Samuelsson tykitti parhaan suomalaisajan 14 vuoteen: ”En löydä juoksusta mitään moitittavaa” – VIDEO

Samuli Samuelsson kiiti Helsingissä 60 metriä parhaaseen suomalaisaikaan 14 vuoteen. Ikaalisten Urheilijoiden sprintteri voitti Myllypuron Liikuntamyllyssä käydyn kilpailun ajalla 6,66.

Samuelsson juoksi 60 metriä kahdesti. Hän sivusi ensimmäisessä juoksussa aiemmin tänä talvena juoksemaansa ennätystä 6,68.

– Ekassa juoksussa 10 ensimmäistä metriä ei ollut ihan niin hyvä, mutta loppu tuntui tulevan. Uskoin, että pystyn parantamaan ennätystäni. Kiva, että se parani kaksi sadasosaa, Samuelsson sanoi.

– Tuosta toisesta juoksusta en löydä mitään moitittavaa.

Uusi ennätys nosti Samuelssonin Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi. Talvikauden päätavoite Mikael Ylöstalon valmentamalla juoksijalla on onnistua maaliskuisissa EM-kilpailuissa Torunissa, Puolassa.

– Seuraavaksi juoksen SM-kilpailuissa Jyväskylässä ja sitten EM-kilpailuissa. Siellä tuollaisella ajalla ollaan välierissä ja ehkä jopa finaalissa, Samuelssom tuumi.

Ennätystään Helsingissä kohensi myös Vantaan Salamien Riku Illukka. Hän oli 60 metrin ensimmäisen juoksun toinen ajalla 6,79. Oma ennätys parani kaksi sekunnin sadasosaa.

Päivän kolmanneksi nopeimman ajan juoksi Viipurin Urheilijoiden Roope Saarinen, joka oli toisessa juoksussa toinen ajalla 6,83. Oma ennätys kohensi sillä sadasosan.

Helsingin ensimmäisen 60 metrin startin Samuli Samuelsson vei ajalla 6,68. Riku Illukka heittäytyi toiseksi ajalla 6,79.