Samuelsson ja Ahlfors ennätysvauhdissa Genevessä

Samuelsson ja Ahlfors ennätysvauhdissa Genevessä

Ikaalisten Urheilijoiden pikajuoksija Samuli Samuelsson löysi loistovauhdin 200 metrille Geneven kansainvälisessä kilpailussa. Hän pudotti ennätyksensä lukemiin 20,91 ja rikkoi samalla ensi kertaa 21 sekunnin rajan.

Samuelsson, 19, oli erässään kolmas. Myötätuulta juoksussa oli 0,8 metriä sekunnissa. Tulos on kauden kotimainen kärkinoteeraus vie nuorukaisen kautta aikojen kotimaan tilastossa yhdeksänneksi.

– Sain hyvän lähdön, pääsin hyvällä frekvenssillä kaarteeseen, ja siitä hyvin ulos. Sitten ei vaan hapottanut ja juoksu pysyi hyvin koossa loppuun asti, Samuelsson riemuitsi.

Samuelssonin tulos rikkoi 22-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan ja saattaa viedä nuoren sprintterin myös maajoukkueiden EM-kisojen Superliigan joukkueeseen.

IF Kraftin Jonathan Åstrand juoksi 200 metriä kilpailun A-erässä aikaan 21,28 (+0,9 m/s). Samuelsson oli 200 metrin kokonaistuloksissa kuudes ja Åstrand kahdeksas.

Ahlforsille uran kaksi parasta juoksua

Geneven 100 metrin jälkeen tyytyväisin suomalaismies oli Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors. Hän juoksi kilpailussa kaksi uran nopeista 100-metristä. 

Ahlfors viiletti alkuerissä ennätyksensä 10,56 (+0,2 m/s) ja rikkoi samalla myös 22-vuotiaiden EM-tulosrajan. Loppukilpailussa pikamatkaan kului aikaa 10,60 (+ 0,1 m/s), kun Ahlforsin entinen ennätys oli 10,64. Ahlfors, 21, oli 100 metrin kokonaistilastossa yhdestoista.

Muista suomalaisista Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala juoksi 100 metrin alkuerissä ajan 10,79 ja Kankaanpään Seudun Leiskun Ville Myllymäki 10,74. Kumpikin tulos syntyi kevyeen (- 0,5 m/s) vastatuuleen. Turun Urheiluliiton Ville Wendelin juoksi alkuerissä tuulettomassa säässä 10,96.

Miesten 4 x 100 metrillä Suomen nelikko Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Samuli Samuelsson ja Ville Myllymäki johti kilpailua kolmen vaihdon ajan, mutta viimeisessä vaihdossa kapula ei tavoittanut ankkuri-Myllymäkeä ja kisa jäi kesken.
 
– Ville lähti ihan merkistä, mutta sen verran liukkaasti, että kapula ei ihan tavoittanut häntä. Se oli 10 sentistä kiinni, pikaviestimaajoukkueen valmentaja Petteri Jouste tuumi.