Salminen loikki kolmanneksi, vaikka nilkka pyörähti avaushypyssä

Senni Salminen ponnisti Pariisissa naisten kolmiloikan kolmanneksi tuloksella 13,93, vaikka hänen ensimmäinen yrityksensä päättyi nilkan pyörähdykseen.

– Nilkka pyörähti ympäri aika pahasti kinkan alastulossa. Päätettiin jättää seuraava hyppy väliin ja puntaroitiin aika pitkään, onko järkeä ja pystyykö Senni jatkamaan, Salmisen valmentaja Matti Mononen sanoi.

– Sitten kokeiltiin ja kontakti tuntui ihan ok:lta. Täytyy sanoa, että Senni on todella kova nainen, että pystyy tuollaisen jälkeen hyppäämään noin hyvin.

Mononen arveli, että nilkka kuvataan varmuuden vuoksi Suomessa.

– Vaikuttaisi siltä, ettei se mennyt pahemmin, kun Senni kuitenkin pystyi hyppäämään noin hyvin. Aika pitkään sitä tosin puntaroitiin.

Salmiselle oli nyt etu, että kolmiloikkakilpailu kesti huomattavan kauan, koska miehet ja naiset hyppäsivät samaan aikaan .

– Tässä tapauksessa se oli hyvä. Se antoi Sennille aikaa miettiä ja kokeilla, pystyykö jatkamaan.

Kolmen kierroksen jälkeen Salminen oli vielä ilman tulosta. Parhaan tuloksensa 13,93 hän hyppäsi neljännellä kierroksella. Viides yritys kantoi 13,84 ja kuudes oli yliastuttu.

Tasaisen kilpailun voitti portugalilainen Tokion olympiakisojen kakkonen Patricia Mamona, joka loikki viimeisellä kierroksella 14,15.