Saari ylivoimaisin, Mäkisen kiri puri Pajulahden juniorimaastoissa

Saari ylivoimaisin

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Venla Saari pinkoi avauspäivän ylivoimaisimman voiton Liikuntakeskus Pajulahdessa alkaneessa kaksipäiväisessä Pajulahti Cross Country Carmival -tapahtumassa.

Mainion ratakauden juossut muuramelainen voitti tyttöjen 15-vuotiaiden neljän kilometrin kilpailun 54 sekunnilla. Kilpailussa juostiin reitti, joka alkoi ja päättyi Pajulahti-halliin ja kierteli muuten hallin ympäristössä.

Saari karkasi muilta heti alkumatkasta ja taittoi matkan ajassa 15.41

– Juoksu tuntui hyvältä,  vaikka vähän alkoi lopussa alkoi pistää. Se oli varmaan tämä kylmyys. Rata oli haastava, muttei liian haastava, Saari kertaili.

Vaikka haastajia ei ollut, Saari viiletti varsin hyvää vauhtia.

– Ei ollut kelloa mukana, mutta veikkaan, että vähän kovempaa menin kuin mitä ajattelin.

Voitollaan Saari varmisti myös Flying Finns -juoksusarjan 15-vuotiaiden henkilökohtaisen kilpailun voiton maksimipistein. Sarjaan kuuluvat 1000 metriä hallissa kotiratakilpailuna,  Koululiikuntaliiton maastot, Kuortaneen maastofinaali ja Pajulahti maastojuoksukarnevaali.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kaksoisvoiton 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa sinetöi toiseksi juossut Kiia Paavola. Kolmas oli Porvoon Urheilijoiden Nea Niemi, joka jäi hopeasta neljä sekuntia.

,

Hiihtäjä-Mäkinen luotti kiriinsä

Tampereen Pyrinnön Elias Mäkinen voitti 15-vuotiaiden poikien 4 kilometriä rivakalla kirillä. Hän karisti Espoon Hiihtoseuran Elliot Fjeldkåsan kannoiltaan parin sadan metrin kirillä.  Mäkinen juoksi matkan ajassa 15.16 ja kukisti Fjeldkåsan kahdella sekunnilla.

Mäkinen antoi muiden tehdä matkalla vetojuhdan työt ja luotti kirivoimaansa.

– Lähdin vaan peesaamaan. Alussa tosin tuntui aika vaikealta, mutta sitten kulku parani ja pysyin kärjen mukana, Mäkinen sanoo.

Kirin varaan voittotaiston jättäminen ei huolettanut.

– Luotin siihen, kun juoksun lopussa tuntui niin hyvältä, Mäkinen sanoi.

Kesällä Mäkinen piipahti muutaman kerran radalla lähinnä juoksemassa 800 metriä, mutta päälaji on maastohiihto.

– Olen minä juoksua pienestä asti harrastanut, mutta hiihto on aina ollut se ykköslaji. Nyt alkavalla hiihtokaudella Hopeasommassa ja KLL:n kisoissa on mitali tavoitteena, Mäkinen sanoi.

Kolmas 15-vuotiaiden poikien taistossa oli Mikkelin Kilpa-Veikkojen Veikko Korpikallio ja neljäs Porvoon Urheilijoiden Joona Heikkerö. He jäivät kärkeen 6 ja 8 sekuntia. Heikkerö varmisti sijoituksellaan 15-vuotiaiden Flying Finns -sarjan kokonaiskilpailun voiton.

,

,

Maastojuoksu maistuu Mustoselle

Äänekosken Koiviston Kipinän Anssi Mustonen oli vahvassa vireessä 13-vuotiaiden poikien 2,5 kilometrin kilpailussa. Toiseksi sijoittunut Lahden Ahkeran Samuel Pasanen hävisi voiton 21 sekunnilla. Kolmas oli Mikkelin Kilpa-Veikkojen Eetu Valtonen 27 sekunnin erolla Mustosesta.

– Yritin karkuun heti kisan alussa, mutta en päässyt, mutta sitten vähän myöhemmin pääsin. Todella vauhdikas rata, Mustonen kertaili.

Mustoselle juoksu on päälaji, mutta talvella kuuluu aikaa myös suksilla. Mikä sinulle on mieluisin juoksumatka?

– Maastossa ihan mikä matka vaan. Mieluimmin vähän pidempi, vaikka tykkään minä radallakin juosta, Mustonen tuumi.

Mustonen varmisti Pajulahden juoksun voitolla 13-vuotiaiden ykköstilan Flying Finns -sarjassa. Mustonen arvioi, että se hänelle uran toiseksi paras saavutus.

,

,

Hannikainen tykkäsi Pajulahden radasta

Helsingin Kisa-Veikkojen Elma Hannikainen oli viime kesänä 13-vuotiaiden kärkinimiä 800 ja 1000 metrillä. Pajulahden maastojuoksukarnevaaleilla hän meni 13-vuotiaiden 2,5 kilometrin kilpailussa heti kärkeen ja voitti sen ajalla 9.28.

Toiseksi sijoittunut Keravan Urheilijoiden Sini-Minea Saarikoskı hävisi voittajalla kahdeksan sekuntia ja kolmanneksi juossut Mäntsälän Urheilijoiden Ea Vuori 19 sekuntia.

– Tykkäsin radasta, kun siinä oli loivia alamäki ja pari jyrkkää ylämäkeä. Se sopi minulle, Hannikainen tuumi.

Hanniselle juoksu on päälaji, mutta talvisin maistuu myös maastohiihto.

– Hiihto tulee talvella siinä rinnalla. Juoksussa päämatka ovat jatkossa 800 ja 2000 metriä, Hannikainen kaavaili.

Hannikainen sinetöi Pajulahden väkevällä juoksullaan myös Flying Finns -sarjan voiton 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Aikuisten ja 17- ja 19-vuotiaiden sarjat sunnuntaina

Pajulahti Cross Country Carnival -tapahtuma jatkuu aikuisten sekä 17-19-vuotiaiden sarjoilla sunnuntaina. Tapahtuma koko Liikuntakeskus Pajulahteen kahtena päivänä yhteensä noin 370 juoksijaa.

Kaikkien juniorisarjojen tulokset

Flying Finns sarjan henkiökohtaisen kilpailun tulokset sarjoittain¨

,

9-vuotiaiden poikien kärkikaksikko Nastolan Nasevan Niilo Kemppainen ja Malax IF:n Emil Appell.

9-vuotiaiden 1,5 kilometrin kilpailu keräsi nelisenkymmentä osanottajaa.

Joroisten Urheilijoiden Aino Tarkiainen voitti 9-vuotiaiden tyttöjen 1,5 kilometriä.

Ville Viitakoski voitti 11-vuotiaiden poikien kilpailun.

Vehmaisten Urheilijoiden Inka Peltola oli nopein 11-vuotiaiden tyttöjen kilpailussa.