Sami Itani jättää SUL:n puheenjohtajuuden –  SUL jatkaa vpj. Riikka Pakarisen johdolla

Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Sami Itani jättää tehtävänsä henkilökohtaisten syiden vuoksi. Itani joutui elokuussa sairauslomalle luottamustehtävistään ja päivätyöstään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessorina.

– Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä viidestä vuodestani Urheiluliiton hallituksessa, joista neljä sain kunnian toimia puheenjohtajana. Todella surullisin mielin olen kuitenkin päättänyt jättää luottamustehtäväni Urheiluliitossa, myyntiyhtiössämme ja tukisäätiössämme, Itani toteaa.

– Odotan asteittaista paluuta työelämään, mutta sen aika ei ole vielä tiedossani, joten koen oikeaksi ja kaikkien kannalta vastuullisimmaksi päätökseksi jättää puheenjohtajuuteni.

SUL:n uuden puheenjohtajan valitsee SUL:n liittovaltuusto huhtikuussa. Siihen asti liiton puheenjohtajan tehtäviä hoitaa SUL:n liittovaltuuston puheenjohtajiston päätöksellä liiton varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, joka on sijaistanut Itania koko tämän sairausloman ajan.

– Valtavan suuri kiitos Samille hänen arvokkaasta työstään liiton puheenjohtajana. Yleisurheilu on vahvassa nousussa, kuten viime kesän upea arvokisamenestys kertoi. Samilla on ollut tässä osaltaan suuri rooli.  Sillä tiellä haluamme jatkaa, Pakarinen sanoo.

Aalto: ”Itani toi uutta positiivista näkyvyyttä ja toimintatapaa”

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kiittää Itania muutosjohtajana, joka muutti Urheiluliiton toimintatapoja, johtamis- ja toimintakulttuuria ja pyrki madaltamaan päätöksenteon hierarkiaa, lisäämään läpinäkyvyyttä ja parantamaan sukupuolten tasa-arvoa.

– Haluan kiittää lämpimästi Samia viiden vuoden puheenjohtajatehtävästään. Sami on tuonut uutta positiivista näkyvyyttä ja toimintatapaa liiton toimintaan. On ollut erinomaisen mukava tehdä yhteistyötä nuoren puheenjohtajan kanssa, ja se on toiminut saumattomasti, Aalto totesi.

SUL:n Itani jättää luottavaisena.

–  Yleisurheiluperhe on ollut todella tärkeä osa elämääni lapsuudestani asti. Mielestäni liiton puheenjohtajuus on palvelutehtävä rakkaalle yhteisölle, enkä jättänyt kiveäkään kääntämättä kabineteissa tai kentällä puheenjohtajana. Kaiken annoin, mitä suinkin pystyin lajimme, urheilijoidemme ja Urheiluliiton puolesta, ja kokemus on ollut valtavan opettavainen, Itani toteaa.

– Olen hyvin luottavainen Urheiluliiton ja yleisurheilun valoisan tulevaisuuden puolesta. Maajoukkueen ilmapiiri ja urheilijoiden menestyspotentiaali on huikea ja seuroissa tehdään hyvää nuorisotyötä.

Lisätietoja:

Harri Aalto

Toimitusjohtaja

Suomen Urheiluliitto (SUL)

040 823 4200

harri.aalto@sul.fi

Riikka Pakarinen

vt. puheenjohtaja

Suomen Urheiluliitto

040 5800833

riikka.e.pakarinen@gmail.com