Samuel Purola kahdesti SE-vauhdissa Paavo Nurmi Gamesissa

Samuel Purola kahdesti SE-vauhdissa Paavo Nurmi Gamesissa

Samuel Purola äityi Paavo Nurmi Gamesissa jälleen 17- ja 19-vuotiaiden SE-vauhtiin. Purola kohenteli lukemia kahteen kertaan, kun hän juoksi 100 metrillä alkuerässä 10,35 ja finaalissa 10,33. Tuulta oli tällä kertaa alkuerässä +0,8 metriä sekunnissa ja finaalissa +1,5 metriä sekunnissa. Ennen tiistaita SE:nsä 10,44 hän teki Lahden Eliittikisoissa. Purola juoksi satasen illassa kolmesti, sillä hän pinkoi myös 4×100 metrin viestissä.
– Piikkari tökkäsi aika pahasti lähdössä. Lähtö ei vieläkään ollut hyvä, mutta loppu tuli paremmin kuin Lahdessa. Aika viileää, ei mitkään parhaat mahdolliset olosuhteet, siihen nähden kuitenkin ihan hyvä aika. Uskon, että aika paljon pystyy vielä ottamaan pois, lähelle 10,25:ttä, hän arveli alkueränsä jälkeen.
Aivan siihen hän ei vielä Turussa päässyt, mutta ennätys hilautui kuitenkin jälleen parilla sadasosalla paremmaksi päivän päätteeksi. Nyt hän on Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidentenä.
– Lähtö ei ollut niin hyvä kuin ensimmäisessä ja loppu meni pikkuisen runttaamiseksi. 12 astetta ei ole ideaali pikajuoksulle, edellytyksiä parempaan on. En mene lupailemaan yleisen sarjan Suomen ennätystä, mutta aika lähelle voisin päästä, Oulun Pyrinnön juoksija sanoi.
Ajallaan Purola on tämän kauden 17-vuotiaiden tilastoissa ennätyksellään Euroopan ykkönen ja 19-vuotiaissa vastaavasti jaetulla kakkossijalla, maailmantilastossa hän on 17-vuotiaiden listalla kolmantena ja 19-vuotiaissa jaetulla 16:nnella sijalla. Hänen valmentajaisänsä Mika Purola ei ollut vahvasta vireestä yllättynyt.
– Ei ole yllättäneet. Olen nähnyt, mitä hän on harjoituksissa tehnyt. Harjoitukset ovat menneet hyvin, Purola sanoi.
Isä on kertonut pojalleen harjoitusten sujuvan hyvin, mutta ei ole ennustellut mahdollisia aikoja. Purolat pitävät jalat maassa jatkossakin, sillä eletään vasta alkukesää.
Samuli Samuelsson juoksi omassa erässään 10,47.
– Kevät meni hyvin mutta Teneriffalla viimeisellä viikolla kipeytyi vasen takareisi. Tärkeitä harjoituksia on siksi jäänyt väliin. Juoksun loppu hajosi nyt pahasti, Samuelsson sanoi.
Naisten 100 metrin alkueristä suomalaisista ainoana finaaliin selvisi Anniina Kortetmaa, joka juoksi 11,73. Hän jäi kuitenkin miettimään vielä osallistumistaan finaaliin:
– Jäykältä tuntuu polvijänteen ja takareiden alueella, Kortemaa sanoi.
Hän juoksi lopulta finaalin, jossa pinkoi 11,74.
Naisten 100 metrin alkueristä Reetta Hurskeen 13.47 ja Lotta Haralan 13,48 eivät vieneet naisia eristään jatkoon.
–  Olosuhteet oli ihan ok, mutta juoksu ei onnistunut. Osuin heti ensimmäiseen aikaan, Hurske harmitteli.
– Tasaista mutta tasapaksua, terävyys puuttui, Harala puolestaan sanoi.
Naisten seiväshypyssä Minna Nikkanen jäi tällä kertaa 426:een, joka toi kolmannen sijan. Tuttu stadion tarjosi haastetta suoritukseen kolean kelin ja tuulen muodossa.
–  En ole koskaan hypännyt täällä noin haasteellisissa tuulioloissa. Hyvillä fiiliksillä lähdin kyllä kisaan, Nikkanen sanoi.
Miesten seiväshypyssä Renaud Lavillenie vei voiton ylitettyään 581
– Pystyin pitämään kevään kisojen tason, vaikka sää oli kylmä ja seiväskuoppa ei ehkä ollut aivan sitä mitä haluaisin. En oikein tahtonut saada siitä hyppyjä jatkumaan, Lavillenie sanoi.

Seppä alitti 800 metrillä 19-vuotiaiden EM-rajan

Saija Seppä alitti 800 metrillä 19-vuotiaiden EM-rajan, kun hän juoksi 2.07,98. Matkan B-erän voitti Aino Paunonen ajalla 2.07,86.
– Tuntui tosi kevyeltä, mutta ei vielä lähde ihan silleen kuin haluaisin. EM-rajan takia kannatti tulla Turkuun, Kuortaneella tavoitteena EM-raja 1500 metrillä, Seppä sanoi.
Juoksun voittanut Paunonen tavoitteli paikkaa Vaasassa kilpailtavaan EM-joukkuekilpailun Ykkösliigaan, johon Turun 800 metriä oli katsastus. Hän olisi mieluusti juossut A-erässä, jossa juoksi suomalaisista ainoana Sara Kuivisto.
– Jos en pääse Vaasaan, lähden juoksemaan Tukholmaan, Paunonen sanoi tuoreeltaan juoksunsa jälkeen.
Naisten 800 metrin A-erässä Sara Kuivisto sijoittui ajallaan 2.04,67 kuudenneksi. Aika on porvoolaisen ennätys.
– Pitää olla tyytyväinen, kun oma ennätys tuli. En ihan vielä kestä noin kovaa kyytiä kuin kärjen vauhti. Kevät on mennyt hyvin, Kuivisto sanoi.
Hän on juossut aiemmin tällä kaudella ennätyksensä jo myös 3000 metrillä. Hänen päämatkansa tällä kaudella on 1500 metriä, ja katsastusten perusteella hänet nähtäneen Vaasassa sekä 800 että 1500 metrillä.
Miesten 800 metrillä B-erässä Jaakko Laakso voitti kiritaistelun. Tampereen Pyrinnön juoksija on pikku hiljaa kuntoutumassa viime talven sydänlihastulehduksesta. Hyvän yliopistokauden Yhdysvalloissa juossut Ville Lampinen puolestaan avasi kotimaan kilpailukautensa 400 metrillä, jossa hän juoksi kolmanneksi. Juoksun voitti nuorten SM-halleissa loistanut Markus Teijula.

Pulli lupaili parempaa, Bäckillä haasteita kehittyneen nopeutensa kanssa

Miesten pituudessa Kristian Pulli oli kilpailun toinen tuloksella 771. Hän odottaa kesältään paljon parempaa, sillä edellytyksiä on.
– Hypyt meni vähän läpi, lämpötila oli suurin ongelma. Kun oli niin kylmä ei hermottanut lankulla ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Kevään hyvän leirityksen jälkeen lyhytvauhtisia hyppyjä on pyritty koko ajan parantamaan. Niissä on menty eteenpäin, joten ponnistus on kehittynyt paljon. Parempaa on tulossa, Pulli sanoi.
Kristian Bäck oli toiseksi paras suomalainen tuloksella 755, joka tiesi kuudetta sijaa. Hänellä oli suorituksessaan uusia haasteita:
– Nopeus on mennyt niin paljon eteenpäin, etten ehtinyt lankulla tehdä oikeastaan mitään. Ei ole aikaisemmin ollut tällaista ongelmaa. Kunto on sellainen, että kahdeksan metriä voisi mennä milloin vaan, Saksan Dessaussa viikonloppuna kisaava mies sanoi.

Sandblomin tulos ei vielä kohdannut kuntoa

Naisten korkeudessa Linda Sandblom ylitti parhaallaan 184. Hän teki kolmannellaan hyvän yrityksen 188:sta, johon koki kuntonsa tuloksellisesti osuvan.
– 184 ei anna oikeaa kuvaa kunnostani. Vaikka tänä kesänä tulos on parantunut koko ajan, tuntuma kropassa on mennyt paljon enemmän ylöspäin, Sandblom sanoo.
Hän kilpailee seuraavaksi Kuortaneella, jossa hyppäsi viime vuonna SE-tuloksen.

Söderberg ei ollut täysin tyytyväinen avaukseensa, Mörö odotti parempaa

Miesten moukarissa David Söderberg avasi kautensa tuloksella 74,89, jonka hän heitti ensimmäisellään.
– En ole ihan tyytyväinen. Olen aina heittänyt hyvin täällä Turussa. Nyt ensimmäinen heitto vähän jännitti. Tokaan heittoon yritin ladata kaikki, mutta se meni vähän rikki. Oli sen verran kylmä, että vaikka laitoin kaikki verkkarit päälle, alkoi paikoissa tuntua. Kisa oli vähän siinä tokan heiton jälkeen.
Kisan voitti Puolan Pawel Fajdek maailman kärkituloksella 82,40. Sen hän heitti viimeisellään.
– Erikoinen kisa tulin tänne klo 1.30 yöllä. Nukuin päivällä 13:een, kävin lounaalla ja tulin tänne kisaan. Kun oli kylmää ja vähän sateista, rinki oli täydellinen. Kilpailun keskivaiheilla yritin vähän kiihdyttää vauhtia, mutta heitto ei pysynyt kasassa. Viimeiseen hidastin vähän vauhtia, joten se toimi hyvin, Fajdek sanoi.
Naisten Camilla Richardsson juoksi tällä kertaa 9.53,96.
– Tein töitä koko matkan, on liian rankkaa koittaa juosta yksin kovaa. Tämä on minulla tämän hetken minimitaso, tänä vuonna 9.41,73 ennätyksekseen juossut nainen nyt ajastaan totesi
Miesten 400 metrin aidoissa Oskari Mörö odotti parempaa mitä 51,22 ja viidennen sijan tuonut juoksu toivat.
– Ei lämmittänyt. Juoksussa oli taktisia ja teknisiä ongelmia. On ollut vaikea kevät, mutta odotin parempaa. Tästä mennään eteenpäin, Mörö sanoi.
 

Pitkämäellä aineksia parempaankin, Röhler voitti tuloksella 88,26

Miesten keihäässä voiton vei jälleen Thomas Röhler, joka heitti tällä kertaa 88,26. Voittotuloksensa hän heitti toisellaan. Hyvän vastuksen antoi maanmies Johannes Vetter tuloksellaan 87,88. Tero Pitkämäki oli viides tuloksella 83,95. Neljästi yli 83 metriä heittänyt Pitkämäellä oli heitossaan aineksia parempaankin.
– Keihäs lähti hyvään asentoon, mutta pientä teknistä virhettä on heitossa koko ajan. Tästä on hyvä lähteä Kuortaneelle, siellä vähän paremmaksi, Pitkämäki sanoi.
Röhler oli valmentajansa kanssa päättänyt, että yrittää säästä johtuen heittää pitkälle jo ensimmäisellä kierroksella. Hän kiskaisikin 85,64.
– Onnistuin vastaamaan hyvin Vetterin heittoon, aika hyvä kisa, vaikka oli kylmä ja vähän sateista. Tämä oli neljäs kisa yhdeksään päivään, joten oli pakko ottaa pikkuisen varman päälle. Tekniikka on ollut tänä vuonna kunnossa, sen eteen on tehty paljon töitä. Tästä on hyvä jatkaa Kuortaneelle. Kuulin, että sää lämpenee, hyviä muistoja toissavuodelta Kuortaneelta saanut saksalainen sanoi.
Lassi Etelätalo palasi Paavo Nurmi Gamesissa kilpailuihin pitkän tauon jälkeen. Vuoden 2014 Zürichin EM-kilpailujen jälkeen mies on kilpaillut viime vuonna Pielavedellä Antti Ruuskasen kilpailussa ja nyt. Turussa hän heitti 77,80.
– Heitot tuntuivat hyvältä, mutta pientä varovaisuutta oli. Tästä on hyvä jatkaa. Kaikki mahdollisuudet on taistella paikasta MM-kisoissa, Etelätalo sanoi.
Nooralotta Neziri juoksi naisten 100 metrin aitojen finaalissa 13,48.
 

 

Tulokset

Paavo Nurmi Games
Turku, Paavo Nurmi Stadium
13.6.2017

TULOKSET

M 60 m Turun nopein: (+1,2): 1) Jussi Töyrylä salib TPS 8,04, 2) Elias Ketonen jääk. TPS 8,17, 3) Veeti Vuorio jääk. TPS 8,19, 4) Petrus Palmu jääk. TPS 8,21, 5) Johan Elfvengren jääk. TuTo 8,26, 6) Elias Mastokangas jalkap. Inter 8,32, 7) Mikael Sandberg korip. Kristika 8,83.

M 400 m: 1) Rabah Yousif GBR 45,81, 2) Isaac Makwala BOT 46,27, 3) Jarrin Solomon TTO 46,51, 4) Dwayne Cowan GBR 46,66, 5) Pieter Conradie RSA 46,71, 6) Nery Brenes CRC 46,78, 7) Sadam Koumi SUD 46,83, 8) Lukasz Krawczuk POL 47,12.

M 100 m Final: (+1,5): 1) Ramil Guliyev TUR 10,02, 2) Henricho Bruintjies RSA 10,06, 3) Emile Erasmus RSA 10,13, 4) Richard Kilty GBR 10,20, 5) Harry Aikines-Aryeetey GBR 10,20, 6) Sydney Siame ZAM 10,22, 7) Samuel Purola FIN 10,33, 8) Stuart Dutamby FRA 10,39.

M 100 m Heats: 1) Henricho Bruintjies RSA 10,16, 2) Emile Erasmus RSA 10,21, 3) Harry Aikines-Aryeetey GBR 10,21, 4) Sydney Siame ZAM 10,25, 5) Richard Kilty GBR 10,28, 6) Ramil Guliyev TUR 10,35, 7) Samuel Purola FIN 10,35, 8) Stuart Dutamby FRA 10,38, 9) Sean Safo-Antwi GHA 10,39, 10) Samuli Samuelsson FIN 10,47, 11) Solomon Bockarie NED 10,55, 12) Eetu Rantala FIN 10,57, 13) Odain Rose SWE 10,57, 14) Santeri Kuusiniemi FIN 10,58, 15) Otto Ahlfors FIN 10,59, 16) Ville Myllymäki FIN 10,64, 17) Markus Koivula FIN 10,67, 18) Oskari Lehtonen FIN 10,71, 19) Riku Illukka FIN 10,77, 20) Jonathan Brace FIN 10,96, 21) Daniel Savolainen FIN 10,96, 21) Daniel Savolainen FIN 10,96. Erä 1 (+1,4): 1) Ramil Guliyev TUR 10,35, 2) Stuart Dutamby FRA 10,38, 3) Sean Safo-Antwi GHA 10,39, 4) Eetu Rantala FIN 10,57, 5) Otto Ahlfors FIN 10,59, 6) Oskari Lehtonen FIN 10,71, 7) Jonathan Brace FIN 10,96, Erä 2 (+0,8): 1) Henricho Bruintjies RSA 10,16, 2) Harry Aikines-Aryeetey GBR 10,21, 3) Samuel Purola FIN 10,35, 4) Solomon Bockarie NED 10,55, 5) Ville Myllymäki FIN 10,64, 6) Markus Koivula FIN 10,67, 7) Riku Illukka FIN 10,77, Erä 3 (+1,2): 1) Emile Erasmus RSA 10,21, 2) Sydney Siame ZAM 10,25, 3) Richard Kilty GBR 10,28, 4) Samuli Samuelsson FIN 10,47, 5) Odain Rose SWE 10,57, 6) Santeri Kuusiniemi FIN 10,58, 7) Daniel Savolainen FIN 10,96.

M 400 m race B: 1) Markus Teijula FIN 49,24, 2) Christoffer Envall FIN 49,74, 3) Ville Lampinen FIN 49,78, 4) Juho Pirskanen FIN 49,83, 5) Filiph Johansson FIN 49,92, 6) Don-Zheni Ekoebve FIN 50,64, 7) Eljas Aalto FIN 51,00, 8) Jaakko Lehtilä FIN 51,04.

M 800 m: 1) Jaakko Laakso FIN 1.52,81, 2) Joonas Rinne FIN 1.52,88, 3) Tuomo Salonen FIN 1.53,33, 4) Julius Uutela FIN 1.54,51, 5) Antton Launto FIN 1.54,87, 6) Ville Borgmästars FIN 1.56,63, 7) Joonas Lehtinen FIN 1.58,20, 8) Lauri Hassi FIN 1.58,78, Matt Inglis Fox AUS DNF.

MW 100 m Wheelchair race: (+0,6): 1) Leo-Pekka Tähti T54 FIN 14,09, 2) Marc Schuh T54 GER 14,99, 3) Esa-Pekka Mattila T54 FIN 15,23, 4) Niklas Almers T54 SWE 15,29, 5) Henry Manni T34 FIN 16,20, 6) Tuomo Himanka T54 FIN 16,28, 7) Amanda Kotaja T54 FIN 16,54, 8) Niko Ristiranta T54 FIN 16,84.

MW 200 m Wheelchair race: (NWND): 1) Leo-Pekka Tähti T54 FIN 25,36, 2) Marc Schuh T54 GER 26,21, 3) Niklas Almers T54 SWE 27,58, 4) Esa-Pekka Mattila T54 FIN 27,99, 5) Henry Manni T34 FIN 28,26, 6) Niko Ristiranta T54 FIN 29,80, 7) Amanda Kotaja T54 FIN 30,26, 8) Tuomo Himanka T54 FIN 30,52.

M 3000 m: 1) Sadik Mikhou BRN 7.44,36, 2) Zouhaïr Aouad BRN 7.45,80, 3) Stewart McSweyn AUS 7.47,65, 4) Dawit Wolde ETH 7.49,84, 5) Caleb Ndiku KEN 7.54,53, 6) Nelson Kipkosgei BRN 8.03,64, 7) Krystian Zalewski POL 8.08,76, 8) Robin Ryynänen FIN 8.11,83, 9) Adam Clarke GBR 8.16,50, Tesfaye Girma ETH DNF, Jarkko Järvenpää FIN DNF, Dale Clutterbuck GBR DNF.

M 400 m H: 1) Jack Green GBR 49,78, 2) Patryk Dobek POL 49,78, 3) Le Roux Hamman RSA 50,38, 4) Eric Cray PHI 50,88, 5) Oskari Mörö FIN 51,22, 6) Haron Koech KEN 52,25, 7) Kiprono Kosgei KEN 52,86.

M 110 m H Final: (+0,8): 1) Garfield Darien FRA 13,22, 2) Balázs Baji HUN 13,35, 3) Antonio Alkana RSA 13,35, 4) Damian Czykier POL 13,48, 5) Maximilian Bayer GER 13,71, 6) Mikel Thomas TTO 13,77, 7) Elmo Lakka FIN 13,93, 8) Vladimir Vukicevic NOR 13,94.

M 110 m H Heats: 1) Antonio Alkana RSA 13,38, 2) Damian Czykier POL 13,43, 3) Balázs Baji HUN 13,49, 4) Garfield Darien FRA 13,52, 5) Mikel Thomas TTO 13,67, 6) Maximilian Bayer GER 13,71, 7) Vladimir Vukicevic NOR 13,77, 8) Elmo Lakka FIN 13,83, 9) Simon Krauss FRA 13,83, 10) Valtteri Kalliokulju FIN 14,45, 11) Arttu Hirvonen FIN 14,61, 12) Ilari Manninen FIN 14,70, 13) Viktor Kantele FIN 14,71, 13) Viktor Kantele FIN 14,71. Erä 1 (+1,2): 1) Antonio Alkana RSA 13,38, 2) Damian Czykier POL 13,43, 3) Mikel Thomas TTO 13,67, 4) Maximilian Bayer GER 13,71, 5) Vladimir Vukicevic NOR 13,77, 6) Valtteri Kalliokulju FIN 14,45, 7) Ilari Manninen FIN 14,70, Erä 2 (+2,0): 1) Balázs Baji HUN 13,49, 2) Garfield Darien FRA 13,52, 3) Elmo Lakka FIN 13,83, 4) Simon Krauss FRA 13,83, 5) Arttu Hirvonen FIN 14,61, 6) Viktor Kantele FIN 14,71.

M 400 m H race B: 1) Tuomas Lehtonen FIN 53,80, 2) Valtteri Toimela FIN 54,02, 3) Joni Vainio-Kaila FIN 55,07, 4) Juho Seppänen FIN 55,47, 5) Jonni Blomqvist FIN 55,65, 6) Kalle Stylman FIN 55,94, 7) Juho Launto FIN 56,04.

M Pole Vault: : 1) Renaud Lavillenie FRA 581, 2) Valentin Lavillenie FRA 561, 3) Seito Yamamoto JPN 546, 4) Pawel Wojciechowski POL 546, 5) Stanley Joseph FRA 531, 6) Tommi Holttinen FIN 516, 6) Ivan Horvat CRO 516, Kévin Menaldo FRA NH, Eetu Turakainen FIN NH,

M Long Jump: 1) Serhiy Nykyforov UKR 7,73, 2) Kristian Pulli FIN 7,71, 3) Tyrone Smith BER 7,69, 4) Godfrey Mokoena RSA 7,66, 5) Andreas Otterling SWE 7,65, 6) Kristian Bäck FIN 7,55, 7) Roni Ollikainen FIN 7,47, 8) Arttu Pajulahti FIN 7,36, 9) Norris Frederick USA 6,98.

M Hammer: 1) Pawel Fajdek POL 82,40, 2) Wojciech Nowicki POL 76,71, 3) Pavel Bareisha BLR 76,56, 4) Marco Lingua ITA 75,72, 5) Dilshod Nazarov TJK 75,69, 6) Ashraf Amjad Al-Saifi QAT 75,14, 7) David Söderberg FIN 74,89, 8) Krisztián Pars HUN 73,67, 9) Jesse Lehto FIN 71,41, 10) Henri Liipola FIN 68,12, Marcel Lomnický SVK NM.

M Javelin: 1) Thomas Röhler GER 88,26, 2) Johannes Vetter GER 87,88, 3) Keshorn Walcott TTO 86,48, 4) Ahmed Bader Magour QAT 85,23, 5) Tero Pitkämäki FIN 83,95, 6) Andreas Hofmann GER 83,53, 7) Julius Yego KEN 82,60, 8) Sami Peltomäki FIN 77,82, 9) Lassi Etelätalo FIN 77,80, Teemu Wirkkala FIN NM, Sampo Lehtola FIN NM.

M 4 x 100 m: 1) National Team U20 40,42, (Daniel Savolainen, Santeri Kuusiniemi, Samuel Purola, Riku Illukka), 2) National Team U23 40,57, (Jonathan Brace, Oskari Lehtonen, Samuli Samuelsson, Viljami Kaasalainen).

N 60 m Turun nopein: (+3,3): 1) Essi Alanko lentopallo 8,50, 2) Milja-Maaria Rastas salib. TPS 8,54, 3) Jenni Rannus jalkap. TPS 8,75, 4) Sini Laaksonen jalkap. TPS 9,25, 5) Anna Czakan lentop. Viesti 9,37, 6) Tania Mahkonen ringette TurRi 9,51.

W 100 m Final: (+1,6): 1) Rebekka Haase GER 11,21, 2) Krystsina Tsimanouskaya BLR 11,31, 3) Ewa Swoboda POL 11,39, 3) Olesya Povh UKR 11,39, 5) Ezinne Okparaebo NOR 11,44, 6) Anna Kielbasinska POL 11,46, 7) Alexandra Burghardt GER 11,53, 8) Anniina Kortetmaa FIN 11,74.

W 100 m Heats: 1) Olesya Povh UKR 11,30, 2) Rebekka Haase GER 11,34, 3) Ezinne Okparaebo NOR 11,44, 4) Ewa Swoboda POL 11,46, 5) Krystsina Tsimanouskaya BLR 11,47, 6) Anna Kielbasinska POL 11,49, 7) Alexandra Burghardt GER 11,60, 8) Anniina Kortetmaa FIN 11,73, 9) Taika Koilahti FIN 11,80, 10) Milja Thureson FIN 11,82, 11) Aino Pulkkinen FIN 11,86, 12) Jenna Jokela FIN 11,97, 13) Lotta Kemppinen FIN 12,01, 14) Sara Francis FIN 12,02, 15) Maria Räsänen FIN 12,04, 16) Jasmin Showlah FIN 12,06, 17) Nea Mattila FIN 12,09, 18) Jenni Jokinen FIN 12,09, 19) Henriikka Parpala FIN 12,10, 20) Emmi Mäkinen FIN 12,41, 20) Emmi Mäkinen FIN 12,41. Erä 1 (+1,4): 1) Rebekka Haase GER 11,34, 2) Ezinne Okparaebo NOR 11,44, 3) Anniina Kortetmaa FIN 11,73, 4) Sara Francis FIN 12,02, 5) Nea Mattila FIN 12,09, 6) Jenni Jokinen FIN 12,09, Erä 2 (+2,1): 1) Ewa Swoboda POL 11,46, 2) Krystsina Tsimanouskaya BLR 11,47, 3) Alexandra Burghardt GER 11,60, 4) Milja Thureson FIN 11,82, 5) Aino Pulkkinen FIN 11,86, 6) Jenna Jokela FIN 11,97, 7) Maria Räsänen FIN 12,04, Erä 3 (+1,5): 1) Olesya Povh UKR 11,30, 2) Anna Kielbasinska POL 11,49, 3) Taika Koilahti FIN 11,80, 4) Lotta Kemppinen FIN 12,01, 5) Jasmin Showlah FIN 12,06, 6) Henriikka Parpala FIN 12,10, 7) Emmi Mäkinen FIN 12,41.

W 800 m: 1) Olha Lyakhova UKR 2.01,50, 2) Sofia Ennaoui POL 2.02,02, 3) Gudaf Tsegay ETH 2.02,26, 4) Alexandra Bell GBR 2.03,02, 5) Danuta Urbanik POL 2.04,64, 6) Sara Kuivisto FIN 2.04,67, 7) Anna Silvander SWE 2.05,24, 8) Clarisse Moh FRA 2.06,20, 9) Rose-Anne Galligan IRL 2.09,46, Ewelina Ptak POL DNF, Revee Walcott-Nolan GBR DNF.

W 800 m race B: 1) Aino Paunonen FIN 2.07,86, 2) Saija Seppä FIN 2.07,98, 3) Kirsi Pekkanen FIN 2.09,61, 4) Maria Valtanen FIN 2.10,38, 5) Reetta Joronen FIN 2.13,17, 6) Jemina Forss FIN 2.14,81, 7) Janette Niemi FIN 2.16,62, 8) Silja Pelto-Piri FIN 2.17,54, 9) Marika Aarnio FIN 2.20,24, 10) Sunna Penttinen FIN 2.20,55, Eveliina Määttänen KeskiUYU DNF, Zenitha Eriksson FIN DNS, Jonna Julin FIN DNS, Maija Tukeva FIN DNS.

W 3000 m St: 1) Daisy Jepkemei KEN 9.31,98, 2) Winfred Yavi BRN 9.33,29, 3) Norah Tanui KEN 9.33,97, 4) Camilla Richardsson FIN 9.53,96, 5) Ophélie Claude-Boxberger FRA 9.54,32, 6) Matylda Kowal POL 10.07,62, 7) Maya Rehberg GER 10.13,72, 8) Mariola Slusarczyk POL 10.16,67, 9) Janica Mäkelä FIN 10.27,95.

W 100 m H Final: (-0,3): 1) Hanna Plotitsyna UKR 13,08, 2) Elvira Herman BLR 13,14, 3) Anne Zagré BEL 13,15, 4) Karolina Koleczek POL 13,20, 5) Ricarda Lobe GER 13,24, 6) Nooralotta Neziri FIN 13,48, 7) Alina Talay BLR 13,49, 8) Raven Clay USA 13,60.

W 100 m H Heats: 1) Hanna Plotitsyna UKR 13,09, 2) Alina Talay BLR 13,13, 3) Anne Zagré BEL 13,17, 4) Ricarda Lobe GER 13,19, 5) Karolina Koleczek POL 13,21, 6) Raven Clay USA 13,34, 7) Elvira Herman BLR 13,36, 8) Nooralotta Neziri FIN 13,41, 9) Reetta Hurske FIN 13,47, 10) Lotta Harala FIN 13,48, 11) Claudia Heunis RSA 13,53, 12) Viivi Avikainen FIN 13,64, 13) Annimari Korte FIN 13,74, 14) Saga Kivekäs FIN 13,80, 15) Anni Siirtola FIN 14,03, 16) Erika Nevanperä FIN 14,22, 16) Erika Nevanperä FIN 14,22. Erä 1 (+0,9): 1) Ricarda Lobe GER 13,19, 2) Karolina Koleczek POL 13,21, 3) Raven Clay USA 13,34, 4) Nooralotta Neziri FIN 13,41, 5) Lotta Harala FIN 13,48, 6) Claudia Heunis RSA 13,53, 7) Saga Kivekäs FIN 13,80, 8) Erika Nevanperä FIN 14,22, Erä 2 (+1,9): 1) Hanna Plotitsyna UKR 13,09, 2) Alina Talay BLR 13,13, 3) Anne Zagré BEL 13,17, 4) Elvira Herman BLR 13,36, 5) Reetta Hurske FIN 13,47, 6) Viivi Avikainen FIN 13,64, 7) Annimari Korte FIN 13,74, 8) Anni Siirtola FIN 14,03.

W High Jump: : 1) Mariya Lasitskene ANA 195, 2) Oksana Okuneva UKR 188, 3) Kateryna Tabashnyk UKR 188, 3) Yuliya Levchenko UKR 188, 5) Erika Kinsey SWE 184, 6) Linda Sandblom FIN 184, 7) Ana Šimic CRO 179, Viivi Voutilainen FIN NH,

W Pole Vault: : 1) Maryna Kylypko UKR 441, 2) Annika Roloff GER 426, 3) Minna Nikkanen FIN 426, 4) Regine Kramer GER 426, 5) Saga Andersson FIN 411, Olga Mullina ANA NH, Anjuli Knäsche GER NH,

W Triple Jump: 1) Caterine Ibargüen COL 13,97, 2) Olha Saladukha UKR 13,88, 3) Dovile Dzindzaletaite LTU 13,84, 4) Iryna Vaskouskaya BLR 13,73, 5) Sanna Nygård FIN 13,36, 6) Anna Jagaciak Michalska POL 13,28, 7) Senni Salminen FIN 13,03, 8) Essi Lindgren FIN 13,00, Thea Lafond DMA NM.

W Javelin: 1) Tatsiana Khaladovich BLR 65,03, 2) Kelsey-Lee Roberts AUS 64,06, 3) Sunette Viljoen RSA 61,54, 4) Ásdís Hjálmsdóttir ISL 61,02, 5) Lina Muze LAT 59,79, 6) Katharina Molitor GER 59,19, 7) Sofi Flink SWE 58,97, 8) Jenni Kangas FIN 55,82, 9) Heidi Nokelainen FIN 55,78, 10) Liina Laasma EST 54,27, 11) Jatta-Mari Jääskeläinen FIN 53,23.

W 4 x 100 m: 1) National Team 45,76, (Jenni Jokinen, Taika Koilahti, Nea Mattila, Jasmin Showlah), National Team U20 DNF, (Henriikka Parpala, Sara Francis, Aino Pulkkinen, Lotta Kemppinen).