Samuelsson valmis ennätysvauhtiin Tampereella, jos sää suosii

Samuelsson valmis ennätysvauhtiin Tampereella

Tilastot povaavat ruotsalaisille miessprinttereille voittoja Ruotsi-ottelun 100 ja 200 metrillä. Kesän pikajuoksukomeetta Samuli Samuelsson muistuttaa, että tilastot ehtivät vielä muuttua.

– Jos lauantaina Tampereen Eliittikisoissa on pikkuisen myötätuulta eikä sada, uskon pystyväni juoksemaan ennätykseni 100 ja 200 metrillä, Ikaalisten Urheilijoiden juoksija sanoo.

Samuelsson, 20, muistuttaa, että hän on aina tavannut olla hyvässä kunnossa syyskesästä. Tänä vuonna kunnon säilyminen on varmistettu tekemällä terävät treenijaksot Tallinnan 22-vuotiaiden EM-kilpailujen ja Porin Kalevan kisojen jälkeen.

– Sellainen alle 10,40:n tulos 100 metrillä ja lähelle 20,80:tä 200 metrillä on mahdollinen, Samuelsson arvioi, jos sää Loiste Eliittikisasarjan finaalissa on suotuisa.

Samuelssonilla on takanaan upea kausi: 100 ja 200 metrin ennätykset kirjataan nyt 10,40 ja 20,89. Plakkarissa on myös 22-vuotiaiden EM-kilpailujen 200 metrin kuudes sija, Kalevan kisojen 200 metrin mestaruus ja 100 metrin hopea sekä 22-vuotiaiden SM-kilpailujen 100 ja 200 metrin mestaruudet.

Kuluvaan vuoteen tähdännyttä harjoituskautta rasitti vielä asepalvelus. Ensi kauteen Samuelsson pääsee valmistautumaan isänsä Harrin sekä kokeneen Mauri Salomäen valmennuksessa aivan eri tavalla.

– Ensi kaudella voin keskittyä harjoitteluun aivan täysipäiväisesti. Katsotaan mitä siitä tulee, nuori juoksija myhäilee intoa täynnä.

– 60 metrin ennätys hallissa on 6,91. Sitä ainakin täytyy heti talvella käydä parantamassa.

 

Ruuskasella vahva ote voittoshekistä

Tukholmassa 12.-13. syyskuuta kilpailtava Ruotsi-ottelu on vahvasti näkyvissä Tampereella lauantaina. Suurin osa lajeista on samalla maaottelukatsastuksia. Suomen maajoukkue valitaan lopullisesti maanantaina.

– Tampereen kisa on monelle urheilijalle tärkeä valmistava kilpailu maaotteluun, SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen muistuttaa.

Useimmissa lajeissa Tampereella ovat paikalla lajien kotimaiset kärkinimet. Tampereella kilpailevat muun muassa keihäänheittäjät Antti Ruuskanen, Teemu Wirkkala ja Ari Mannio, joista kaksi viimeksi mainittua taistelee kolmannesta edustuspaikasta Tukholman maaotteluun Ruuskasen ja Tero Pitkämäen tueksi.

Miesten ja naisten pika-aidat ovat maaottelukatsastuksia, joissa nähdään muun muassa Elmo Lakan ja Nooralotta Nezirin syysvire. Miesten pituushypyssä on koko lajin kotimainen kärki paikalla, samoin miesten ja naisten korkeushypyssä sekä miesten 1500 metrillä ja naisten 800 metrillä.

Ruuskasella on tukeva ote Loiste Eliittikisasarjan parhaan urheilijan tittelistä ja 10 000 euron voittoshekistä. Toisena sarjassa on keihäänheittäjä Sanni Utriainen, joka saa varmasti kotiseuransa Tampereen Pyrinnön kisoissa vahvan kannustuksen.

TAMPERE 5.9.2015 Loiste Eliittikisat 5/5: