Salminen, Korte, Hurske, Lakka ja Kinnunen valittiin Tokion joukkueeseen

Kolmiloikkaaja Senni Salminen, pika-aiturit Annimari Korte, Reetta Hurske ja Elmo Lakka sekä kilpakävelijä Jarkko Kinnunen on valittu Tokion olympiajoukkueeseen. Huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat vahvisti Olympiakomitean hallitus.

Alkuviikosta Turussa kolmiloikan Suomen ennätyksen 14,51 hypänneelle Salmiselle olympiajoukkueeseen nousu on iso etappi uralla.

– Se merkitsee minulle ihan kaikkea. Silloin 8-vuotiaana, kun aloitin, ei ollut mitään muuta mielessä kuin olympialaiset. Tätä tunnetta on vaikea kuvailla, Salminen tunnustaa.

SE-tuloksellaan Salminen nousi kovalle kansainväliselle tasolle, joten Tokiossa tavoitellaan hyviä sijoituksia.

– Tavoite on ilman muuta olla finaalissa. Katsotaan sitten mitä tapahtuu.

Annimari Korte jakaa samat tuntemukset. Hän rikkoi olympiakisojen tulosrajan toissa vuoden heinäkuussa Joensuussa samaan aikaan Hurskeen kanssa. Korte juoksi silloin 100 metrin aitojen SE:n 12,72 ja Hurske ennätyksensä 12,78.

– Se on ollut unelmana koko elämän, ja vaikka olinkin varma, että lähden olympialaisiin, oli mahtavaa saada asialle virallinen vahvistus, Korte sanoi.

– Valinta olympialaisiin tuntuu erittäin hyvältä. Yksi iso unelma käy toteen, Hurske komppaa.

Lakka: Lähden kisoihin onnistumaan – Kinnusella haikeat jäähyväiset

Lakka sinetöi 110 metrin aitojen olympiapaikan SE-juoksullaan 13,31 Jyväskylässä.

– Olympialaisiin pääsy merkitsee minulla paljon. Olen haaveillut siitä pienestä asti ja tehnyt pitkäjänteisesti töitä haaveiden eteen. Nyt on yksi iso steppi uralla taas saavutettu, Lakka sanoi.

– Vaikean viime kesän jälkeen olympiaraja heti alkukauteen tuntuu myös hyvältä. Nyt ajatukset kasaan ja kohti Tokiota. En ole enää arvokisojen ensikertalainen, joten lähden kisoihin onnistumaan. Hyvää ja laadukasta tekemistä ennen kisoja, onnistumisia oikeilla hetkillä ja vain taivas on rajana.

Neljänsiin olympialaisiinsa valittu kilpakävelijä Jarkko Kinnunen, 37, kertoo, että Tokion kisoihin liittyy sekä iloa että haikeutta, sillä 50 kilometrin kilpakävelyssä ratkotaan olympiamitalit näillä näkymin viimeistä kertaa.

– Kyllä siihen liittyy paljon haikeita tunteita, että oma hieno laji katoaa kisaohjelmasta Tokion jälkeen. Mutta toki fokus on kisaa kohti mentäessä tiukasti omassa suorituksessa ja positiivisissa tunteissa, Kinnunen kertoo.

– Suomen edustaminen neljä kertaa olympialaisissa on enemmän kuin osasin jalasjärveläisenä pikkupoikana edes unelmoida. Että, on saanut vetää siniristipaidassa täysillä ja omilla äärirajoilla – se on sanoin kuvaamattoman hienoa,

Lehtimäki: Tavoitteena 50 urheilijan joukkue

Yleisurheilijoiden ohella joukkueeseen nimettiin nyt ampumaurheilijat Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen (haulikko skeet), sulkapalloilija Kalle Koljonen (kaksinpeli) ja uimari Fanny Teijonsalo (50 metrin vapaauinti).

– Yleisurheilijoita on valittu jo kymmenen, joten uskon vahvasti, että Tokiossa nähdään selvästi suurempi yleisurheilujoukkue kuin Riossa 2016. Kokonaisuutena tavoittelemme noin 50 urheilijan olympiajoukkuetta, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki arvioi.