Salminen mestariksi mahtiloikalla: Juoksu kulki todella hyvin, Mattila vei korkeushypyn

Kolmiloikkakilpailussa Koskella tulleet kolme mikromurtumaa päkiän seudulle estivät Senni Salmisen osallistumisen Kalevan kisojen kolmiloikkaan. Hän tuli kuitenkin mustana hevosena pituushyppykilpailuun ja vei mestaruuden ennätyksellään 656, jolla hän menee Suomen kaikkien aikojen tilastossa 10. sijalle.

– Yhden pituushyppyharjoituksen ehdin tekemään ja sen perusteella ajattelin, että sellainen 640 voisi olla mahdollinen. Sitten kun tuli tasaisia hyppyjä ajattelin, että 650 voisi mennä, Salminen sanoi,

Samaa mieltä oli katsomosta kilpailua seurannut valmentaja Matti Mononen.

– Olihan tuo hyvin, kun ottaa huomioon, ettei ole pituushyppyä harjoiteltu ja jalkavamma toi kuukauden juoksutauon, Mononen sanoi,

Salminen ponnisti aiemmin tällä kaudella kolmiloikassa 14 metrin kerhoon kimmahdeltuaan kesäkuussa Espoossa 14,04. Turun Kalevan kisoissa häneltä mitattiin pituushypyssä 639, 645 ja 656, jotka kaikki olivat kirkkaasti yli aiemman ennätyksen 612.

– Tuntuu, että juoksu kulki todella hyvin. Siinä oli yksi yliastuttu ja stten tuo viimeinen 656:n hyppy, jotka onnistuivat todella hyvin, Salminen kertoi.

Salmiselle mestaruus oli ensimmäinen Kalevan kisojen mestaruus. Aiemmin hän on loikkinut kolmiloikasta kolme pronssia. Turun kilpailu saattoi jäädä Salmisen kauden päätöskilpailuksi.

– Tähän olisi hyvä päättää kausi ja niin valmentajakin sanoi, Salminen tuumi.

Monosen mukaan syyskesän ja syksyn mittaan tärkeintä on saada jalka kuntoon.

– Kunnon harjoituskausi on hyvä aloittaa terveenä, Mononen sanoo.

Kira Kytölä oli toinen kesän parhaallaan 618 ja 612 ponnistanut Sini Sanaslahti kolmas. Neea Käyhkö kimmahti neljänneksi ennätyksellään 606.

Mattila vei korkeuskisan

Arttu Mattila ylitti 217 ja korkeushypyn mestaruuden samalla tuloksella Daniel Kososen kanssa. Kumpikin on tällä kaudella ylittänyt 221, mutta Kalevan kisoissa 219 oli tällä kertaa liikaa. Mestaruus oli Mattilalle toinen perättäinen.

– Tiukka kisa. Hypyt olivat nyt teknisesti huonoja. Hyppyn loppu oli hidas ja laahaava, Mattila totesi.

– Toisaalta nyt taisteltiin nimenomaan mitaleista.

SM-pronssin vei 207 ylittänyt Samuli Eriksson.