Samu Mikkonen 22-vuotiaiden 1500 metrin voittoon – Kestävyyslajit 5.3.

Samu Mikkonen 22-vuotiaiden 1500 metrin voittoon - Kestävyyslajit 5.3.

Kuopion Reippaan Samu Mikkonen alitti neljä minuuttia ja juoksi rämäpäisesti voittoon 22-vuotiaiden miesten 1500 metrillä. Mikkosen aika oli 3.59,28. Toiseksi juoksi Sjundeå IF:n Eero Saleva (4.00,19) ja kolmanneksi Turun Urheiluliiton Kennedy Charicha.

– Tämän päivän voitto ja koko hallikausi ovat olleet yhtä iloista yllätystä. Olin syksyn varusmiespalveluksessa Rissalassa ja sen jälkeen sairastelin pitkään. Vasta viimeiset kuusi viikkoa ovat olleet ehjää ja hyvää treeni- ja kilpailukautta. Siihen nähden tämän päivän juoksu oli todella onnistunut. Juoksin koko ajan aivan äärirajoilla niin kuin tällaisessa kisassa pitääkin, Mikkonen kertoo.

Kesän päätavoitteekseen hän nimeää Kalevan Kisat.

– Tulosrajan pitäisi olla hyvin saavutettavissa, ulkoradoilla 3.52 parhaimmillaan juossut mies aprikoi.

Silja Kauppinen 22-vuotiaiden naisten 1500 metrin mestariksi

Joensuun Katajaa edustava Kauppinen juoksi selvään voittoon ajalla 4.38,11. Toiseksi sijoittui Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander (4.40,94) ja kolmanneksi Espoon Tapioiden Sofia Muinonen (4.43,43).

Tulokset

 

 

 

 

 

 

 


elmo_koivunen.jpg

Elmo Koivusesta on äitinsä Ursula Koivusen valmennuksessa kasvamassa uusi kansainvälisen tason kävelijä.

,

Elmo tähtää aikuisten arvokisamitaliin

5000 metrin kävelyssä nopeinta vauhtia kaikki sarjat mukaan lukien piti Esbo IF:n Elmo Koivunen. 22-vuotiaiden Suomen mestaruuteen kävellyt Koivunen paransi omaa ennätystään peräti puolella minuutilla viikon takaisesta aikaan 20.45,27.

Maalissa hyvävoimaisena tuuletellut Koivunen kertoi harjoitusten jatkuvan hyvällä sykkeellä kohti ensi kesää.

– Tavoitteenani on alittaa 20 kilometrillä 1.30. Se tapahtuu kuukauden päästä. Kympillä ja vitosella aion ottaa omiin nimiini Lehtisen Janin SFI:n ennätykset, hän ilmoitti.

Tampereen yliopistossa kauppatieteitä opiskeleva Koivunen työskentelee osa-aikaisesti Intersportissa myyjänä.

– Rahaa on hankittava leireihin ja kilpailumatkoihin. Mutta teen töitä vain viikonloppuisin, jotta urheilulle jää niin paljon aikaa kuin mahdollista.  Pitkän tähtäimen tavoitteenani on aikuisten arvokisamitali, en minä muuten tätä hommaa tekisi, Helena Åströmin ja isänsä valmennuksessa harjoitteleva Koivunen tuumaa.

17-vuotiaiden poikien 3000 metrin kävelyn voitti KU-58:n Joni Hava ajalla 13.44,46. 19-vuotiaden halli-SM-kulta matkasi Rasmus Langin mukana Vaasaan. Hänen aikansa oli 24.32,79.

Tulokset

,

17-vuotiaiden poikien 800 metrillä dramatiikkaa

Mitalikolmikkoon tuli juoksun jälkeen muutos, kun kuuman erän voittajana maaliin juossut Espoon Tapioiden Tomi Lehto hylättiin ratarikon takia.

Juoksun voittajaksi nousi Lehdon jälkeen toisena maaliin juossut Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Miika Lehtinen ajalla 1.58,56. Hopeaa voitti Naantalin Löylyn Elias Tuominen ajalla 1.58,91 ja pronssia HKV:n Niko Viljola ajalla 1.59,13.

Rahkola 19-vuotiaiden 3000 metrin voittoon

Miesten 19-vuotiaiden kärkikolmikko saapui maaliin kahden sekunnin sisällä. Tiukan kirikamppailun kuittaisi nimiinsä Pudasjärven Urheilijoiden Mikko Rahkola ajalla 9.03,22, Toiseksi juoksi Joensuun Katajan Jiri Karjalainen, 9.03,32 ja kolmanneksi Turun Toverien Pekka Antikainen ajalla 9.04,79.

Saija Seppä mestariksi

19-vuotiaiden naisten 1500 metrillä kärkikaksikko Saija Seppä ja Lycke Karlssson karkasi jo alussa omille teilleen. 400 metriä ennen maalia tehty nykäisy varmisti Suolahden Urheilijoiden Sepälle selvähkön voiton ennen Vasa IS:n Karlssonia. Kolmanneksi juoksi Espoon Tapioiden Enni Nurmi, joka nappasi päivän toisen mitalinsa vain reilut kaksi tuntia kävelyn maaliin tulosta.

Tulokset

,


jani_ja_enni.jpg

,

Enni Nurmi paransi jälleen Suomen ennätystä

19-vuotiaiden naisten 3000 metrin kävelyn ylivoimainen voittaja Enni Nurmi paransi viime viikonloppuna kävelemäänsä Suomen ennätystä 14 sekunnilla. Uusi ennätys kirjataan numeroin 13.07,98.

– Lähdin liian kovaa ja hyydyin lopussa, pitkään kisan jälkeen radan pinnassa toipunut Enni Nurmi kertasi maalissa.

Nurmen valmentajan Jani Lehtisen mukaan ensimmäisen kilometrin väliaika oli 4.14. Se lupasi jopa 13 minuutin alitusta.

Enni Nurmen Suomen ennätysaika sijoittuu kaikkien aikojen tilastoissa neljänneksi Sari Essayahin, Anne Halkivahan ja Tiina Muinosen jälkeen.

Tulokset

– 13.15 oli tavoitteemme ja se alittui reilusti, Lehtinen myhäili.

Hän luonnehtii valmennettavaansa tunnolliseksi harjoittelijaksi, johon treeni tarttuu helposti.

– Enni on treenannut kävelyä vasta puolitoista vuotta. Harjoitustunteja karttuu jo hyvin, mutta kävelykilometrejä varsin maltillisesti, 30-40 viikossa.

Nurmen ensi kesän päätavoite ovat Puolassa kilpailtavat 19-vuotiaiden MM-kisat.

– Tulosraja on 49.30. Sarjassani on kolme tyttöä, jotka kaikki voivat alittaa sen. Vain kaksi kuitenkin valitaan, joten paikoista tulee varmasti kova kilpailu, Nurmi ennakoi ja lähti verryttelemään reilun tunnin päästä juostavaa 1500 metrin finaalia varten.

17-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrin kävelyn voitti Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki ajalla 15.55,98. 22-vuotiaiden mestariksi käveli Lappeenrannan Urheilumiesten Tiia Kuikka ajalla 14.19,27.

Tulokset

,

Kestävyysjuoksun lajivalmentaja Rami Virlander iloitsi tiukoista kamppailuista

Rami Virlanderin mielestä nuorten SM-hallien ensimmäisen päivän parasta antia olivat ilahduttavan tasaiset kamppailut.

– 19-vuotiaiden miesten 3000 metrillä Mikko Rahkolan voitto lämmitti mieltä. Se taisi olla hänen ensimmäisen SM-mitalinsa. Suunnistuksessa edelleen kilpaileva Silja Kauppinen juoksi vahvasti, samoin kuin Saija Seppä, joka teki hienon soolojuoksun. Tomi Lehdon hylkäys 17-vuotiaiden 800 metrillä oli sen sijaan harmillinen asia. Kokonaisuudessaan ne, joilta odotettiin hyviä suorituksia, tekivät niitä, Virlander summasi.

Tulokset