Samba nujersi Warholmin ennätystehtailussa, Duplantis juhli seiväskisan voittoa Timanttiliigassa

Samba nujersi Warholmin ennätystehtailussa

Karsten Warholm ja Qatarin Abderrahman Samba jatkoivat kaksinkamppailujaan 400 metrin aidoissa Timanttiliigassa myös Tukholmassa. Hurjaan vauhtiin äityneestä kaksikosta Samba vei voiton maanosan sekä Timanttiliigan ennätyksellä 47,41 ja Warholm paransi Norjan ennätystään aikaan 47,81.

– Odotin jotain suurta, ja sellaista tänään tuli. Nämä kolme viimeistä kisaani Warholmin kanssa ovat tehneet juoksuista hauskempia ja jännittävämpiä, Samba kehaisi norjalaista.

Warholm oli tyytyväinen tekemiseensä ja sadasosan ennätysparannukseen.

– Samba oli tänään parempi, mutta täytyy olla tyytyväinen, kun tein ennätykseni. Sekä Ed Moses että valmentajani ovat sanoneet, että tasaisuus on kaikista tärkeintä, ja nyt olen osoittanut sen kolmella hyvän tuloksen tuoneella kilpailulla, Warholm tuumi.

Duplantis ensimmäiseen Timanttiliigan voittoonsa

Tampereelle alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin saapuva Ruotsin Armand Duplantis jatkoi huimia otteitaan ja voitti seiväshypyn tuloksella 586. Voitto oli nuorukaiselle ensimmäinen Timanttiliigassa.

– Sam Kendricks (581, toinen) piti minut hyvässä vireessä, samoin yleisö. Tiesin, että mahdollisuuteni voittaa oli hyvä. Tämänpäiväinen antoi minulle itseluottamusta, Duplantis sanoi.

Juan Miguel Echevarria venytti peräti 883

Kuuban Juan Miguel Echevarria venytti pituuden voittoon peräti 883 kantaneella hypyllään, mutta valitettavasti tuulta puhalsi 2,1 metriä sekunnissa. Sallituissa oloissa tällä kaudella ennätyksensä 853 hypänneen kuubalaisen pisin leiskautus oli tällä kertaa 850.

– Halusin hypätä yli 850, mutten todellakaan uskonut pystyväni hyppäämään noin pitkälle. En edes ajattele yhdeksää metriä, minun täytyy jatkaa kovaa työntekoa, Echevarria sanoi.

Brianna McNeal pyyhälsi 12,38

Naisten pika-aidoissa paineltiin kovia aikoja. Yhdysvaltain Brianna McNeal pyyhälsi kauden kärkituloksen 12,38 ja Danielle Williams ennätyksensä 12,48. Valko-Venäjän Alina Talai juoksi 12,55 ja Hollannin Nadine Visser maansa ennätyksen 12,71.

– En saanut parasta lähtöä, mutta juoksu tuntui vahvalta lopussa, McNeal iloitsi.

Guliyev toivoi parempaa aikaa

Miesten 200 metriä päättyi Turkin Ramil Guliyevin voittoon ajalla 19,92, mutta mies itse ei ajasta hihkunut.

– Halusin paremman ajan, mutta se oli ok, seuraavaksi Ostravassa kilpaileva mies sanoi.

Miesten kiekossa Jamaikan Fedrick Dacres intoutui heittämään maansa ennätyksen 69,67, joka on myös kauden kärkitulos. Ruotsin Daniel Ståhl oli kuudes tuloksella 66,16.


armand_duplantis_hs25084.jpg