Salminen hävisi voiton sentillä ja loikki toiseksi Ranskassa

Senni Salminen loikki toiseksi hallikauden ensimmäisessä kolmiloikkakilpailussaan Ranskan Mondevillessä. Salminen ponnisti parhaallaan 13,76 ja hävisi voiton vain yhdellä sentillä, kun Portugalin MM- ja olympiafinalisti Susana Costa venytti viimeisellään 13,77.

– K­yllä huomasi varsinkin ensimmäisessä hypyssä, että tämä oli kauden ensimmäinen loikkakisa. Se oli kuitenkin hyvää, että juoksu kulki ja hypyt tulivat hyvin lankulle, Salminen sanoi.

Salmisella oli erikoinen tilanne kilpailun viidennessä hypyssä, kun toimitsija juoksi lähellä hiekkakasaa hyppypaikan poikki samaan aikaan, kun täydessä vauhdissa ollut Salminen lähestyi lankkua.

– Se hyppy meni yliastutuksi, mutta olisi ollut ehdottomasti sarjan paras. Sain tilanteesta uusintahypyn, jonka jälkeen oli sitten vain kaksi kilpailijaa välissä ennen kuudetta hyppyä. Viimeinen jäi siksi vähän vaisuksi, Salminen kertaili.

Salmisen sarja Mondevillessa oli 13,41, 13,68, 13,76, 13,59, 13,50 ja 13,59. Salmisen toiveissa on kilpailla maaliskuussa Torunin EM-halleissa jonne tulosraja on 14,30.

– Ehdottomasti EM-kisat ovat ajatuksista, Salminen sanoi.

Imatran Urheilijoita edustava Salminen ponnisti viime kesänä ulkoradoilla 14,04. Kuluvan hallikauden hän avasi pituushypyllä viikko sitten Joensuussa. Hän ponnisti silloin 630.

Yleisurheilutuloksia/Kv.

Mondeville, Ranska:

Kv. Kilpailu:

Naiset, kolmiloikka: 1) Susana Costa Portugali 13,77, 2) Senni Salminen Suomi 13,76.