Sahlberg 2020 Kalevan kisojen pääsihteeriksi: Rakennetaan Turkuun yleisurheilun superkesä

Sahlberg 2020 Kalevan kisojen pääsihteeriksi: Rakennetaan Turkuun yleisurheilun superkesä

Turussa ensi vuonna käytävien Kalevan kisojen pääsihteeriksi on valittu Veera Sahlberg. Hän ennustaa, että suvi 2020 on Turussa yleisurheilun superkesä.

– Sen pystyn lupaamaan, että Turun Kalevan kisoista tehdään urheilijoiden kisat. Haluamme luoda kisoihin ilmapiirin, jossa urheilijat ja yleisö viihtyvät. Senkin voin luvata, että kesällä 2020 yleisurheilu näkyy ja kuuluu Turussa, Sahlberg sanoo.

Sahlberg, 27, on kauppatieteiden maisteri. Oman kestävyysjuoksu-uran jälkeen hän on palannut yleisurheilun pariin Paavo Nurmi Gamesin markkinointipäällikkönä.

– Nykyinen työ jatkuu myös ensi vuonna, sillä Turussa Kalevan kisojen järjestelyistä vastaavat samat turkulaisseurat ja PN Turku Oy, jotka järjestävät myös Paavo Nurmen kisat.

– Meille on muodostunut todella hieno seurayhtymä, jossa ovat Turun Urheiluliitto, Turun Toverit ja Turun Weikot Yleisurheilu yhdessä PN Turku Oy:n kanssa. Tällä joukolla on todella upeaa osaamista ja kova into tehdä Kalevan kisoja, Sahlberg sanoo.

Paavo Nurmi Gamesin töissä Sahlberg on saanut oppia kisojen johtohahmoilta, PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Saloselta sekä kisojen markkinointi-, viestintä -ja myyntijohtajalta Harri Halmeelta, joilla on pitkä kokemus erilaisista kisajärjestelyistä. 

Pääsihteerin töitä Sahlberg odottaa mielenkiinnolla.

–  Se on innostava pesti. Toimenkuva on vähän laajempi kun Paavo Nurmen kisoissa. Pääsen olemaan enemmän mukana organisaatio -ja talouspuolella, vaikka työnkuvassa on myös viestintää, joka on minun lempilapseni, Sahlberg sanoo.

Sahlberg oli vapaaehtoisena Kalevan kisojen organisaatiossa 2011, kun kisat järjestettiin Turussa edellisen kerran.

–  Oma urheilu-ura päättyi silloin. Olin mukana toimitsijana Calling Roomissa, Sahlberg muistaa.

Vuoden 2020 Kalevan kisat kilpaillaan Turussa Paavo Nurmen stadionilla 13.–16. elokuuta.