Samuelsson eränsä ykkösenä satasen välieriin, kaikki Suomen moukarimiehet loppukilpailuun

Samuelsson eränsä ykkösenä satasen välieriin

Samuli Samuelsson oli alkuerässään räväkässä vireessä 22-vuotiaiden EM-kilpailuiden avauspäivänä Puolan Bydgoszczissa. Ikaalisten Urheilijoiden pikajuoksija pinkoi karsinnassa erävoittoon ajalla 10,34 (+0,9m/s) ja jatkaa illalla välierissä. Samuelssonin aika uupuu vain kaksi sadasosaa Ikaalisten Urheilijoiden miehen ennätyksestä.

– Hyvä lähtö, hyvä loppu, tasapainoinen juoksu, Samuelsson sanoi.

Anniina Kortetmaa juoksi alkuerässään 11,77 ja selvisi ajallaan niukasti illan välieriin. Hän jättää kuitenkin välierän väliin, sillä hänen takareitensä kipeytyi. – 200 metrin osalta tilanne katsotaan huomenna, joukkueen johtaja Antti Leskinen kertoi.

Kaikki kolme moukarimiestä loppukilpailuun, Tirkkonen karsiutui

Miesten moukarin karsinnasta kaikki kolme suomalaista selvisivät perjantain loppukilpailuun. Markus Kokkonen ja Aleksi Jaakkola ylittivät karsintarajan 67,50 jo ensimmäisellään. Jaakkolan heitto kantoi 68,50 ja Kokkosen 67,84. Aaron Kangas heitti viimeisellään 66,95 ja selvisi 11:ntenä loppukilpailuun.

– Meni odotusten ja tavoitteen mukaan, kaikki jatkoon, moukarivalmentaja Harri Huhtala sanoi tyytyväisenä.

Talven polvileikkauksesta kuntoutuneelle Jaakkolalle karsinta oli vasta kesän kolmas kilpailu. Ensimmäisellä heitolla syntynyt tulos oli karsinnan neljänneksi paras.

– Ihan mukava fiilis. Helppo heitto, tärkeintä oli, että meni karsintarajan yli. Tavoitteena oli, että raja menisi ensimmäisellä. Valmentaja sanoi, että lisää vauhtia, kaikki näyttää hyvältä, Jaakkola sanoi finaaliin petrattavasta asiasta.

Hän iloitsi myös koko suomalaiskolmikon finaalipaikoista.

– Itselleni päällimmäinen tavoite oli päästä heittämään, että polvi kestää. Finaalissa kaikki on auki, kärki on tasainen. Itse tulin tänne toipilaan asemassa, mutta mahdollisimman korkealle koitetaan, Jaakkola sanoi odotuksistaan perjantaille.

Miesten kuulassa ainoa suomalaisedustaja Panu Tirkkonen oli ensimmäinen karsiutuja tuloksella 17,66. Karsintarajan 18,40 ylitti kahdeksan miestä, lopulta 12 urheilijan finaaliin vaadittiin 17,97.

Bäckille uusintahyppy

Miesten pituudessa niin ikään ainoa suomalaisedustaja Kristian Bäck sai karsinnassa mitatun hypyn vain toisellaan, joka kantoi 753 (-0,6 m/s). Se ei riittänyt finaaliin, johon vaadittiin lopulta 758. Tällä kaudella 795 hypännyt Bäck saa kuitenkin yhden uusintahypyn, sillä hänellä oli toisessa hypyssä liian vähän valmistautumisaikaa. Suomen joukkue teki asiasta protestin, joka hyväksyttiin. Bäckille järjestetään uusi hyppy naisten kolmiloikan karsinnan jälkeen noin klo 19 Suomen aikaa.

Seitsenottelijoista kahden ensimmäisen lajin jälkeen Maria Huntington on parhaissa asemissa kymmenentenä pistein 1857. Hän juoksi 100 metrin aidoissa 14,00 ja hyppäsi korkeutta 172.

Kaikkiaan 18 suomalaista kilpailee Puolassa kisojen avauspäivänä. Iltakilpailut alkavat Suomen aikaa klo 15.45, jolloin miesten keihään ensimmäisessä karsintaryhmässä on mukana Jami Kinnunen.

Tulokset