Samu Mikkonen ja Janica Mäkelä juoksivat kärkiajat

Samu Mikkonen ja Janica Mäkelä juoksivat kärkiajat

Jämsän karnevaalien kestävyysjuoksuissa rikottiin torstaina kaksi tämän kesän kotimaista kärkiaikaa. Erittäin lupaavia tuloksia juostiin naisten 1500 metrillä, jonka neljä parasta ovat vasta 14-17-vuotiaita teinityttöjä.

Kuopion Reippaan 20-vuotias Samu Mikkonen voitti miesten 1500 metriä melko tuulisessa säässä roimalla 4,42 sekunnin erolla Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinteeseen. Mikkosen aika 3.45,54 on hänen ennätyksensä ja kauden kotimainen kärkiaika, mutta jäi täpärästi 22-vuotiaiden EM-rajasta 3.45,50.

– Ei jaksanut vetää tuota loppua niin kuin olisi pitänyt. Kauden tavoite oli 22-vuotiaiden EM-kisoissa. Nyt pitää miettiä tavoitteet uusiksi, Mikkonen sanoi.

Naisten 1500 metrillä kokeneet maajoukkuenaiset hävisivät kymmeniä metrejä neljälle neitoselle, joista vanhinkin on vasta 17-vuotias. Voiton loppukirissä vei Savonlinnan Riennon Reetta Joronen kaikkien neljän ehtiessä maaliin alle sekunnin sisään.

Reetta Jorosen voittoaika oli 4.33,27. Toiseksi juoksi torstaina 800 metriä voittanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden vasta 14-vuotias Alisa Virtanen. Kolmas oli Moona Korkealaakso Lappeenrannan Urheilu-Miehistä ja neljäs Nathalie Blomqvist Pedersören Falkenista.

 

Henkka ja Tuomas kuntoutuvat

Miesten 5000 ja 10000 metriä olivat melko hidasvauhtisia molemmat. Ilahduttavaa oli, että kokeneet Turun Weikkojen Tuomas Jokinen ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Henri Manninen ovat kuntoutuneet kilparadoille. Jokinen voitti kesän ensimmäisen vitosensa ja Manninen kesän ensimmäisen kymppinsä.

Naisten 5000 ja 10000 metrin voittoihin juoksivat eteläafrikkalaiset vieraat. Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander ja Forssan Salaman Janica Mäkelä sijoittuivat parhaina suomalaisina toiseksi. Mäkelän aika 34.56,74 on kauden kotimainen kärkitulos.

Molempien estejuoksujen voittajat ovat vasta 17-vuotiaita lahjakkuuksia. Miesten estejuoksun voitti Lahden Ahkeran Wilho Hautala ajalla 9.17,06 ja naisten estejuoksun Forssan Salaman Astrid Snäll ajalla 10.47,33. Wilho Hautalan isä Ville edusti estejuoksijana Suomea mm. Barcelonan olympiakisoissa.