto ei tullut helpolla. Tulokseni oli surkea, mutta kultamitali on hyvä palkinto vaikeuksien jälkeen. Ei mennyt tämä kausi ihan hukkaan, vaikka en päässyt nuorten EM-kisoihin, Sallinen sanoi.

184-senttinsen Sallisen ennätys on 14,31.

-Sairastin keväällä kaksi kuukautta mykoplasmaa ja pääsin harjoittelemaan kunnolla vasta kesällä. Hermosto ei ole vieläkään täysin palautunut, Sallinen kertoi.

 Äitinsä Heli Sallisen valmentama Henna Sallinen on saavuttanut nuorten sarjoissa kuulassa ja kiekossa yhteensä 15 SM-mitalia.

HIFK:n Sanni Pajasmaa sai pronssia tuloksella 13,18. Neljänneksi sijoittui penkkipunnerruksessa junioreiden maailmanennätyksiä nostanut Esbo IF:n Susanna Törrönen (12,80).

Naisten 22-vuotiaiden kuulan mestariksi pyörähti Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali tuloksella 14,55.

Teijula leikitteli 800 metrin mestariksi

Miesten 19-vuotiaiden 800 metriä oli yhden miehen leikittelevän kevyt näytös. Naantalin Löylyn Markus Teijula säntäsi heti kärkeen ja piti paikkansa loppuun saakka.

Teijula veti lujaa ensimmäiset 200 metriä, mutta hölläsi sitten varmistaakseen vain parhaan aseman loppukirin aloitukseen.

Teijula säntäsi loppukiriin 200 metriä ennen maalia, kun Sulkavan Urheilijat-41:n Konsta Hämäläinen nousi hänen rinnalleen.

Teijula voitti kultaa ajalla 1.54,63. Hämäläinen tuli toiseksi (1.55,69) ja Teijulan seurakaveri Christian Vänttinen kolmanneksi (1.56,03). Muut riuhtoivat ja viuhtoivat minkä pystyivät, mutta eivät mahtaneet mitään mestarille.

-Tiesin, että Konsta lähtee kirimään 200 metriä ennen maalia ja olin valppaana. Aloitin loppukirin takasuoran lopussa, koska en halunnut jättää ratkaisua pelkän loppusuoran varaan. 200:n ja 600 metrin välillä säästin voimia huomiselle 200 metrille, Teijula kertoi.

Teijula voitti eilen 400 metriä.

-Tänä kesänä olen juossut 400 metrillä parempia aikoja kuin 800 metrillä.

Teijula juoksi viikko sitten Paimiossa 600 metriä 1.17,74, joka on 22- ja 19-vuotiaiden Suomen ennätys sekä Suomen miesten kaikkien aikojen tilaston neljänneksi paras aika.Hänen ennätyksensä 800 metrillä on 1.50,08.  

-600 metrin ajan perusteella minulla on mahdollisuudet juosta 800 metriä jopa alle 1.49, mutta pää ei vielä välttämättä kestä sitä, Teijula tunnusti.

Miesten 19-vuotiaiden 800 metrin mestariksi juoksi Vasa IS:n Alex Rauhala ajalla 1.55,73.

Pekkanen hallitsi 800:a metriä väsymyksestä huolimatta

Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen voitti 22-vuotiaiden naisten 800 metriä ajalla 2.12,85. Toiseksi tuli Porvoon Urheilijoiden Emma Jalkanen (2.14,78) ja kolmanneksi Juankosken Kuohun Aida-Linnea Kukila (2.15,02).

Pekkanen meni keulaan 200 metrin kohdalla.

-Voitto on aina voitto, mutta tänään ei ollut kulkupäivä. Oli tosi väsynyt olo. Katsoin alussa, miten muut juoksevat, mutta menin johtoon, kun vauhti oli hidasta, Pekkanen sanoi.

-Väsymys iski jo alkukesästä, kun luin koko kevään oikeustieteellisen pääsykokeisiin. Pääsin Helsingin yliopistoon opiskelemaan oikeustieteitä, Pekkanen kertoi.

Pekkanen juoksi eilen 400 metrillä hopeaa. Huomenna hän aikoo juosta päämatkansa 400 metrin aidat.

-Se on edelleen päämatka, vaikka en ole tänä kesänä takareisivaivan takia pystynyt kovin paljon aitomaan, kertoi Olli Pulkkasen valmentama Pekkanen.

Naisten 19-vuotiaiden 800 metriä voitti Suolahden Urhon Saija Seppä ajalla 2.11,34. Hän voitti eilen 1500 metriä.  Huomenna Seppä yrittää 3000 metrillä näiden kisojen kolmatta kultaansa.

Koukkula hävisi Bäckille vain kahdeksan senttiä

Kristian Bäck sai 22-vuotiaiden miesten pituushypyssä yllättävän lujan vastuksen Topias Koukkulalta.

Vasa IS:n Bäck voitti neljännen kierroksen tuloksellaan 769. Kangasalan Urheilijat-68:n Koukkula lensi viimeisellä kierroksella ennätyksensä 761 ja sai palkinnoksi hopeamitalin. Bäckin kaksi muuta mitattua hyppyä kantoivat 768 ja 761.

-Tavoitteeni oli 770. Hypyt olivat tänään rutiinisuorituksia. Viimeinen askel oli löysä ja antoi periksi, Bäck sanoi.

Hallitseva Kalevan kisojen mestari Bäck kilpailee seuraavaksi Universiadeissa.

Joensuun Katajan Kalle Salminen leiskautti pronssille tuloksella 743. Se on viisi senttiä enemmän kuin hänen ennätyksensä, mutta myötätuuli puhalsi 2,3 metriä sekunnissa.

Miesten 19-vuotiaiden pituushypyn voitti Janakkalan Janan Iikka Alingue ennätyksellään 731.   

(Teksti Jyrki Repola, kuvat Matti O. Peltoniemi ja Anssi Mäkinen)

 

KAUHAVA 5.8.2017 22- ja 19-v. SM-kilpailut

Loppukilpailut

M22,

100m  (-2,3): 1) Samuli Samuelsson IkaalU 10,48, 2) Willem Kajander BorgåAk 10,79, 3) Aleksi Lehto SeinäjSU 10,88, 4) Jonathan Brace EsboIF 10,90, 5) Mikke Jaakkola LänsiUU 11,05, 6) Eljas Aalto IFSibboV 11,23, 7) Joona Luotonen IFSibboV 11,26, 8) Tuukka Heinonen HelsTa 11,34. 

800m: 1) Alex Rauhala VasaIS 1.55,73, 2) Samuli Hussa LimNM 1.56,00, 3) Juho Pirskanen KuopRei 1.56,83, 4) Eetu Pöyry MikkKV 1.56,94, 5) Jiri Karjalainen JoensKa1.58,00, 6) Tuomas Puputti IFRaseb 1.58,34, 7) Elias Vuorinen TuUL 1.59,49, 8) Pyry Pusa HKV 2.00,72, 9) Kristian Backman ImU 2.00,93, 10) Marko Vendelin IFRaseb 2.02,11, 11) Lasse Minkkinen IFRaseb 2.02,19, 12) Alexi Ruokamo PosPy 2.03,68, 13) Joona Malmi HKV 2.24,06. 

Seiväs 1) Urho Kujanpää TampPy 535, 2) Tomas Wecksten KarhU 530, 3) Tommi Holttinen SomE 505, 4) Pietari Outinen LappUM 465, 5) Joonas Mäkinen LaitJy 420. 
 

Pituus 1) Kristian Bäck VasaIS 7,69, 2) Topias Koukkula KangU 7,61, 3) Kalle Salminen JoensKa 7,43, 4) Miika Mäkinen RiihimKi 7,32, 5) Ilari Manninen JyväskKU 7,07, 6) Elmo Savola LappVei 6,97, 7) Pyry Keränen KarkkPo 6,89, 8) Aleksi Haapala IlmajKi 6,73, 9) Tuomas Valle HKV 6,62, 10) Joona Kopakkala TampU 6,54, 11) Daniel Ofosu TurWei 6,38. 
 

Moukari 1) Aaron Kangas KanksLei 69,19, 2) Markus Kokkonen PyhäsU 66,50, 3) Joni Syrjälä TampPy 63,98, 4) Fredrik Fröberg SjundeåIF 63,55, 5) Jani Pihkanen SomE 57,60.

 

M19,

100m (-1,1): 1) Santeri Kuusiniemi LempKiYU 10,81, 2) Konsta Alatupa KokkTU 10,88, 3) Riku Illukka VantSa 10,92, 4) Erno Mehtonen SavonlRie 11,10, 5) Daniel SavolainenJyväskKU 11,14, 6) Juho Rönkä JanJa 11,16, 7) Viljami Hietaharju JyväskKU 11,33, Aaron Yli-Hallila KokkTU ei osallistunut. 

800m 1) Markus Teijula NaantLöy 1.54,63, 2) Konsta Hämäläinen SulkU 1.55,69, 3) Christian Vänttinen NaantLöy 1.56,03, 4) Miika Lehtinen JyväskKU 1.57,35, 5) Janne Kanerva LahdA 1.57,88, 6) Vincent Quednau HKV 1.57,90, 7) Niklas Lainto TuUL 1.58,93, 8) Veikka Väänänen EspTa 2.00,18, 9) Nico Agard VantSa 2.01,17, 9) Artturi Salonen LänsiUU2.01,17, 11) Felix Forsgård IFNykn 2.01,58, 12) Lauri Siltanen HIFK 2.02,02, 13) Tuomas Kellokoski SeinäjSU 2.03,52, 14) Tuomas Uusitalo EspTa 2.03,54, 15) Teemu Peltola LängelmU 2.04,65, 16) Lauri Marekwia EspTa 2.04,97, 17) Mikko Salmela ForssSa 2.07,98, 18) Abdoullah Yousfi TuUL 2.09,77, 19) Miikka Ojala KU-58 2.16,68.
 

Seiväs 1) Eetu Turakainen TuUL 515, 2) Jesse Salmi VasaIS 510, 2) Santtu Koskiaho KarijTa 510, 4) Jere Keskinen VaasTo 495, 5) Johan-Antti Kivilahti HaapajKi 485, 6) Leo Uusimäki KU-58 465, 6) Anton Kunnas IFSibboV 465, 8) Lassi Yli-Kotila KannU 445, Mikko Paavola AlajA NH, Tuomas Juvonen KajKi ilman tulosta. 

Pituus 1) Iikka Alingue JanJa 7,31, 2) Antti Tuomela LaihLu 7,18, 3) Julius Toivola JyväskKU 7,05, 4) Antti Tiekso TurWei 6,80, 5) Huy Hung IFFyren 6,75, 6) Lauri Savolainen TampPy 6,75, 7) Santeri Välimäki NoormNo 6,69, 8) Veikka Nenonen KuopRei 6,66, 9) Luukas Koski ViipU 6,41, 10) Jere Liskojärvi HelsTa 6,24, Ilari Keränen KarkkPo NM, Jaakko Lintula EspTa ilman tulosta. 

Moukari 1) Roope Auvinen SjundeåIF 72,13, 2) Marco Kammer HIFK 67,29, 3) Victor Hongell IFÅsar 63,07, 4) Oskari Eskola SäkU 62,72, 5) Otso Puro LappVei 62,27, 6) Joonas Hasu KouvU 57,02, 7) Riku Laukkanen TampU 55,63. 

 

N22,

100m (-0,6): 1) Reetta Hurske TampPy 12,10, 2) Eeva Paavilainen TuUL 12,26, 3) Milla Heiskanen IisVi 12,31, 4) Netta Salo SavonlRie 12,33, 5) Anne-Mari Lehtiö KU-5812,49, 6) Aino Tapio IFSibboV 12,50, 7) Iina Lehtimäki KuusKi 12,57, 8) Felicia Åbacka IFFyren 12,67. 

800m 1) Kirsi Pekkanen KuopRei 2.12,85, 2) Emma Jalkanen PorvU 2.14,78, 3) Aida-Linnea Kukila JuankKuo 2.15,02, 4) Mira Taulavuori OulPy 2.17,38, 5) Katariina Liipo EsboIF2.17,98, 6) Janna Hautala LahdA 2.20,68, 7) Sanni Taipalus LehtimJy 2.22,69, 8) Rosa Kilpi OulPy 2.23,90, 9) Krista Lindholm IFRaseb 2.24,57, 10) Anna Hovi VeikkVei 2.24,77, 11) Saga Rekonen EsboIF 2.25,70, 12) Ilona Saastamoinen JoensKa 2.32,32, 13) Essi Kivelä EspTa 2.34,43, 14) Veronika Virtapohja TampPy 2.37,33, 15) Sara Jukko IkaalU 2.43,12 
 

Pituus 1) Anne-Mari Lehtiö KU-58 5,99, 2) Emma Pullola VaasVa 5,89, 3) Senni Salminen ImU 5,79, 4) Maria Huntington TampPy 5,76, 5) Miia Sillman TampPy 5,72, 6) Suvi Eerikäinen HIFK 5,70, 7) Elina Kakko PerttPei 5,64, 8) Sini Sanaslahti KaipVi 5,60, 9) Sini Toivola JyväskKU 5,59, 10) Jessica Rautelin EsboIF 5,57, 11) Lotta Vento TuUL 5,39, 12) Sara Vorselman HKV 5,34, 13) Johanna Hokkanen KangasnKa 5,27, 14) Paula Vihtalahti NoormNo 5,24, 15) Anna Pajunen IFÅsar 5,16, Emelie Österman HIFK ilman tulosta. 

Kuula 1) Eveliina Rouvali KuopRei 14,55, 2) Jessica Meriheinä LiljIK 13,47, 3) Taija Keskinen YlistKV 13,07, 4) Oona Vilermo NokU 12,94, 5) Ronja Ruotanen YlivKu 12,27, 6) Sonja Krapi LoimJa 11,68, 7) Elviira Hulmi LoimJa 11,31, 8) Tiia Tirkkonen KeitKu 11,04, 9) Inka Sinivuori JyväskKU 10,79, 10) Jenna Vanhala KuivAu 9,52. 

Moukari 1) Krista Tervo KarhKa 65,79, 2) Tiina Rinnekari NurmijYU 61,92, 3) Suvi Koskinen KauhajKa 61,65, 4) Inga Linna RiihimKi 60,28, 5) Mette Snellman KarhKa 57,19, 6) Niia Immonen KeskiUYU 52,22, 7) Mira Kitula TöysVe 52,07, 8) Heli Pynnönen HankasHa 50,11, 9) Tiina Vuohijoki HarjavJy 48,52, 10) Tiia Tirkkonen KeitKu 45,35. 

 

N19,

Pituus: 1) Taika Koilahti TurWei 6,11, 2) Henriikka Parpala KokkVei 5,80, 3) Saara Hakanen KeskiUYU 5,76, 4) Ada Koistinen JyväskKU 5,62, 5) Tilda Lipasti HIFK 5,62, 6) Gia Reinholm KarhKa 5,56, 7) Henriikka Aaltonen VaasVa 5,38, 8) Karoliina Bogdanoff KuivAu 5,24, 9) Riina Rautelin EsboIF 5,24, 10) Isla Hahl KuopRei 5,16, 11) Heidi Parikka HKV 5,12, Niina Piiroinen MikkKV ilman tulosta. 

100m (-1,6): 1) Aino Pulkkinen ÄänekU 12,11, 2) Sanni Mahonen KeskiUYU 12,13, 3) Taika Koilahti TurWei 12,18, 4) Henriikka Parpala KokkVei 12,24, 5) Annika Haverinen KajKi 12,36, 6) Tiia Tammisalo TampPy 12,47, 7) Alina Strömberg LarsmoIF 12,56, 8) Jonna Alkula SeinäjSU 12,66. 
 

800m 1) Saija Seppä SuolU 2.11,34, 2) Veera Mensonen MaanMa 2.14,70, 3) Janette Niemi HamPo 2.15,79, 4) Marika Aarnio TurWei 2.16,36, 5) Maria Söderlund IFÅland2.16,55, 6) Eevi Siniketo TampPy 2.17,17, 7) Hanna Frostdahl IFDrott 2.17,76, 8) Heidi Kuuttinen IFKraft 2.18,05, 9) Ada Outinen HKV 2.19,42, 10) Julia Ylikahri NoormNo 2.21,23, 11) Nea Nurmisto TampU 2.22,41, 12) Eveliina Karlsson IKFalken 2.25,71, 13) Siiri Möller SuolU 2.26,10, 14) Emma Falck HIFK 2.26,11, 15) Alina Suomalainen KuortKu 2.26,85, 16) Andrea Lilja IFLänken 2.28,00, 17) Miida-Tuulia Kukila JuankKuo 2.30,90, 18) Tiina Mäki-Panula SeinäjSU 2.31,08, 19) Sara Kivenmäki KuortKu 2.34,77, Heini Ikonen JyväskKU keskeytti.  
 

Kuula 1) Henna Sallinen SavonlRie 13,62, 2) Helena Leveelahti VirtU 13,58, 3) Sanni Pajasmaa HIFK 13,18, 4) Susanna Törrönen EsboIF 12,80, 5) Iina-Kaisa Mäkelä KeskiUYU12,04, 6) Riikka Purho KouvU 12,01, 7) Andrea Österman HIFK 11,71, 8) Amanda Liljendal BorgåAk 11,68, 9) Mari Kahilainen PihtipTui 11,54, 10) Lotta Kemppinen HIFK 11,29, 11) Tytti Oikarainen PosPy 11,03, 12) Emilia Kangasvieri VaasVa 10,88, 13) Venla Ruotanen YlivKu 9,79, Suvi Arvela VehmKi ilman tulosta. 

Moukari 1) Johanna Witka SomE 62,14, 2) Emilia Olkkonen RistU 57,94, 3) Tytti Oikarainen PosPy 56,56, 4) Tahiti Ojansivu TuUL 48,24, 5) Kati Rinnekari NurmijYU 46,10, 6) Viivi Paavola KaustPV 46,00, 7) Josefine Lundström IFRaseb 45,30, 8) Andrea Österman HIFK 43,39, 9) Venla Kettunen LieksU 42,14, Kiira Väänänen VarpVi ilman tulosta. 

 

 


anne-mari_lehtio.jpg

taika_koilahti_pituus.jpg

Eveliina Rouvali nuorten SM-kilpailuissa Kauhavalla 2017

roope_auvinen.jpg

krista_tervo.jpg

urho_kujanpaa_.jpg

alex_rauhala.jpg

aaron_kangas.jpg

aino_pulkkinen.jpg

santeri_kuusiniemi.jpg

eetu_turakainen.jpg

kirsi_pekkanen.jpg

reetta_hurske.jpg

kristian_back.jpg

iikka_alingue.jpg

saija_seppa.jpg

,


saija_seppa.jpg

markus_teijula.jpg

,