Sade piiskasi Prahan kilpailuja – Lampela voittoon tuloksella 430, Määttänen kakkonen 2.01,96

Kova sade ja koleus haittasivat Prahan kansainvälisiä yleisurheilukisoja, mutta kaksi hyvää suomalaissuoritusta nähtiin, kun Elina Lampela voitti naisten seiväshypyn ja Eveliina Määttänen oli 800 metrillä toinen.

Määttänen puristi 800 kovassa kiritaistelussa kakkoseksi tuloksella 2.01,97. Hän jäi vai sekunnin sadasosan kauden parhaasta ajastaan, jonka hän juoksi viikko sitten Saksan Rehlingenissä. Määttäsen ennätys on viime kesänä juostu 2.01,14.

– Tuntui, että olisin ollut uimakisoissa. Ennen kisaa kaikki juoksijat näyttivät vain ajattelevan sadetta ja koleutta, Määttänen totesi juoksustaan.

Prahassa tasainen kilpailu ratkesi vasta loppusuoralla. Määttänen ehti nousta jo johtoon 50 metriä ennen maalia, mutta Ukrainan Nataliia Krol kiilasi viime metreillä Määttäsen ohi ja aikaan 2.01,84.

Ennakkotilastoissa Määttänen oli vasta kuudenneksi paras, mutta rohkealla juoksullaan hän sai voitettua monta kovaa vastustajaansa. Kärjen väliaika 400 metrin kohdalla oli 58,5, ja Määttänen pysytteli koko ajan kolmen parhaan juoksijan kärkitaistossa.

– Olosuhteisiin nähden hyvä kisa, ja olen itsekin tyytyväinen. Juoksin suunnitelmien mukaan ja olin mukana kärkiryhmässä. Saksan Kolbergin hyvä veto toisella kierroksella takasi hyvät ajat. Nyt vain odottelen hyvää kilpailua ja hyviä olosuhteita, joiden avulla  ennätykseni menisi rikki. Ehkäpä jo Turun Paavo Nurmi Gamesissa, Määttänen suunnitteli iloisena.

Lampela taivutti voiton lyhyellä vauhdilla

Seiväshyppääjä Elina Lampelan kauden avauskisa toi voiton 430:n ylityksellä. Sadekelissä Lampela kilpaili 12 askeleen vauhdilla ja päätti kilpailun kelpo yrityksiin 440:stä.

– Kun keli oli tuollainen, päätin verryttelyssä, että hyppään 12 askeleella. Siinä oli vähän hakemista etäisyyksien kanssa, mutta olen tyytyväinen, että sain tehtyä yrityksiä 440:stä. En ole hirveästi kisoja 12 askeleella hypännyt, joten se ei ollut niin tuttuja, että mikä seiväs missäkin korkeudessa on hyvä.

– Keli oli kyllä aika karmea. En muista, että olisin aiemmin hypännyt tuollaisessa säässä. Siinä alkoi tulla kylmä, kun kaikki vaatteet kastuivat, eikä ollut pukea mitään lämmitä päälle.

Oulun Pyrinnön hyppääjä joutui tekemään aloituskorkeudesta 400 kaksi yritystä, mutta 415 ja 430 ylittyivät sitten ensimmäisillä hypyillä. Kilpailu kakkonen, Tsehkin Nikola Pöschlová ja kolmonen, Unkarin Hanga Klekner pääsivät tulokseen 415.

Lampela hyppäsi talven hallikaudella ennätyksensä 455. Ulkoradoilta hänen paras tuloksensa on 453 kahden vuoden takaa.

Miesten seipäässä Tommi Holttinen pääsi tulokseen 520. Saman korkeuden hän hyppäsi pari viikkoa sitten Turussa. Kilpailun voitti Yhdysvaltain Clayton Fritsch tuloksella 555

Praha, Tshekki 5.6., Memoriál Josefa Odložila

Miehet,

Seiväshyppy: 1) Clayton Fritsch Yhdysvallat 555, … 6) Tommi Holttinen Suomi 520.

Naiset,

800 m: 1) Nataliia Krol Ukraina 2.01,84, 2) Eveliina Määttänen Suomi 2.01,97, 3) Majtie Kolberg Saksa 2.02,10.

Seiväs: 1) Elina Lampela Suomi 430, 2) Nikola Pöschlová Tshekki 415, 3) Hanga Klekner Unkari 415.

Tuloslinkki: https://online.atletika.cz/vysledky/69310/