Sailola heitti 17-vuotiaiden maailmantilaston kakkoseksi

Sailola heitti 17-vuotiaiden maailmantilaston kakkoseksi

Salon Vilppaan Atte Sailola heitti Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla 17-vuotiaiden kilpailun voittoon ennätyksellään 81,14. Tulos vie hänet ikäluokan kuluvan vuoden maailmantilastossa toiseksi.

Sailolaa, 17, paremmin on tällä kaudella heittänyt vain Puolan Dawid Wegner, joka kesän paras on 81,48. Ikäluokassa heitetään 700 gramman välinettä.

Sailolan tulos syntyi ensimmäisellä ja hänelle kisan ainoaksi jääneellä heitolla. Sailola syttyi heittämään, kun HKV:n Topias Laine heitti avauskierroksella ennätyksensä 73,25, joka riitti toiseen sijaan.

– Laineen heitosta tuli hyvä kisafiilis. Tämän kesän kisoissa on usein ollut vain pari-kolme osanottajaa,  Sailola tuumi. 

Ari Weckströmin valmentaman heittäjän ennätys koheni tuntuvasti. Edellinen oli kesäkuun alussa Turussa heitetty 77,05.

– 80 metrin rajan puhkaisu oli tämän kauden tavoite. Nyt jahdataan SE-tulosta. Se ei ole kuin parin metrin päässä. Se menee, kun on sopivat tuulet, Sailola viittasi Toni Keräsen 17-vuotiaiden SE-lukemiin 83,29. 

Ikäluokkansa kotimaan kaikkien aikojen listalla Sailola on nyt kolmantena. Keräsen ohella edellä on Teemu Wirkkala tuloksella 81,85.

Valmentaja-Weckströmin silmissä Sailolan vahvuudet ovat nopeus ja liikkuva yläkroppa. Entä missä on entinen kehitettävää?

– Välineen hallinnassa, Weckström ja Sailola toteavat yhteen ääneen.

Laine oli tyytyväinen vain avausheittoonsa.

– Hyvä kisa ja fiilis, mutta heitot lähtivät vähän ylös. Se vei metrejä, Laine sanoi.

Sulkavan Urheilijoiden Tatu Hiltunen oli kolmas heitettyään 69,37.

Valtanen kohensi ennätystään

Naisten 17-vuotiaiden kilpailun voitti Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen ennätyksellään 56,71. Voittotuloksella lahjakkuus otti askeleen lähemmäksi Elina Kinnusen 17-vuotiaiden SE-lukemia 57,50. Valtasen aiempi ennätys 17-vuotiaiden käyttämällä 500 gramman keihäällä oli 55,92.

Omaa ennätystään kohensi myös toiseksi sijoittunut Seinäjoen seudun Urheilijoiden Sofia Pölkky, joka heitti 53,28. Aiempi ennätys oli 52,98.

 

 

 

 


pihtpudas_17-v.jpg

Pihtiputaan keihäskarnevaalien 17-vuotiaiden mitalistit: Topias Laine (2), Atte Sailola (1) ja Tatu Hiltunen (3). Edessä valmentajat ja ex-heittäjät Yki Laine ja Ari Weckström.