Samuelsson haluaa mestariksi ja alle 6,80:n vauhtiin Tampereella

Samuelsson haluaa mestariksi ja alle 6

Samuli Samuelsson on liikkunut hallikaudella ennätysvauhtia, mutta se ei juoksijalle riitä. Viikonvaihteen SM-halleissa Tampereella hän janoaa 60 metrin mestariksi ja 6,80:n alitusta. Viikkoa myöhemmin nuorten SM-halleissa Helsingissä kiikarissa on 22-vuotiaiden 200 metrin SE.

– Aivan parasta juoksukuntoa ei ole vielä tälle hallikaudelle löytynyt. Hallikausi on niin lyhyt ja kisoja vähän. Kuntopiikkiä on koetettu rakentaa SM-kisoihin, Samuelsson sanoo.

Samuelsson, 20, pudotti 60 metrin ennätyksensä Tampereella tammikuun lopussa 6,84:ään ja sitten Jyväskylässä tasalukemiin 6,80.

– Talven tavoite on alittaa tuo 6,80 ja SM-kisoissa se menee, juoksija sanoo.

Samuelssonin luottavaisuus perustuu syksyn ja talven onnistuneeseen harjoitteluun. Kehitystä on tapahtunut kaikessa: nopeudessa, voimassa, kimmoisuudessa ja juoksun teknisessä varmuudessa.

– Lentävän 20 metrin ennätys putosi tammikuun puolivälissä 1,83:een. Sen lisäksi varsinkin perusvoima on kehittynyt. Maksimivoimia ei ole nyt testattu, Samuelsson sanoo.

– Otin nyt talvella voimaa myös ylävartaloon, kun ylä- ja alavartalon voimien ero on oli niin huomattava. Penkkipunnersin sata kiloa, mutta jätin sen siihen. En ole penkkiä sen jälkeen tehnyt, Samuelsson sanoo.

Rantalan ennätys kiikarissa

Syksyn ja talven harjoituksista Ikaalisten Urheilijoiden sprintteri on palautunut hyvin, sillä hän on ensi kertaa urallaan keskittynyt vain harjoitteluun. Päivän aikatauluja ei tarvitse laatia opiskelun ehdoilla.

 – Olen nukkunut todella hyvin, kun aamulla ei ole kello herättämässä. Ja, jos ei vaikka saisi heti illalla unta, ei tarvitse siitä huolimatta nousta aamulla seitsemältä, istua päivää koulussa väsyneenä ja mennä sitten illalla harjoittelemaan. Näin on paljon parempi, Samuelsson sanoo.

Tampereen SM-hallien 60 metristä on luvassa etukäteen tasainen ja ehkä myös yllätyksellinen. Talven tilaston kärjessä ovat Samuelssonin jälkeen Ville Myllymäki (6,81) ja Otto Ahlfors (6,81), joista kumpikin pystyy onnistuessaan parempaan.

Samuelssonin ohjelmassa Pirkkahallin 300 metrin radalla on myös 200 metriä. Matkan hän on talven mittaan juossut Botniahallin pitkällä radalla 21,43 ja Växjön maaottelussa 200 metrin radalla 21,34, joka on miehen halliennätys.

Tampereella olen tyytyväinen, 21,2-alkuiseen aikaan, mutta Helsingissä tavoitteena on rikkoa Eetu Rantalan 22-vuotiaiden halli-SE 21,25, Samuelsson sanoo.

– Olin toissa vuonna katsomassa, kun Rantala juoksi sen, Samuelsson muistelee ja kertoo ihastelleensa Rantalan vauhtia.

– Hauska ajatella, että nyt oma tavoite on rikkoa tuo ennätys.

SM-halleihin ilmoittautuneet

Tietoja urheilijoilla

SM-hallien aikataulu