Saga Vanninen ja Oliver Helander hakaurheilijoiden joukkoon – Katso päivitetty hakaurheilijatilasto

Saga Vanninen ja Oliver Helander ovat uusimmat hakaurheilijat. Vanninen on hakaurheilija numero 353 ja Helander numero 352. Hakaurheilijaksi pääsee, kun on saavuttanut kansainvälisissä arvokisoissa, maaotteluissa tai SM-kisoissa yhteensä 20 pistettä

Vanninen nousi hakaurheilijaksi, kun Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus hyväksyi Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) moniottelusarjan mukaan pisteitä tuovien kisojen joukkoon niin, että pisteitä saa sijoittumalla sarjan loppupisteissä neljän parhaan joukkoon. Sijoituksen mukaan pisteitä tulee 4, 3, 2 tai 1. Vannisella on nyt koossa 20 pistettä.

 Edellinen ”ottelijahaaksi”, eli moniotteluiden hakaurheilijaksi yltänyt urheilija on Niina Kelo. Vanninen, 20, myös yksi nuorimmista hakaurheilijaksi yltäneistä urheilijoista.

Helander 98. heittolajien hakaurheilija

Oliver Helanderilla on päättyneen kilpailukauden jälkeen koossa 22 pistettä. Hän kohensi pistepottiaan kauden päättäneessä Timanttiliigan finaalissa, jossa hän oli kolmas. ”Heittohakoja”, eli heittolajien hakaurheilijoita on listalla kaikkiaan 98.

Hakaurheilijastatuksen saavuttaneista nykyaktiiveista parhaat pisteet omaa kolmikko Wilma Murto 78, Kristiina Mäkelä 72 ja Topi Raitanen 59,25.

Hakaurheilijatitteliin ei liity rahallista korvausta vain kunniamerkki.

Päivitetty hakaurheilijatilasto löytyy täältä:

https://www.yleisurheilu.fi/hakaurheilijat/