Saara Hakanen korkeushypyn finaaliin Tbilisissä

Saara Hakanen korkeushypyn finaaliin Tbilisissä

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalin tiistain 28.7. alkukilpailuihin osallistui Georgian pääkaupungissa Tbilisissä kolme suomalaista yleisurheilijaa. Heistä korkeushyppääjä Saara Hakanen selviytyi finaaliin.

Lämpötila kohosi edellispäivän tavoin 34 asteeseen. Loppuviikoksi helteen ennustetaan yhä kuumenevan.

Tuusulassa vaikuttavan Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen sivusi tyttöjen korkeushypyn karsinnassa ulkoratojen ennätystään 172. Hallikilpailuissa hän on ylittänyt riman viisi senttiä korkeammaltakin. Kuusi tyttöä ylitti korkeuden 172 ja Hakanen oli heistä neljänneksi paras.

Turun Weikkojen Marika Aarnio juoksi tyttöjen 800 metrin alkuerässään viidenneksi ajalla 2.17,40, millä hän oli aikavertailun 14:s eikä selviytynyt loppukilpailuun. Aika on Aarnion uran toiseksi paras. Tänä kesänä hän on parantanut ennätystään jo 12,49 sekuntia.

Savonlinnan Riennon Ellinoora Karvinen oli tyttöjen 100 metrin aitajuoksun alkuerässään neljäs ja aikavertailun 13:s ajalla 14,32. Finaaliin selviytyäkseen Karvisen olisi tullut juosta vähintään 14,02, minkä ajan hän on aiemmin tänä kesänä juossut jo kuudesti.

Tiistain iltakilpailuihin suomalaisista osallistuvat pikajuoksija Lauri Tuomilehto poikien 100 metrin finaaliin ja kiekonheittäjä Helena Leveelahti tyttöjen kiekonheiton karsintaan. Maanantaina alkuerissä Tuomilehto juoksi uuden ennätyksensä 10,60 ja oli alkuerien nopein.

 

TBILISI (GEO) 28.7.2015 XIII Euroopan Nuoriso-olympiafestivaali, 2. päivä

Lähtölistat ja viralliset tulokset:

LIVE-Tulospalvelu:

Suomen maajoukkue: