Samuelsson 10,34 Turussa, Harala sai tärkeää viestiä kunnostaan

Akillesvamma vie Samuelssonin kilpailutauolle –radalle loppukesästä?

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson jatkoi hyviä satasen juoksujaan Turussa Tilastopajacupissa keskiviikkona, kun hän pyrähti matkan aikaan 10,34. Juoksua siivitti 1,3 metriä sekunnissa avittanut myötätuuli.

– Lähdin hakemaan alle 10,30:n aikaa, mutta ei napsahtanut. Kiihdytys oli ihan ok, ja juoksu oli 80 metriin asti oikein hyvää, mutta lähdin vähän liikaa yrittämään vikalla 20 metrillä, eikä juoksu jatkunut niin kuin olisin halunnut, Samuelsson sanoi.

Hän koki palautuneensa viikonlopun 22-vuotiaiden SM-urakastaan ”ihan ookoosti”.

– Jos olisi ollut toinen juoksu, olisin ollut aika luottavainen, että olisi voinut mennä sen alle 10,30. Positiivista on se, että olen pystynyt tällä kaudella vakioimaan tuon 10,3 -alkuisen tason ja päässyt useaan otteeseen alle oman viime kauden ennätyksen. Tuollaisia aikoja tarvitsee, jos haluaa vakioida aikojansa joskus 10,2-alkuisiiin ja alle aikuisten SE:n, Samuelsson sanoi.

Samuelsson suuntaa seuraavaksi Taipeissa kilpailtaviin universiadeihin, jonne matkaa myös Tampereen Pyrinnön Lotta Harala. Harala haki hyvää Turusta hyvää fiilistä Taipeihin, sillä hänellä on ollut pientä takareisivaivaa. Harala sai hakemansa tunteen ja juoksi siinä sivussa voittoon ajalla 13,46 (+1,4).

– Oli tärkeää henkisesti, että pystyin juoksemaan ilman kipua. Starttasin ihan hyvin, alku tuli hyvin ja juoksu tuntui hyvältä. Sitten tuli kolaus ja ajatus, ettei tule enää hyvää aikaa, joten en kiihdyttänyt enää loppuun asti. Hyvä fiilis ja hyvä tuntuma. Nyt pystyy hyvillä fiiliksillä lähtemään Taipeihin, Harala iloitsi.

Harala osallistui myös 100 metrin juoksuun, jossa tuloksiin tuli keskeytys. Mitään dramaattista tilanteeseen ei liittynyt:

–  Lähdössä virhe. Totesin vaan, etten juokse sitten, Harala sanoi.

Pika-aiturista 400 metrin aitoihin vaihtanut Hangö IK:n Jonna Berghem juoksi 400 metrillä ennätyksensä 54,72. Someron Esan Henri Liipola voitti moukarin tuloksella 70,99.

Korpela 65,09 Äänekoskella

Äänekoskella Soinin Sisun Merja Korpela heitti moukaria 65,09, keihäässä naisten kilpailun voitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kangas tuloksella 55,97 ja miesten kilpailun Veitsiluodon Kisaveikkojen Jani Kiiskilä tuloksella 73,84. Naisten korkeudessa Lapuan Virkiän Elina Smolander hyppäsi ainoana kilpailijana tuloksen 178 ja pituudessa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emmi Mäkinen hyppäsi 598.