Saapunki viides vuorijuoksun EM-kilpailussa: ”Se oli minulta tasainen veto”

Susanna Saapunki sijoittui viidenneksi vuorijuoksun EM-kilpailussa Kanarialla Palman saarella perjantaina. Saapunki jäi vajaan yhdeksän kilometrin ylämäkikilpailun voittaneelle Sveitsin Maude Mathysille 1.29 minuuttia.

Pronssiin Saapungilla jäi eroa reilun puolen minuutin verran.

– Oli tosi hyvä kisa. Olen tyytyväinen. Takana on vasta yksi vuosi vuorijuoksijana, joten tässä on tehty oikeita asioita, Saapunki sanoi.

Perjantainen kilpailu alkoi 600 metrin korkeudessa merenpinnasta ja maali oli 1600 metrissä. Kilpailumatka oli 8,9 kilometriä ja sen aikana nousumetrejä tuhat.

Saapunki oli juoksussa pitkään kiinni pronssitaistossa.

–  Tulin Christel Dewallen kanssa samaa tahtia 6,5 kilometriin ja siinä sitten tipahdin kyydistä, Saapunki viittasi ranskalaiseen pronssimitalistiin, joka jäi voittajalle 51 sekuntia.

Toiseksi kilpailussa juoksi Itävallan Andrea Mayer, joka hävisi voittajalle 34 sekuntia.

– Se oli minulta tasainen veto. Kilpailun alussa kaksi brittijuoksijaa lähti tykittämään tosi kovaa ja se vähän hämmensi. Näin ei yleensä tapahdu näissä kisoissa. Itse yritin kuitenkin keksittyä vain omaan juoksuun ja kilpailusuunnitelmaan, Saapunki kertaili.

Saapungin osalta EM-kilpailu jatkuu sunnuntain 17 kilometrin kilpailulla, jossa on sekä nousua että alamäkiä.

– Olen parempi pitkissä ylämäkisoissa, mutta myös nämä niin sanotun normaalimatkan kisat ovat sujuneet hyvin. Uskon, että tästäkin saada hyvä tulos, Saapunki arvioi.