Sairauskierteen selättänyt Keränen voitti keihäskisan Poznańissa: ”Oli huonoin keli missä olen ikinä heittänyt”

Toni Keränen voitti keihäänheiton tuloksella 79,37 Puolan Poznańissa perjantaina. Voitto maistui, sillä takana on kuntoa syönyt raju sairauskierre ja Poznańin kilpailu heitettiin ankaraan vastatuuleen.

Keräsen voittotulos jäi vain sentin hänen ennätyksestään, jonka hän heitti aiemmin tänä keväänä Etelä-Afrikassa.

– Oli huonoin keli, missä olen ikinä heittänyt. Piti vaan koettaa heittää laakaa ja matalalle. Heitot olivat silti teknisesti parhaita, mitä olen heittänyt, mutta fyysisesti en ole samalla tasolla kuin kuukausi sitten Etelä-Afrikassa, Keränen sanoi.

Keräsen fyysinen kunto otti taka-askelia, kun Etelä-Afrikan leirillä iski suolistokuumeeksi epäilty tauti.

– Ihan tarkkaa siitä ei saatu selville, mikä taudin aiheutti. Oli kova kuume ja kehon nesteet tulivat ulos. Kaksi kertaa kävin tipassa sen takia, Keränen kertoo.

– Sain Etelä-Afrikasta vielä antibiootteja, joiden jäljiltä kehon vastustuskyky putosi olemattomaksi ja se toi poskiontelon tulehdusta ja muuta sairastelua.

Kun ongelmat talttuivat, Keränen pääsi jatkamaan valmistautumista kesän kisoihin.

– Nyt olen terve ja takana on puolitoista viikkoa laadukasta harjoittelua. Aika nopeasti kunto palaa siihen, mikä se oli, mutta vielä en ole siellä, Keränen totesi.

Toni Kuusela oli Poznańin kilpailussa kolmas. Kuusela kamppaili Keräsen tapaan rajun vastaisen tuulen kanssa. Kuuselan kuudesta heitosta viisi tuotti pöytäkirjaan ruksin. Ainoa mitattu kantoi 70,98.

Poznań, Puola:

Kv. Kilpailu:

Miehet, keihäs: 1) Toni Keränen Suomi 79,37,…3) Toni Kuusela Suomi 70,98.

https://live.domtel-sport.pl/?seria=0&runda=3&konkurencja=Mo&dzien=2022-05-27&impreza=6