Salonen TS:lle: Koronarajoitukset vievät Paavo Nurmi Gamesin tukevasti tappiolle

– Tiedossa on nyt kaikkien aikojen kilpailut, mutta samaan aikaan tarkkana talousmiehenä hieman hirvittää, Paavo Nurmi Games kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen sanoo Turun Sanomille. Kilpailu järjestetään Turussa 7,-8. kesäkuuta.

Ensi kertaa kaksipäiväisenä järjestettävässä Paavo Nurmi Gameisissa on erittäin tasokas kansainvälinen urheilijakaarti, mutta yleisömäärä jää koronarajoitusten takia enintään 2 500 katsojaan per päivä. Kun kisojen budjetti on 1,1 miljoonaa euroa, Salonen laskee, että tappiota tulee 300 000 euroa. Myyntitulojen menetykset ovat likimain 200 000 euroa ja yksin koronatestaukseen menee liki 100 000 euroa.

Salonen toivoo, että valmistelussa oleva tapahtumatuki korvaa tappioita. Salonen mukaan juuri kyseisen tuen turvin Paavo Nurmen Gamesia uskallettiin ryhtyä järjestämään maaliskuun epävarmoina aikoina.

– On puhuttu 85 prosentin tuesta, joten 15 prosenttia jäisi omavastuuksi. Vähän tässä huolestuttaa se, että tapahtuma on viikon päästä ja lainsäädäntö on vielä valmistelussa, mutta ei voi kuin uskoa ja luottaa siihen, että ministeriöiden tahtotila ei ole muuttunut ja me tulemme kuulumaan tuensaajiin, Salonen sanoo.

Maanantaina voimaan tullut turvavälivelvoitteen poistuminen ulkotiloissa helpottaa Paavo Nurmi Gamesin järjestämistä. Katsojat on silti jaettava 50 hengen lohkoihin, joilla omat kulkureitit, tapahtumahenkilökunta sekä palvelut.

– Ei tässä järjestäjänä tapahtuman terveysturvallisuus pelota yhtään. Enemmän se on tuo talous, mikä tässä mietityttää, Salonen toteaa.