Salminen väläytti vahvaa loikkavirettä – Keränen sivalsi ennätyksen – Helander antoi olkapäälle lisää aikaa palautua – Hurske mainiossa vauhdissa

Naisten kolmiloikassa nähtiin Kuortaneen Motonet GP:ssä hyvätasoinen kilpailu. Voitto meni Jamaikan Shanieka Rickettsille tuloksella 14,52. Senni Salminen oli toinen kauden kotimaisella kärkituloksella 14,32. Salmisen kaksi muutakin hyppyä kantoivat mukavasti 14,27 ja 14,11.

Kilpailun tasoa nostivat Dominican Thea LaFond ja Britannian Naomi Metzger tuloksin 14,19 ja 14,14.

Salmiselle tuli myös yksi todella pitkä yliastuttu hyppy.

– Lähtökohta tälle kisalle oli hyvä. Oli rauhallinen olo eikä hyppääminen tuntunut pakonomaiselta. Kahden heikosti menneen aloituskisan jälkeen tunnelmat ovat olleet vaihtelevat, mutta nyt ne eivät enää haitanneet, levollisen oloinen Salminen kertoi.

Hyppääjän mukaan heikot olosuhteet kääntyivät jopa eduksi:

– Kun kaikki ei ole ihan täydellistä, se antaa myös rentoutta.

– Nyt kun juoksu kulki hyvin, niin loikatkin sujuivat. Mutta pikkasen on vielä hiomista. Juoksusta se on kiinni, hyppääminen on minulla takaraivossa.

Salmisella oli jo plakkarissa MM-raja viime vuodelta, mutta nyt hän sai tehtyä myös EM-rajan.

Neeraj Chopra sivalsi 86,69 ja voitti Kuortaneella. Sen verran sadesää kiusasi, että ote keihäästä ei ollut paras mahdollinen.

Keränen petrasi ennätystään, Helander jätti väliin

Intialainen olympiavoittaja Neeraj Chopra sivalsi 86,69 ja voitti Kuortaneen keihäskilpailun, jonka suomalainen valopilkku oli ennätystään 1,45 metriä lukemiin 82,10 parantanut Toni Keränen. Hän oli kilpailun neljäs.

Oliver Helander jätti kilpailun väliin todettuaan verryttelyheittojen jälkeen, ettei olkapää ollut vielä palautunut Turun Paavo Nurmi Gamesin heitoista.

– Olkapää ei ollut ihan palautunut Turun kilpailun jälkeen. Sen takia jätin kilpailun väliin. Nyt oli enemmän menetettävää, kuin voitettavaa tässä kisassa. Tärkeimmät kisat ovat kuitenkin vasta edessä, Helander sanoi.

Helanderin mukaan olkapäässä ei ollut mitään ongelmaa, se vain ei ollut vielä valmis uuteen kilpailuun.

– Heitin kolme lämppäheittoa eikä olkapää oikein toiminut kuten olisin halunnut. Turussa oli eri meininki. Huomasin siinä vaiheessa, että on parempi jättää kilpailu väliin, Helander sanoi.

Oman ennätyksensä heittänyt Toni Keränen sai onnitteluja kanssakilpailijoilta.

Keränen: ”Vauhti tuli hyvin, tossu piti ja tuki piti

Keränen kohensi ennätystään jo kolmannessa kilpailussa tänä vuonna. Ennätysheitto tuli nyt heti avauskierroksella.

– Vauhti tuli hyvin, tossu piti ja tuki piti, ei pumppaillut. Vähän jäi vielä vajaaksi, ettei ihan parasta kiristystä saanut olkapäähän, Keränen kuvasi ennätysheittoaan.

– Kilpailu oli yleisesti hyvää tekemistä. Mikään ei ollut ihan nappia, muttei mikään ihan huonoakaan. Pikkuhiljaa, kun olen saanut Etelä-Afrikan leirin sairastelun jälkeen fysiikkaa eteenpäin, se alkaa näkyä metrimäärässä. Ei tarvitse mitään ihmeitä muuttaa, että tulee metrejä lisää, Keränen tuumi.

Trinidad & Tobagon olympiavoittaja Keshorn Walcott ja Grenadan maailmanmestari Anderson Peters olivat keihäskilpailun toinen ja kolmas tuloksin 86,64 ja 84,75.

Hurske tyytyväinen juoksuunsa

Naisten pika-aidoissa Reetta Hurske juoksi toiseksi mukavalla ajalla 12,96. Voitto meni Puolan Klaudia Siciarzille tuloksella 12,86. Finaali juostiin myötätuuleen 1,2 metriä sekunnissa.

Hurske oli tyytyväinen suoritukseensa. Jo alkuerissä kulki hyvin 12,99.

– Ei lähtö kovin hyvä ollut. Alkuerässä pääsin paremmin telineistä irti ja ekalle aidalle. Nyt Siciarz oli siinä rinnalla. Hänestä olisi pitänyt päästä karkuun. Tiesin, että hän tulee lopun tosi kovaa. Siinä yritin pysyä rinnalla, mutta jalka ei vaan noussut niin hyvin, että olisin päässyt aitojen yli kunnolla. Vähän harmittaa, mutta ihan hyvä aika lähtöön nähden.

Hurske keskittyy seuraavaksi harjoitteluun. Uusi kilpailu on toiveena heinäkuun alussa, jotta kilpailutauko ei venähdä liian pitkäksi. MM-kilpailuissa ensimmäinen startti on 23. heinäkuuta.

– Alkukesän kisoihin olen ihan tyytyväinen. Olen pystynyt juoksemaan kaikki kisat, jotka ovat olleet suunnitelmissa ja olen saanut hyviä tuloksia. Mukana on muutama huti, mutta se kuuluu urheiluun. Uskon, että tämä kantaa hedelmää loppukesästä, Hurske kertoi.

Elmo Lakka oli toinen miesten 110 metrin aitajuoksussa ajalla 13,67. Voiton vei Japanin Shuhei Ishikawa ajalla 13,58. Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen olivat neljäs ja viides ajoin 13,83 ja 13,91.

Murto iloitsi tekniikkansa paranemista

Naisten seiväshyppy käytiin miesten kilpailun tapaan Kuortaneen urheiluhallissa. Kilpailun voitti Wilma Murto kauden kotimaisella kärkituloksella 460. Seuraaville sijoille hyppäsivät Italian Elisa Molinarolo ja Ukrainan Maryna Kylypko tasatuloksella 440.

– Toistaiseksi voin olla tyytyväinen, kun hyppääminen on mennyt teknisesti ja tuloksellisesti eteenpäin, Murto kommentoi.

– Tekniikkaan on tullut varmuutta. Juoksu ja maastalähtö ovat parantuneet koko ajan kolmessa kisassa. Nyt pääsen keskittymään jo ilmassa tapahtuviin teknisiin asioihin, ja se on hyvä asia.

Murto harmitteli kuitenkin pitkään jatkunutta epävarmuutta, olisiko Kuortaneen kilpailu hypätty sisällä vai ulkona. – Epämukavaa sellainen arpominen. Hyvä, että tieto tuli edes pari tuntia ennen kisaa.

Suomalaiset pettyivät miesten 1500 metrillä

Kuortaneen illan viimeiseen lajiin miesten 1500 metrille oli ladattu suomalaisodotuksia, mutta siinä jouduttiin pettymään. Topi Raitaselle juoksu oli vaikeaa alusta lähtien. Viides sija ajalla 3.43,84 on varmaan hänelle itselleenkin epämieluisa tulos.

Joonas Rinne sinnitteli pitkään kärjen mukana kovassa vauhdissa kärjen väliaikojen ollessa 400 metriä 58,67, 800 metriä 1.55,92 ja 1200 metriä 2.54,88.

Ulkomaalaiset vieraat kirivät hyvät ajat: Ruotsin Samuel Pihlström voitti ennätyksellään 3.38,46, Norjan Ferdinand Kvan Edman juoksi 3.38,58 ja Puolan Andrzej Kowalczyk 3.38,93, mutta Rinne joutui antautumaan 150 viimeisen metrin matkalla aikaan 3.41,80.

– Aikamoinen mysteeri, mikä meni pieleen. Ehkä alkuvauhti oli sittenkin juuri sen verran liian kova, että tehot hävisivät minulta lopussa, Rinne ihmetteli.

Juoksijan mukaan kroppa tuntui hyvältä tiistain Turun kisan jälkeen ja odotukset olivat korkealla, joten nyt Kuortaneella suoritus oli ikävä yllätys.

– Huono fiilis jäi, Rinne totesi rehellisesti.

Kärjen takana positiivisia suomalaissuorituksia olivat nuorten Santtu Heikkisen ja Mika Kotirannan ennätykset ajoin 3.44,07 ja 3.46,55.

Santtu Heikkinen petrasi 1500 metrin ennätystään lukemiin 3.44,07.

Ståhl ei syytellyt olosuhteita, ”Mies oli vain löysempi kuin Turussa”

Ruotsin jätti Daniel Ståhl ei valitellut olosuhteita heitettyään varmaan voittoon miesten kiekkokilpailussa tuloksella 66,26. Hänen maanmiehensä Simon Pettersson heitti toiseksi tuloksella 62,92.

– Kyllä vika oli enemmän miehessä kuin säätilassa. Nyt oli löysempi olo kuin tiistaina Turussa. Ei ollut sellaista voimaa tällä kertaa, Ståhl kertoi, muttei kummemmin murehtinut tulostaan.

– Kilpailut ja harjoituspäivät etenevät nyt omalla painollaan. Mutta nyt menen saunaan, kerta Suomessa olen, leppoisa Ståhl kertoi.

– Askelrytmi toimi nyt hyvin, parhaiten tänä kesänä, Viivi Lehikoinen sanoi.

Lehkoinen jatkoi varmoja juoksujaan

Viivi Lehikoinen jatkoi varmoja juoksujaan naisten 400 metrin aitajuoksussa. Voitto tuli tuloksella 55,33, jolla hän kukisti ylivoimaisesti Etelä-Afrikan Zeney van der Waltin ja Australian Sarah Carlinin.

Myös Kristiina Halonen juoksi jälleen mukavasti sijoittuen neljänneksi ajalla 57,17.

Lehikoinen oli tyytyväinen juoksuunsa:

– Askelrytmi toimi nyt hyvin, parhaiten tänä kesänä.

Lehikoisen mukaan sade ja tuuli vaikuttavat aina, olosuhteet kangistavat lihaksia.

– Onneksi nyt oli takasuoralla sentään myötätuuli. Hyvä, että tulostasoni on vakiintunut huonollakin kelillä. Nytkin meni alle entisen ennätykseni ja alle MM-rajan, Lehikoinen kertoi.

– Kunto tuntuu hyvältä ja tasaiselta, Eveliina Määttänen totesi.

Määttänen harmitteli pussiin jäämistään

Naisten 800 metrillä Eveliina Määttänen juoksi toiseksi ajalla 2.03,86. Voitto meni Beniniä edustavalle Noélie Yarigolle ajalla 2.03,47. Hieman taktisesti onnistuneemmalla juoksulla Määttänen olisi ehkä taistellut voitosta.

– Kunto tuntuu hyvältä ja tasaiselta. Ennakoin taktiikkajuoksua säätilan takia, mutta luotin kiriini, Määttänen kertoi.

Nyt kärjen alkuvauhti oli kuitenkin hitaampi, kuin Määttänen ennakoi. Takasuoralla Määttänen jäi kaiken lisäksi hiukan pussiin ja voittaja Yarigo pääsi tekemään eroa. Loppusuoralla Määttänen oli kilpailun vikkelin.

– Pussissa olin. Sille ongelmalle pitää keksiä jokin ratkaisu tulevaisuutta ajatellen. Nyt olisi pitänyt päästä aloittamaan loppukiri aikaisemmin.

Viola Westling oli kuudes ajalla 2.04,72. Suomalaisista kannattaa nostaa esille myös yhdeksänneksi juossut Ronja Koskela. 19-vuotias oululainen, Kuivasjärven Auraa edustava juoksija paransi ennätystään lukemiin 2.07,61. B-erässä niin ikään 19-vuotias, Vammalan Seudun Voimaa edustava Veera Mattila teki melkeinpä samat lukemat voittaessaan eränsä omalla ennätyksellään 2.07,93.

 

Kuortane 18.6.2022 LXXXIII Kuortaneen juhannuskisat, SUL:n GP-sarja 4/6 

(Lämpötila 13°C. Satoi.)

Miehet,

100 m (2,2 m/s): 1) Clarence Munyai Etelä-Afrikka 10,09, 2) Gift Leotlela Etelä-Afrikka 10,15, 3) Frederik Schou-Nielsen Tanska 10,28, 4) Eino Vuori HämTa 10,44, 5) Oskari Lehtonen NurmijYU 10,45, 6) Valtteri Louko LapuanVi 10,52, 7) Niko Kangasoja OP 10,57, Simon Hansen Tanska ei osallistunut finaaliin (ae. 10,13, 2,2 m/s).

  1. alkuerä (2,2): 1) Simon Hansen Tanska 10,13, 2) Clarence Munyai Etelä-Afrikka 10,21, 3) Eino Vuori HämTa 10,48, 4) Valtteri Louko LapuanVi 10,53, 5) Arttu Peltola JKU 10,64, 6) Alexander Björkgren JakobstDr 10,77, 7) Aleksi Lehto SeinäjSU 10,78.
  2. alkuerä (1,8): 1) Gift Leotlela Etelä-Afrikka 10,16, 2) Frederik Schou-Nielsen Tanska 10,30, 3) Oskari Lehtonen NurmijYU 10,47, 4) Niko Kangasoja OP 10,61, 5) Niilo Mustalahti SeinäjSU 10,69, 6) William Thor BorgåAk 10,72, 7) Topi Huttunen VieremKo 10,72, 8) Aleksi Kuusinen VU 11,07.

100 m, luokka 34 (1,1 m/s): 1) Henry Manni LUU 16,92.

100 m, luokka 53 (1,1 m/s): 1) Henry Sundblom TuUL 23,43.

100 m, luokka 54 (1,1 m/s): 1) Leo-Pekka Tähti PoTa 14,04, 2) Esa-Pekka Mattila EspTa 14,94, 3) Tuomo Himanka OP 16,62.

400 m, luokka 34: 1) Henry Manni LUU 56,45.

400 m, luokka 53: 1) Henry Sundblom TuUL 80,04.

400 m, luokka 54: 1) Leo-Pekka Tähti PoTa 51,24, 2) Esa-Pekka Mattila EspTa 52,62. 3) Tuomo Himanka OP 61,97.

1500 m: 1) Samuel Pihlström Ruotsi 3.38,46, 2) Ferdinand Kvan Edman Norja 3.38,58, 3) Andrzej Kowalczyk Puola 3.38,93, 4) Joonas Rinne SaarijPu 3.41,80, 5) Topi Raitanen HKV 3.43,84, 6) Santtu Heikkinen LempKi 3.44,07, 7) Mika Kotiranta JoKa 3.46,55, 8) Aleksi Kivelä LempKi 3.47,92, 9) Samuli Hussa PudasjU 3.48,44, 10) Ossi Kekki LA 3.48,94, 11) Konsta Hämäläinen JoKa 3.57,01, Adam Czerwinski Puola keskeytti.

B-erä: 1) Mustafe Muuse TuUL 3.50,81, 2) Panu Jantunen HKV 3.51,01, 3) Samu Mikkonen TP 3.53,38, 4) Tuure Haapanen TuUL 3.53,74, 5) Alex Rauhala VasaIS 3.54,84, 6) Martti Siikaluoma LA 3.55,05, 7) Samuel Auvinen JoKa 3.55,76, 8) Antton Launto SauvU 3.56,09, 9) Joni Virkkala GamlakarlIF 3.57,80, 10) Matias Mononen LA 3.58,37, 11) Robin Kronqvist PedersFa 3.58,91, 12) Niko Putkinen KarhKa 3.59,99, 13) Sisu Moilanen TuUL 4.00,23, 14) Luukas Kontro JKU 4.01,85, 15) Oskari Kangasniemi IkaalU 4.04,05, 16) Eemeli Hirvonen JoKa 4.06,69, Daniel Lundmark HIFK & Julius Mäkinen TP & Mikko Hirvonen JoKa & Jussi Raittinen KurikRy keskeyttivät.

110 m aj (0,9 m/s): 1) Shuhei Ishikawa Japani 13,58, 2) Elmo Lakka JKU 13,67, 3) Jakub Szymański Puola 13,68, 4) Santeri Kuusiniemi JKU 13,83, 5) Ilari Manninen JKU 13,91, 6) Joel Bengtsson Ruotsi 13,96, 7) Arttu Saari KUYU 14,85.

Seiväs (hallissa): 1) Mikko Paavola AlajAn 570 (kkk), 2) Hussain Asim al Hizam Saudi-Arabia 560, 3) Urho Kujanpää TP 550, 4) Tommi Holttinen TuUL 550, 5) Oleksandr Onufriyev Ukraina 535, 6) Koen van der Wijst Hollanti 535, 7) Juho Alasaari LaihLu 520, 8) Albin Lundberg VasaIS 500, 9) Joonatan Kemppainen PihtipTu 480, Johan-Antti Kivilahti KuortKu ilman tulosta (500).

Pituus: 1) Henry Frayne Australia 779, 2) Henrik Flåtnes Norja 767, 3) Kristian Pulli OP 753, 4) Samory Fraga Brasilia 743, 5) Hans-Christian Hausenberg Viro 741, 6) Sebastian Ree Pedersen Tanska 731, 7) Kasperi Vehmaa LUM 708, 8) Kalle Salminen JoKa 708.

Kiekko: 1) Daniel Ståhl Ruotsi 66,26, 2) Simon Pettersson Ruotsi 62,92, 3) Marek Bárta Tšekki 62,36, 4) Oskar Stachnik Puola 61,71, 5) Frantz Kruger VasaIS 54,38, 6) Rami Kankaanpää IlmajKi 52,26.

Keihäs: 1) Neeraj Chopra Intia 86,69, 2) Keshorn Walcott Trinidad & Tobago 86,64, 3) Anderson Peters Grenada 84,75, 4) Toni Keränen LimingNM 82,10, 5) Genki Dean Japani 82,03, 6) Artur Felfner Ukraina 80,20, 7) Kim Amb Ruotsi 72,68, 8) Sandeep Chaudhary Intia 60,35.

Keihäs, luokka 34 (600 g): 1) Tuomas Manni LUU 25,41 (kkk).

Keihäs, luokka 56 (600 g): 1) Eemeli Ruusunen TuSKU 19,35 (kkk).

Keihäs, luokka 57 (600 g): 1) Pasi Heikkilä TuSKU 21,73.

Naiset,

100 m, luokka 54 (1,1 m/s): 1) Amanda Kotaja VampU 16,49, 2) Sini Paukkeri PudasjU 18,25.

200 m (2,2 m/s): 1) Julia Henriksson Ruotsi 23,51, 2) Anniina Kortetmaa JKU 23,53, 3) Milja Thureson TuTo 23,71, 4) Jessica-Bianca Wessolly Saksa 23,74, 5) Mette Baas JoKa 23,94, 6) Jenna Kokkonen KajKi 24,43, 7) Pirkitta Marjanen PoYU 24,53 (B-erän voittaja, 0,7 m/s), 8) Petra Häggqvist HKV 24,95, 9) Milla Pirkkalainen SavRi 24,97, 10) Helmi Kortetmaa KannUra 25,18, 11) Anna Hjulfors IFNykarl 25,36, 12) Maija Jussila JKU 25,53, 13) Amelie Koivuluoma SeinäjSU 25,64, 14) Maria Räsänen LapinlVe 25,72.

400 m, luokka 54: 1) Amanda Kotaja VampU 60,37, 2) Sini Paukkeri PudasjU 66,14.

800 m: 1) Noélie Yarigo Benin 2.03,47, 2) Eveliina Määttänen EspTa 2.03,86, 3) Wilma Nielsen Ruotsi 2.04,09, 4) Amanda Marie Grefstad Frøynes Norja 2.04,35, 5) Gabriela Gajanová Slovakia 2.04,36, 6) Viola Westling TuUL 2.04,71, 7) Marissa Damink Hollanti 2.04,77, 8) Helmi Vuorimaa LA 2.07,28, 9) Ronja Koskela KuivasjAu 2.07,61, 10) Heini Ikonen JKU 2.07,94.

B-erä: 1) Veera Mattila VammSV 2.07,93, 2) Emilia Jousimaa LA 2.09,03, 3) Marika Aarnio TuWe 2.10,14, 4) Siiri Rainio JKU 2.11,05, 5) Erika Utriainen VeitsilKV 2.11,24, 6) Veera Mensonen MaaningMa 2.11,27, 7) Kiia Keinonen TP 2.11,70, 8) Roosa Lahtinen YlöjU 2.13,75, 9) Jemina Forss TP 2.15,01, Sini Rajaniemi LA keskeytti.

C-erä: 1) Minea Lindén LoimLe 2.12,84, 2) Ilona Pulkkinen TuWe 2.13,00, 3) Nora Kytäjä LempKi 2.13,62, 4) Iiris Koski LA 2.16,55, 5) Pihla Hokkanen KuopRe 2.17,41.

3000 m: 1) Sara Benfarès Saksa 8.58,48, 2) Camilla Richardsson EsboIF 9.00,04 (kkk & ka-8), 3) Ilona Mononen LA 9.02,00 (ka-9), 4) Purity Gitonga Kenia 9.15,53, 5) Selma Benfarès Saksa 9.17,03, 6) Lotta-Maria Maine TuUL 9.34,09, 7) Johanna Peiponen RovanLa 9.36,47, 8) Aino Niemi TuUL 9.43,61, 9) Nelli Viskari LUM 9.55,83, 10) Salla Laukkanen JoKa 9.58,09, 11) Katri Niemistö JKU 10.00,20, 12) Lotta Tarvainen JoKa 10.06,82, 13) Anne Rajaniemi LA 10.07,74, 14) Alisa Virtanen JKU 10.23,24, Caroline Gitonga Kenia keskeytti.

B-erä: 1) Lotta Sundqvist TuUL 10.11,32, 2) Jenni Judin KälvTa 10.13,80, 3) Emma Ranta LempKi 10.27,07, 4) Eveliina Kujala LimingNM 10.32,29, 5) Pinja Laasanen SiilinjPo 10.43,26, 6) Anni Niku NivalU 10.45,00, 7) Melissa Kykyri KälvTa 10.50,10, 8) Laura Heikkilä HRC 10.51,60.

400 m aj: 1) Viivi Lehikoinen HIFK 55,33, 2) Zeney van der Walt Etelä-Afrikka 56,41, 3) Sarah Carli Australia 56,70, 4) Kristiina Halonen LUM 57,17, 5) Annemarie Nissen Tanska 58,19, 6) Daniela Ledecká Slovakia 58,53, 7) Martta Rautala VU 59,94, 8) Mathilda Kvist VasaIS 1.01,28.

100 m aj (1,2 m/s): 1) Klaudia Siciarz Puola 12,86, 2) Reetta Hurske TP 12,96, 3) Viktória Forster Slovakia 13,12, 4) Helena Jiranová Tšekki13,36 (ae. 13,35), 5) Selina von Jackowski Sveitsi 13,38, 6) Sonja Stång KuivasjAu 13,59, 7) Charlize Eilerd Etelä-Afrikka 14,00 (ae. 13,72), Saara Keskitalo EspTa keskeytti (ae. 3,62).

  1. alkuerä (0,9): 1) Reetta Hurske TP 12,99, 2) Saara Keskitalo EspTa 13,62, 3) Selina von Jackowski Sveitsi 13,68, 4) Charlize Eilerd Etelä-Afrikka 13,72, 4) Viktória Forster Slovakia 13,72, 6) Vilma Mäki AlavuU 13,75, 7) Noora Juslin BorgåAk 14,15.
  2. alkuerä (1,6): 1) Klaudia Siciarz Puola 13,09, 2) Helena Jiranová Tšekki 13,35, 3) Sonja Stång KuivasjAu 13,61, 4) Niina Karttunen SavRi 14,31, 5) Janika Pulkkinen SavRi 14,33, 6) Mari Heinonen KajKi 14,44.

Seiväs (hallissa): 1) Wilma Murto SalVil 460 (kkk), 2) Elisa Molinarolo Italia 440, 3) Maryna Kylypko Ukraina 440, 4) Saga Andersson EsboIF 430, 5) Sophie Cook Britannia 430, 6) Michaela Meijer Ruotsi 420, 7) Silja Andersson EsboIF 410, 8) Maria Kytölä NurmijYU 400.

3-loikka: 1) Shanieka Ricketts Jamaika 14,52, 2) Senni Salminen ImatrU 14,32 (kkk), 3) Thea LaFond Dominica 14,19, 4) Naomi Metzger Britannia 14,14, 5) Neja Filipic Slovenia 13,61, 6) Diana Zagainova Liettua 13,56, 7) Elina Kostiainen VihdVi 13,30, 8) Rebecka Abrahamsson Ruotsi 13,04, 9) Janita Leppäranta KristiinU 12,58.

Keihäs: 1) Liz Gleadle Kanada 63,33, 2) Annika Fuchs Saksa 55,55, 3) Kathryn Mitchell Australia 55,11, 4) Sanne Erkkola TuUL 54,34, 5) Jo-Ané van Dyk Etelä-Afrikka 53,33, 6) Anni-Linnea Alanen OP 52,89, 7) Saara Lipsanen LUM 52,51, 8) Jenni Kangas LA 50,99, 9) Nikol Tabačková Tšekki 50,67, 10) Carolina Visca Italia 48,18, 11) Yuka Sato Japani 47,09.

Keihäs, luokka 34: 1) Marjaana Heikkinen SiilinjPo 17,29.

Keihäs, luokka 55: 1) Jasmine Repo JKU 12,23.