Sacoor yllätti Taylorin, Efoloko 200 metrin voittoon, Riecke juhli pituudessa ja Chespol esteissä

Sacoor yllätti Taylorin

Nuorten MM-kisojen neljäs kilpailupäivä tarjosi kansainvälisesti monia yllätyksiä, jännittäviä kilpailuja ja kovia tuloksia.

Sacoor: ”Viimeisellä sadalla metrillä ajattelin, että ehkä pystyn voittamaan tämän”

Miesten 400 metrillä Belgian Jonathan Sacoor otti yllättäen mestaruuden maansa 19-vuotiaiden ennätyksellä 45,03. Sacoor puristi loppusuoralla ohi ennakkosuosikki Christopher Taylorin ja pääsi juhlimaan voittoa, jonka hän ei edes itse ajatellut ennen kisaa olevan mahdollista.

– Suunnitelmani oli vain juosta mahdollisimman kovaa alusta loppuun. Viimeisellä sadalla metrillä näin Christopherin väsyvän hieman ja ajattelin, että ehkä pystyn voittamaan tämän. Tuskin kukaan uskoi siihen, mutta sellaista voi MM-kisoissa tapahtua, Borleen veljeksiä suuresti esimerkistä kiitellyt belgialainen sanoi.

Christopher Taylor kehui kilpakumppaniaan yksinkertaisesti paremmaksi.

– Tämä opettaa minulle paljon. Olen harjoitellut 200 metrille, ja sain mitalin 400 metrillä. Kausi on ollut hyvä, Taylor sanoi.

Riecke: Se oli täydellinen hyppy

Naisten pituushypyn yllätysmestariksi ylsi Saksan Lea-Jasmin Riecke, joka hyppäsi ennätyksensä 651 toisellaan ja piti kärkipaikkansa loppuun asti. Riecken aiempi ennätys oli 638.

– Se oli täydellinen hyppy. En vieläkään usko, että voitin, Riecke sanoi.

Hopeasta ja pronssista käytiin senttitaisto Japanin Ayaka Koran ja Yhdysvaltain Tara Davisin välillä. Se päättyi 637 hypänneen Koran eduksi, ennakkosuosikki Davis jäi sentin erolla pronssille.

– Olen vähän pettynyt, etten voittanut. Kuitenkin uskon, että tämä kansainvälisen tason kokemus tulee olemaan arvokasta tulevaisuudessa, Kora tuumi.

Davis myönsi suoraan, ettei ollut parhaimmillaan.

– Tämä oli silmiä avaava kokemus. Vaikka olisit kuinka suuri voittajasuosikki, voit silti hävitä, Davis sanoi.

Britit juhlivat 200 metrillä, suosikki-Harrison väsähti

Yhdysvaltain pikajuoksijoiden ensimmäinen sileiden pikajuoksumatkojen mestaruus Tampereen nuorten MM-kisoissa odottaa edelleen ottajaansa.

Miesten 200 metrillä britit juoksivat kaksoisvoiton, kun Jona Efoloko kirkasti viime kesän 19-vuotiaiden EM-hopean mestaruudeksi ennätyksellään 20,48 ja joukkuetoveri Charles Dobson sinetöi maan tuplamestaruuden niinikään ennätyksellään 20,57.

– En ollut suosikki täällä. Tavoite oli mitali. Oli aivan mahtavaa ottaa Charlesin kanssa kaksoisvoitto, Efoloko ihasteli.

Juoksun tilastosuosikki, tällä kaudella 20,39 pinkonut Yhdysvaltain Eric Harrison avasi juoksun vahvisti, mutta vaipui viimeisellä 50 metrillä kolmanneksi ajalla 20,79. Pronssi oli hänelle toinen Tampereella. Hän oli kolmas myös 100 metrillä.

– Olen väsynyt. On ollut pitkä viikko. En kuitenkaan halua selitellä. Vihaan häviämistä enemmän kuin mitään, eikä tätä tapahdu toisten. Olen oppinut paljon siitä, missä mihin ovat kehoni rajat, kuinka pitkälle voi mennä, Harrison setvi.

Chespol kiristi ruuvia ja karkasi

Kenian Celliphine Chespol ei ollut yllätettävissä 3000 metrin esteissä. Hän oli juoksun selkeä tilastosuosikki ja puolustava mestari, eikä muilla ollut sanomista, kun Chespol painoi kaasua kolme kierrosta ennen maalia ja karkasi voittoon.

Toisen perättäisen mestaruuden hän kuorrutti Ratinassa sateen kastelemalla radalla MM-kisojen ennätysajalla 9.12,78.

– Tiukka kisa. Vastustajat olivat kovia ja olihan siinä paineita koettaa uusia mestaruus, Chespol sanoi.

Toiseksi nousi maalisuoran lopussa Peruth Chemutai ajalla 9.18,87. Hän ohitti täydellisesti lopussa väsähtäneen Bahrainin Winfred Yavin, joka oli kolmas ajalla 9.23,47.

– Minulla ei ollut minkäänlaista taktiikkaa tähän. Oli ankara taisto, Chemutai sanoi.

Kilpailussa edettiin napakasti kiihtyneellä vauhdilla: avauskilometri juostiin kevyesti 3.16,90, mutta kahteen kilometriin tultiin jo ajassa 6.15,04. Sen jälkeen Chespol otti komennon ja kiristi vauhtia.

 


1xb_6754.jpg